Напевно, немає жодної господині, яка хоча б раз в житті не готувала желейний торт «Бите скло». Цей ніжний вишуканий десерт підкорив серця багатьох любителів солодкого. А скільки різних варіантів його приготування існує!.. Розглянемо кращі з них.

Смачні ласощі на десерт

Розглянемо найпростіший варіант «битого» десерту. Заздалегідь придбайте кілька видів желе на свій смак. Замість вершків можна використовувати сметану, а желатин можна замінити агар-агаром.

торт Бите склоСклад:

  • 4 пачки різного желе;
  • 300 мл нежирних вершків;
  • 20 г желатину;
  • очищена вода.

Приготування:

  1. У різні ємності висипаємо желе, заливаємо його окропом. Необхідна кількість рідини зазначена в інструкції на упаковці;
  2. Остуджуємо желейну масу і ставимо її у холодильник. Нам потрібно, щоб желе добре застигло:
  3. Готове желе нарізаємо кубиками. Порада: щоб желе легко «вийшло» з формочок, опустіть посудину з ним на 10 секунд у гарячу воду;
  4. Щоб наш десерт був красивим, скористаємось формочкою для кексів. Змочимо її водою – це дозволить нам згодом без зайвих зусиль витягти з форми ласощі;
  5. Викладаємо у форму желейні кубики;
  6. В окрему миску викладемо желатин і додамо ½ ст. холодної очищеної води. Залишимо масу 15 хвилин, щоб та набухла;
  7. Тепер додамо у желатинову суміш 1,5 ст. окропу і ретельно розмішаємо;
  8. Коли желатинові кристали розчиняться повністю, додамо до них вершки і знову перемішаємо;
  9. Заливаємо желе желатином з вершками;
  10. Ставимо десерт у холодильник і чекаємо, коли він добре застигне;
  11. Потім акуратно витягаємо ласощі з форми. Готово! Можна дегустувати.

Желейний торт «Бите скло» – поетапний рецепт

Пропонуємо ще один рецепт цього десерту. Тепер ми будемо готувати торт «Бите скло» з бісквітом. Для легшого приготування візьмемо готові коржі. А при бажанні ви можете спекти бісквіт по будь-якому рецепту.

торт Бите скло з бісквітомСклад:

  • 2 бісквітних коржі;
  • 20 г желатину;
  • 3-4 пачки різного желе;
  • 0,5 кг сметани;
  • очищена вода;
  • 100 г цукрового піску.

Приготування:

  1. Підготуємо желе у різному посуді, дотримуючись інструкції, що написана на упаковці;
  2. Желатин викладемо в ємність і додамо до нього ½ ст. холодної очищеної води. Залишимо його на 30-40 хвилин, щоб він набух;
  3. Тепер нам потрібно нагріти желатинову масу на маленькому вогні, поки кристали не розчиняться повністю. Не забуваємо весь час помішувати желатин;
  4. З’єднаємо желатинову суміш зі сметаною і цукровим піском та перемішаємо;
  5. Виймаємо желе і нарізаємо на великі кубики;
  6. Один бісквіт нам теж потрібно нарізати великими кубиками;
  7. Перекладаємо желатин зі сметаною в ту форму, де застигатиме торт;
  8. Бісквітні та желейні шматочки потихеньку вводимо у сметанно-желатинову масу;
  9. Тепер викладемо цілий бісквіт і легенько його вдавимо;
  10. Накриваємо форму з десертом і ставимо її у холодильник. Залишаємо десерт на всю ніч, щоб він повністю застиг;
  11. Зранку форму з тортом опустимо на 25 секунд у гарячу воду і обережно перевернемо на плоску тарілку. Ось така краса у нас вийшла.

Готуємо улюблений десерт із фруктами

Неймовірно смачним виходить торт «Бите скло» з печивом та фруктами. Поетапний рецепт допоможе вам швидко і без ускладнень його приготувати. Вибирайте будь-які фрукти на свій смак. До речі, такому десерту можна щоразу надавати нові смакові нотки. Ми будемо готувати ласощі на основі крекерів, але їх можна замінити будь-яким печивом.

торт Бите скло з печивом і фруктамиСклад:

  • 350 г крекерів;
  • 500 мл сметани;
  • 100 г цукру;
  • 10 г желатину;
  • 3 упаковки різного желе;
  • улюблені фрукти за смаком.

Приготування:

  1. Підготуємо желатин заздалегідь. Для цього скористайтеся одним зі способів, які описані у попередніх рецептах;
  2. Желе розводимо згідно інструкції. До речі, щоб воно було більш яскравим, води потрібно додати трохи менше, ніж вказано на упаковці;
  3. Сметану з’єднуємо з цукром і добре збиваємо, можна скористатися міксером або блендером;
  4. У сметанно-цукрову масу вводимо желатин і ретельно розмішуємо;
  5. Фрукти підготуємо заздалегідь: при необхідності очистимо їх і наріжемо красивими шматочками будь-якої форми. Ми зупинили свій вибір на ківі, бананах, мандаринах та малині;
  6. Желе нарізаємо невеликими шматочками;
  7. Беремо глибоку чашку і покриваємо її харчовою плівкою;
  8. Викладаємо фрукти у довільному порядку – використайте свою фантазію;
  9. Крекери подрібнемо і змішаємо з желатином та сметаною;
  10. Туди ж додамо желейні шматочки і перемішаємо масу;
  11. Нам залишилося тільки залити фрукти підготовленою желейною сумішшю і витримати десерт у холодильнику, доки він застигне;
  12. Потім акуратно перевертаємо торт на плоску тарілку і насолоджуємось.

Таким чином готується й желейний торт з фруктами та бісквітом.

Смачний і яскравий десерт «Бите скло» вже одним своїм зовнішнім виглядом піднімає настрій. А спробувавши його хоч раз, ви назавжди залишитеся шанувальником цього тортика. Готуйте з задоволенням, смачного!