Млинці – це висококалорійні вироби, випечені на гарячій сковороді з густоватого дріжджового тіста круглої форми. Перед тим як випікати тісто, воно кілька разів має вистоятися. Зазвичай використовують важку чавунну сковороду для цієї процедури.

Млинці з шинкою і сиром 4В результаті вони виходять щільними, товстенькими, злегка рихловатими і пористими. Іноді млинці готують на тесті без дріжджів і при смаженні наливають його трохи більше, щоб вони вийшли щільніше.

Млинці в нашій кухні часто готують «з припеком». Тобто, коли млинець печеться на сковороді, то до нього додають різну начинку. Це можуть бути варені яйця, шинка, сир, смажена цибуля, риба, гриби, зелень. Прикладом можуть бути млинці з шинкою і сиром.

Млинці – це менш калорійні, солодкуваті вироби круглої форми. Готувати їх можна відразу після замісу рідкого, без дріжджового тіста. Випікати потрібно на розпеченій, тонкої сковороді. Вони виходять тонкими, ніжними, злегка хрусткими з боків. Загортати в млинці можна як солодку начинку, так і солону. Наприклад, млинці з шинкою і сиром.

Такі млинці настільки популярними, що їх готують чи не в кожній родині. Особливо смачними і ароматними вони є саме «з пилу, з жару». Але для того щоб їх приготувати за традицією, потрібно вміти правильно замішувати і випікати тісто.

Дотримуйтеся наступних кілька порад, щоб у вас вийшли ніжні млинці або млинці з шинкою і сиром:

Млинці з шинкою і сиром 1

  1. Мука повинна бути чистою і повітряної, тому її просіваємо через сито;
  2. Свіжі яйця спочатку збиваємо окремо, потім додаємо до решти інгредієнтів;
  3. В першу чергу змішуються рідкі продукти, потім по черговості і поступово всипати сухі;
  4. Масло використовуємо або рослинне, або розтоплене вершкове масло, додаємо його в самому кінці замісу;
  5. Якщо застосовуєте соду, то обов’язково вимикайте її оцтом або розчиненої у невеликому кількість води лимонною кислотою, не гасимо тільки у разі, коли готуємо тісто на кефірі;
  6. Дріжджове млинцеве тісто не перемішується після замісу, дайте йому час кілька разів підійти, але не дозволяйте перебродити;
  7. Інгредієнти – молоко і яйця – обов’язково повинні бути кімнатної температури;
  8. Ідеальне тісто для млинців має пропорцію 3:3 (три склянки рідини на три склянки борошна), для млинчиків – 2:3 (дві склянки рідини на три склянки борошна);
  9. Сковороду бажано трохи змастити маслом, щоб не було патьоків.
  10. Тісто потрібно наливати в центр сковороди, потім нахилити її в різні сторони для рівномірного розтікання.
  11. Перевертаємо млинці або млинчики, як тільки трохи зазолотились;
  12. Для перевороту млинців на іншу сторону необхідно тонкою дерев’яною лопаткою, тому що їх металева порве;
  13. Готову випічку викладаємо стопкою на тарілку, зверху кожен млинець промазуємо вершковим маслом, щоб не злиплися.

Рецепт 1. Млинці з шинкою і сиром

Млинці з шинкою і сиром 2

На тісто млинчиків:

  • яйце – 2 штуки;
  • молоко – 2 склянки;
  • борошно – 1 склянка;
  • цукор – 1 ложечка;
  • сіль – ? ложечки;
  • м’який маргарин – 50 грам.

На начинку:

  • сметана – ? склянки;
  • гірчиця негостра – 1 ложечка;
  • дрібно порізану цибулю – 2 ложечки;
  • нарзанная шинка – 1,5 склянки;
  • тертий сир – 1,5 склянки.

Першим ділом готуємо тісто на млинці. Збиваємо яйця в блендері, до них додаємо молоко, злегка тепле, знову збиваємо. Потім наливаємо розтоплений маргарин, насипаємо сіль і цукор. Підсипаємо борошно потроху, збиваємо. Відставляємо тісто на деякий час.

Приступаємо до начинки. У миску кладемо сметану, гірчицю, цибулю, шинку і стакан сиру, перемішуємо ці інгредієнти. Попередньо Готуємо форму для запікання прямокутної форми і ставимо її поруч біля дошки, на якій будемо загортати млинці з шинкою і сиром.

Розігріваємо на середньому вогні сковороду, випікаємо на ній млинець з двох сторін, викладаємо його на обробну дошку, наливаємо тісто на другий. На перший млинець кладемо начинку і загортаємо – конвертиком або трубочкою.

Відправляємо його в форму для запікання. Зверху присипаємо кожен млинець сиром. І так робимо, поки не використовуємо все тісто і начинку.

В нагріту духовку до 180 градусів ставимо наше майже готову страву. Випікаємо 15 хвилин, щоб сир розплавився. Потім розкладаємо млинці з шинкою і сиром по тарілочках.

Рецепт 2. Млинці, фаршировані шинкою і сиром з яйцем в паніровці

Для тіста млинців:

Млинці з шинкою і сиром 5

  • 200 грам просіяного борошна;
  • 4 свіжих яйця;
  • 350 мл свіжого кип’яченого молока;
  • підлога пучка подрібненого кропу;
  • 2 ложечки цукру, сіль.

Для начинки:

  • 300 грам шинки;
  • 200 грам твердого сиру;
  • 3 варених яйця;
  • масло рослинне.

Для панірування:

  • яйце;
  • сухарі панірувальні;
  • сіль.

На тісто збиваємо яйця, додаємо молоко, сіль, цукор, поступово підсипаємо борошно, наприкінці кладемо кріп, добре перемішуємо. Печемо млинці, наливаючи ополоником на середину гарячої сковороди, розгортаючи по сторонам, щоб рівномірно розтеклося.

На начинку нарізаємо кружальцями варені яйця, шинку – скибочками, а сир тремо.

Готові млинці фаршируємо шарами: шинка, яйця, сир. Акуратно складаємо їх.

На паніровку збиваємо яйце, солимо його. Мочаємо кожен млинець в нього, обкачуємо в сухарі, смажимо на сковороді до кірки.

Такі млинці з шинкою і сиром, обсмажені до хрусткої скоринки – закуска на вищому рівні!

Рецепт 3. Салат «Млинцевий» з шинкою:

Млинці з шинкою і сиром 6

  • 400 грам шинки;
  • 200 грам твердого сиру;
  • 2 моркви;
  • цибуля ріпчаста або зелений);
  • 4 яйця;
  • 2 ложки свіжого молока;
  • борошна стільки, скільки потрібно до консистенції рідкої сметани;
  • майонез, сіль, перець.

Шинку і цибулю нарізаємо кубиками маленького розміру. Сир і моркву натираємо на тертку. На сковороді розігріваємо трохи соняшникової олії, підсмажуємо цибулю з морквою.

Збиваємо яйця, наливаємо до них молоко, підсипаємо трохи борошна, добре перемішуємо, солимо і перчимо. Смажимо на тонкій сковороді яєчні млинці з двох сторін. Нарізаємо млинці тонкою соломкою.

Інгредієнти в салатниці перемішуємо, заправляємо майонезом. Наш млинцевий салат готовий! Вживати бажано теплим.

Готуємо зі смаком! Ваші рідні із задоволенням з’їдять апетитні млинчики.