Рулет зі свинячої грудинки, варений і запечений в духовці
Сьогодні ми розкриємо всі секрети приготування рулету зі свинячої грудинки і надамо вам підбірку різноманітних рецептів. Свинина запечена, відварна, фарширована грибочками – вибирайте рецепт на свій смак. Тільки пам’ятайте, що грудинка – ніжне м’ясо, але все-таки досить жирне, тому особливо захоплюватись ним не можна.
Розкриваємо секрети грудинки – вареної та запеченої
Напевно, не варто говорити, що м’ясо потрібно вибирати виключно свіже і без неприємного запаху. А от згадати кілька правил приготування смачної грудинки буде незайвим навіть для досвідчених господинь:
- Як правило, для приготування рулету потрібна товста грудинка. Якщо не змогли знайти таку, замініть її двома середніми шматками, склавши їх разом шкіркою назовні та гарненько обв’язавши ниткою.
- Зі свинячою грудинкою ідеально поєднуються гостра аджика і гірчиця, маринована капуста, прянощі і часникові зубчики.
- Наповнювати м’ясо слід не виймаючи з нього леза ножа, а кінчиком вводячи часникові або, наприклад, моркв’яні шматочки.
- Для надання грудинці неперевершеного аромату при запіканні її у фользі викладіть навколо м’яса болгарські перці, нарізані шматочками.
- У якості маринаду для свинини ідеально підходить майонез із прянощами.
Рулет з грудинки свинячої в цибулинні
Рулет зі свинини в цибулинні сміливо можна віднести до розряду найбільш поширених класичних страв. Нам знадобиться свіжа грудинка і якомога більше різних прянощів. Та, звичайно ж, цибулиння.
Склад:
- 3 кг свинячої грудинки;
- 3 часникових головки;
- 1 ст. л. кухонної солі;
- 2 ч. л. перчика подрібненого чорного;
- 1 ст. л. «Прованських трав»;
- 1 ст. л. сушених трав (майорану, петрушки та ін);
- 5-6 лаврових листочків;
- цибулиння.
Приготування:
- Нам потрібні великі плоскі шматки м’яса зі шкіркою. Зрізаємо грудинку з кістки. Промиваємо її та обсушуємо;
- По всій поверхні свинини робимо надрізи і вставляємо у них тоненькі шматочки часнику;
- Тепер натираємо м’ясо сіллю і чорним перцем, а зверху щедро посипаємо травами – прованськими і сушеними;
- Скручуємо м’ясо в рулети якомога щільніше;
- Перев’язуємо їх міцною ниткою, щоб вони не розпалися у процесі термічної обробки.
- Викладаємо рулети в глибоку каструлю і заливаємо водою. Додаємо лушпиння цибулі й лаврові листочки. Завдяки лушпинню наш рулет набуде красивого золотистого відтінку;
- Як тільки рідина закипить, засікаємо півтори години і варимо рулети на маленькому вогні;
- Подивіться, які гарні свинячі рулети у нас в результаті вийшли!
- Ставимо їх у холодильник на кілька годин. За цей час м’ясо гарно вбере аромат і смак усіх спецій.
Мінімум часу і сил – максимум смаку та аромату!
Ми вже переконалися, що рецепт вареного рулету зі свинячої грудинки досить простий і не вимагає особливих кулінарних навичок. Ви не повірите, але ще легше запекти м’ясо в духовці. Спробуйте – і залишитеся задоволені результатом.
Склад:
- 1 кг грудинки свинячої;
- 4-5 часникових зубчиків;
- купаж перців мелених;
- сіль.
Приготування:
- М’ясо промиємо і обсушим. Зріжемо акуратно половину шкірки з внутрішньої сторони нашого майбутнього рулету;
- Тепер на шкірці грудинки зробимо надрізи;
- Часникові зубчики очистимо і роздавимо;
- Натираємо свинину часником, кухонною сіллю і сумішшю перців;
- Скручуємо м’ясо в рулет. Порада: починайте його скручувати з того боку, де немає шкурки;
- Обв’язуємо рулет міцною ниткою;
- Потім загортаємо м’ясо в харчову фольгу і викладаємо його у форму. Стежимо, щоб не залишилося просвітів!
- Запікаємо м’ясо при температурному порозі у 170 градусів приблизно 2,5 години;
- За 5-7 хвилин до закінчення процесу приготування розгорнемо фольгу, щоб рулет покрився ароматною і красивою скоринкою.
Невеликі рулети з відбивних до святкового столу
Звичайний рецепт рулету зі свинячої грудинки в духовці ми вже освоїли. Тепер давайте трохи ускладнимо завдання і приготуємо порційні рулети з яєчно-грибною начинкою. Повірте – ця страва стане справжнім витвором кулінарного мистецтва. Для його приготування нам знадобиться м’якоть грудинки без шкірки і кістки.
Склад:
- 0,8 кг грудинки;
- 0,3 кг печериць;
- 5 яєць;
- цибулина;
- 100 г просіяного борошна;
- 100 г панірувальних сухарів;
- гілочки петрушки;
- олія рафінована соняшникова;
- сіль;
- купаж приправ.
Приготування:
- Отже, почнемо з підготовки грибів. Печериці промиємо й наріжемо невеликими кубиками;
- Підсмажуємо гриби на соняшниковій олії до коричневого кольору;
- 4 яйця збиваємо, солимо і з’єднуємо з 20 г борошна;
- Гілочки петрушки промиємо, обсушимо і подрібнемо. Додамо зелень в яєчну суміш;
- Туди ж відправимо і підсмажені шампіньйони;
- Ретельно перемішаємо отриману масу і підсмажимо на сковороді, як звичайний омлет;
- М’ясо промиємо і обсушимо. Свинину наріжемо великими шматками і, загорнувши їх у харчову плівку, гарненько відіб’ємо. Зверніть увагу, що наш яєчно-грибний омлет повинен по розмірах відповідати шматкам м’яса, тому за необхідності розріжте його;
- Викладаємо омлет на відбивну і формуємо рулет, як показано на фото;
- Скріплюємо рулетики нитками або зубочистками;
- Паніруємо рулети в борошні, потім – у збитому яйці, потім – у сухарях;
- Викладаємо м’ясні рулети на деко, змащене маслом, і запікаємо протягом 20 хвилин при температурному порозі в 180-190 градусів.
Рулет зі свинячої грудинки, запечений в духовці або зварений у лушпинні цибулі, виходить настільки смачним, що від нього неможливо відірватися. На жаль, сьогодні якість магазинних ковбасних та м’ясних виробів залишає бажати кращого, а приготувавши такий рулет, ви зможете бути впевненими у його натуральності. Готуйте з задоволенням, смачного!