Торти, які продаються в магазинах, не завжди якісні і багато з них містять різні ароматизатори та інші шкідливі речовини. Є прекрасна альтернатива – готувати десерти своїми руками. Торти на згущеному молоці є не тільки смачними, але і легкими в приготуванні. Є різні варіанти, тому кожна господиня зможе підібрати для себе підходящий рецепт.
Торт «Прага» є популярним десертом, який готують з шоколадного бісквіту з кремом, приготовленим на основі згущеного молока. Пропонуємо навчитися готувати простий празький торт, з яким зможе впоратися навіть початківець кулінар.
Використовувані інгредієнти:
Процес приготування
Візьміть ємність і з’єднайте в ній цукор і яйця. Міксером збийте масу, поки об’єм не збільшиться вдвічі. Після додайте сметану і продовжуйте збивати. Настав час згущеного молока, половину якого також потрібно додавати в суміш, використовуючи блендер.
Візьміть іншу ємність і з’єднайте в ній какао (4 ст. ложки) з содою, а після всипте в підготовлену раніше суміш. Замісити негусте тісто, яке необхідно розділити на 3 частини. Форму змастіть маслом і по черзі приготуйте коржі в духовій шафі.
Щоб приготувати крем, потрібно збити масло, а потім з’єднати його зі згущеним молоком, жовтками і какао. У результаті повинна вийти маса однорідної консистенції. Зберіть торт, промазуючи коржі кремом, шар повинен бути товстим, за винятком верхнього. Зверху і збоку необхідно змастити все глазур’ю. Десерт поставте в холодильник до застигання глазурі.
Медовик є простим десертом і, напевно, у кожної господині є свій рецепт його приготування. Пропонуємо зупинитися на класичному варіанті з кремом на основі згущеного молока. При бажанні можна додати в тісто, достатньо буде декількох ложок.
Використовувані інгредієнти:
Процес приготування
Цей рецепт передбачає використання продуктів кімнатної температури. У такому разі торт вийде більш м’яким і пористим. Необхідно взяти велику каструлю і налити туди трохи води. Коли вона нагріється, в неї варто поставити невелику ємність з медом.
До нього додати цукор і, використовуючи віночок, все гарненько змішати. Після цього покладіть туди масло (50 г) і соду погашену оцтом. Все добре перемішати і дістати ємність з водяної бані. Туди ж розбийте яйця і збийте. В отриману масу частинами внесіть борошно і змішуйте спочатку все віночком, а після – вручну.
Тісто на медовик необхідно розділити на 6-7 частин. Розкачати їх в пласти розміром з середню тарілку. Щоб тісто не липло, змастіть дошку і руки борошном. Щоб було зручно, переносити пласт – використовуйте качалку.
Викладіть його на деко, вистелене пергаментним папером. Духовку розігрійте до 200 градусів і готуйте кожен корж протягом 5 хв. до придбання золотистого кольору. Враховуйте, що коржі будуть крихкими, знімайте їх обережно. Якщо ви хочете додати їм якусь форму, то обрізайте їх в гарячому вигляді.
Щоб приготувати крем для торта, важливо використовувати м’яке масло, а сметана повинна бути охолодженою. Спочатку потрібно гарненько збити масло і згущене молоко. Після цього додайте сметану і змішуйте до отримання однорідної маси. Крем повинен бути охолодженим.
Після змастіть всі коржі, а зверху можна присипати крихтою, яку зробіти з обрізків коржів. Щоб торт просочився, поставте його на кілька годин в холодильник.
У цього десерту багато різних інтерпретацій і у багатьох господинь є свої хитрощі. Пропонуємо зупинитися на нескладному рецепті приготування цього десерту.
Використовувані інгредієнти:
Процес приготування
Починати готувати «Наполеон» варто з випікання коржів. Змішайте гарненько яйце, коньяк (1,5 ст. ложки), воду і оцет. На обробну дошку або на стіл висипте борошно (450 г), викладіть на неї кубики маргарину і порубаєте ножем.
З отриманої суміші зробіть певну воронку, і частинами додаючи приготовлену раніше яєчну масу, замісіть тіста для торта зі згущеним молоком. Розділіть його на рівну кількість коржів, пам’ятайте про те, що в наполеоні їх повинно бути мінімум 5 плюс ще 2 коржа для присипки.
Кульки тіста оберніть плівкою і відправте в холодильник на 60 хв. Потім розкачайте коржі, викладіть їх на деко, проколіть виделкою і готуйте в духовці, розігрітій до 190 градусів до золотистого кольору. Коржі необхідно залишити охолоджуватися.
Настав час приготувати крем. Щоб маса не розшарувалася, необхідно використовувати інгредієнти кімнатної температури. З’єднайте жовтки, борошно і половину цукру. У сотейник покладіть цукор, налийте молоко з другу половиною цукру.
Поставте на вогонь, але не доводьте до кипіння. З молоком з’єднайте жовтки і, постійно помішуючи, заваріть крем на невеликому вогні. Коли він стане густим, сотейник приберіть з вогню і додайте 20 г вершкового масла, коньяк, сіль і все добре перемішайте. Загорніть ємність з кремом так, щоб плівка покривала його поверхню.
Окремо збийте вершкове масло, те ж зробіть і з заварним кремом. Частинами вводіть масло в крем, не припиняючи мішати. Залишилося з’єднати масу зі згущеним молоком і збити все до отримання однорідної консистенції. Залиште все на деякий час в холодильнику.
Змащувати кремом торт рекомендується в формі, щоб конструкція була рівною. Форму загорніть фольгою або пергаментним папером. Змастіть кожен корж кремом.
До речі, верхній корж рекомендується покласти перевернутим, щоб поверхня була ідеально рівною. Форму укрийте плівкою і залишіть при кімнатній температурі на пару годин, а потім приберіть на ніч у холодильник.
Кремом, який залишився промажте боки торта і обсипте сухарями з коржів. Щоб все гарненько просочилося, рекомендується залишити десерт ще на деякий час.
Цей десерт люблять за красу, оскільки використовується тісто різних кольорів. Крім цього, торт виходить дуже смачним.
Використовувані інгредієнти:
Процес приготування
Щоб приготувати торт «Зебра», почати варто зі з’єднання маргарину і цукру. Розітріть їх, а потім покладіть туди ж яйця, сметану і все ретельно змішайте. В кінці добавте туди соду і борошно. У підсумку має вийти не дуже густе тісто. При бажанні можна додати згущеного молока.
Загальну кількість розділіть на дві частини, в одну з яких покладіть какао. Форму змастіть маслом і періодично вливайте по 2 ст. ложки то світлого, то темного тіста. Ложкою розподіляйте його так, щоб вийшло подобі забарвлення зебри.
Випікати коржі варто при температурі 180 градусів протягом півгодини. Готовність перевіряйте сірником. Крем на згущеному молоці дуже простий. Досить з’єднати масло і згущене молоко. Коржі змастіть кремом, а прикрасити торт можна розтопленим шоколадом.
Як ви бачите рецептів тортів на згущеному молоці велика кількість, а значить, ви зможете на кожне свято готувати для своїх близьких людей смачні десерти.