Ароматний, соковитий свинячий стейк та медальйончики – всі ці страви однією лише своєю назвою вже наганяють апетит. А щоб приготувати такий смачний шедевр, слід знати, як правильно вибрати м’ясо, які потрібно додати спеції і скільки часу смажити свинину на сковорідці.
Кожна господиня знає, що довго смажити свинину на сковороді не варто, бо тоді вона втрачає свій смак і стає сухою. В принципі, досвідчені кухарі ніколи не обмежують себе в часових рамках, а виконують все «на око»: якщо шматочок рівномірно просмажений, з’явилася апетитна скориночка та привабливий запах, свинина готова.
Але якщо ви тільки починаєте освоювати ази кулінарного мистецтва, смаження свинини може стати справжньою проблемою. Нерідко трапляється так, що м’ясо або залишається сирим всередині і ароматним зовні, або повністю пересушується. Постає цілком закономірне питання: як же смажити свинину правильно і скільки для цього потрібно часу?
По-перше, все залежить від якості вибраного м’яса. Наприклад, якщо ви купили чудовий шийний шматочок, то його приготувати буде значно простіше і швидше, ніж корейку. По-друге, велике значення має розмір шматочків: маленькі готуються швидше, великі, відповідно, довше. Ось на останній пункт ми і будемо орієнтуватися.
Розглянемо, скільки часу смажити свинину на сковороді:
Якщо м’ясо довгий час зберігалося в морозильній камері, час його приготування варто збільшити на 3-5 хвилин, а краще філе перед смаженням відбити і замаринувати. В якості маринаду для свинини можна скористатися лимонним соком, оцтовим або винним розчином. Дуже смачним виходить м’ясо, залишене на ніч поніжитися в пиві.
Укладіть шматочки в сотейник так, щоб вони лягали рівно в один шар, інакше м’ясо буде не смажитися, а тушкуватися і вийде на смак зовсім іншим. А от готовність свинини можна перевірити, проткнувши її ножем: з шматочка має потекти світла прозора рідина. Не можна готувати свинину середньої прожарки з кров’ю, тому що в такому вигляді в м’ясі залишаться всі шкідливі бактерії і мікроорганізми. Якщо хочете стейк «аль денте», для цих цілей краще виберіть яловичину.
Цільним шматком свинину на сковороді не смажать, а запікають в духовці з овочами і спеціями. Що ж стосується прянощів, то цей вид м’яса гармонійно поєднується з чорним перцем, розмарином, часником, петрушкою, імбиром, червоним перцем чилі.
Припустимо, ви запланували приготувати смачну вечерю, з чого ж почати? Скільки часу смажити стейк зі свинини на сковороді або як готувати м’ясо шматочками? Беріть в руки блокнот з олівцем і записуйте наші рецепти.
А чи знаєте ви, що свинину краще обсмажувати разом з іншими водянистими овочами? Так м’ясо виходить особливо ніжним і смачним, але головне, зіпсувати таку страву практично неможливо. Спробуйте приготувати апетитну вечерю за цим рецептом.
Склад:
Ще один вдалий рецепт демонструє нам, як смажиться свинина на сковороді у вигляді стейків. Зазвичай такі шматочки рекомендують запікати на грилі або спеціальній решітці. Але і за допомогою звичайної сковороди приготувати справді гідну страву не складно.
Склад:
Як бачите, для реалізації задуманого не потрібно володіти серйозними кулінарними навичками. Смачну вечерю можна приготувати навіть починаючому кухареві. Сподіваємося, що ми допомогли вам розібратися в питанні смаження м’яса на сковороді. Тепер ви будете готувати свинину правильно та з задоволенням.