Желейний торт «Бите скло» з бісквітом і печивом: рецепти
Напевно, немає жодної господині, яка хоча б раз в житті не готувала желейний торт «Бите скло». Цей ніжний вишуканий десерт підкорив серця багатьох любителів солодкого. А скільки різних варіантів його приготування існує!.. Розглянемо кращі з них.
Смачні ласощі на десерт
Розглянемо найпростіший варіант «битого» десерту. Заздалегідь придбайте кілька видів желе на свій смак. Замість вершків можна використовувати сметану, а желатин можна замінити агар-агаром.
Склад:
- 4 пачки різного желе;
- 300 мл нежирних вершків;
- 20 г желатину;
- очищена вода.
Приготування:
- У різні ємності висипаємо желе, заливаємо його окропом. Необхідна кількість рідини зазначена в інструкції на упаковці;
- Остуджуємо желейну масу і ставимо її у холодильник. Нам потрібно, щоб желе добре застигло:
- Готове желе нарізаємо кубиками. Порада: щоб желе легко «вийшло» з формочок, опустіть посудину з ним на 10 секунд у гарячу воду;
- Щоб наш десерт був красивим, скористаємось формочкою для кексів. Змочимо її водою – це дозволить нам згодом без зайвих зусиль витягти з форми ласощі;
- Викладаємо у форму желейні кубики;
- В окрему миску викладемо желатин і додамо ½ ст. холодної очищеної води. Залишимо масу 15 хвилин, щоб та набухла;
- Тепер додамо у желатинову суміш 1,5 ст. окропу і ретельно розмішаємо;
- Коли желатинові кристали розчиняться повністю, додамо до них вершки і знову перемішаємо;
- Заливаємо желе желатином з вершками;
- Ставимо десерт у холодильник і чекаємо, коли він добре застигне;
- Потім акуратно витягаємо ласощі з форми. Готово! Можна дегустувати.
Желейний торт «Бите скло» – поетапний рецепт
Пропонуємо ще один рецепт цього десерту. Тепер ми будемо готувати торт «Бите скло» з бісквітом. Для легшого приготування візьмемо готові коржі. А при бажанні ви можете спекти бісквіт по будь-якому рецепту.
Склад:
- 2 бісквітних коржі;
- 20 г желатину;
- 3-4 пачки різного желе;
- 0,5 кг сметани;
- очищена вода;
- 100 г цукрового піску.
Приготування:
- Підготуємо желе у різному посуді, дотримуючись інструкції, що написана на упаковці;
- Желатин викладемо в ємність і додамо до нього ½ ст. холодної очищеної води. Залишимо його на 30-40 хвилин, щоб він набух;
- Тепер нам потрібно нагріти желатинову масу на маленькому вогні, поки кристали не розчиняться повністю. Не забуваємо весь час помішувати желатин;
- З’єднаємо желатинову суміш зі сметаною і цукровим піском та перемішаємо;
- Виймаємо желе і нарізаємо на великі кубики;
- Один бісквіт нам теж потрібно нарізати великими кубиками;
- Перекладаємо желатин зі сметаною в ту форму, де застигатиме торт;
- Бісквітні та желейні шматочки потихеньку вводимо у сметанно-желатинову масу;
- Тепер викладемо цілий бісквіт і легенько його вдавимо;
- Накриваємо форму з десертом і ставимо її у холодильник. Залишаємо десерт на всю ніч, щоб він повністю застиг;
- Зранку форму з тортом опустимо на 25 секунд у гарячу воду і обережно перевернемо на плоску тарілку. Ось така краса у нас вийшла.
Готуємо улюблений десерт із фруктами
Неймовірно смачним виходить торт «Бите скло» з печивом та фруктами. Поетапний рецепт допоможе вам швидко і без ускладнень його приготувати. Вибирайте будь-які фрукти на свій смак. До речі, такому десерту можна щоразу надавати нові смакові нотки. Ми будемо готувати ласощі на основі крекерів, але їх можна замінити будь-яким печивом.
Склад:
- 350 г крекерів;
- 500 мл сметани;
- 100 г цукру;
- 10 г желатину;
- 3 упаковки різного желе;
- улюблені фрукти за смаком.
Приготування:
- Підготуємо желатин заздалегідь. Для цього скористайтеся одним зі способів, які описані у попередніх рецептах;
- Желе розводимо згідно інструкції. До речі, щоб воно було більш яскравим, води потрібно додати трохи менше, ніж вказано на упаковці;
- Сметану з’єднуємо з цукром і добре збиваємо, можна скористатися міксером або блендером;
- У сметанно-цукрову масу вводимо желатин і ретельно розмішуємо;
- Фрукти підготуємо заздалегідь: при необхідності очистимо їх і наріжемо красивими шматочками будь-якої форми. Ми зупинили свій вибір на ківі, бананах, мандаринах та малині;
- Желе нарізаємо невеликими шматочками;
- Беремо глибоку чашку і покриваємо її харчовою плівкою;
- Викладаємо фрукти у довільному порядку – використайте свою фантазію;
- Крекери подрібнемо і змішаємо з желатином та сметаною;
- Туди ж додамо желейні шматочки і перемішаємо масу;
- Нам залишилося тільки залити фрукти підготовленою желейною сумішшю і витримати десерт у холодильнику, доки він застигне;
- Потім акуратно перевертаємо торт на плоску тарілку і насолоджуємось.
Таким чином готується й желейний торт з фруктами та бісквітом.
Смачний і яскравий десерт «Бите скло» вже одним своїм зовнішнім виглядом піднімає настрій. А спробувавши його хоч раз, ви назавжди залишитеся шанувальником цього тортика. Готуйте з задоволенням, смачного!