Риба – корисний і смачний продукт, якщо він правильно приготований. Він багатий на фосфор, кальцій і надкорисний риб’ячий жир. Який радять регулярно вживати в їжу дорослим і дітям. Скільки часу треба смажити рибу на сковороді? Як приготувати її смачно? Відкриваємо завісу кулінарних таємниць.
Наші предки взагалі не замислювалися над тим, скільки часу потрібно смажити рибу на сковороді. По правді кажучи, навіть посуду в ті часи не було. Печерна жінка, як правило, просто кидала їжу у вогнище, іноді насаджувала рибку на палицю.
З тих пір пройшло вже багато років. За ці роки людство дізналося більше про бактерії, кишкові інфекції та про санітарні норми.Річкову рибу прийнято вимочувати в сольовому розчині, щоб позбавити м’ясо невидимих нашому оку паразитів. До того ж такий спосіб обробки дозволяє усунути неприємний запах. В якості альтернативного методу знезараження пропонується побризкати тушку спиртовим і оцтовим розчином, витримати півгодини в холодильнику і промити холодною водою.
А щоб переконатися в безпеці рибних продуктів, у сучасному суспільстві прийнято готувати рибу на сковороді при температурі олії не нижче 150 градусів. Такий метод термічної обробки дозволяє не тільки убезпечити себе від шкідників, але й отримати досить смачну і апетитну страву.
Скільки хвилин смажити рибу на сковороді, щоб м’ясо повністю приготувалося, багато чого залежить від місця проживання водного жителя, наприклад:
В якості додаткової обробки, а також щоб філе стало м’яким і ніжним, рибку після смаження бажано пропарити. Для цього її складають в невелику каструльку і тримають в духовій шафі при температурі 220 градусів приблизно 5 хвилин. Хоча цей пункт не є обов’язковим.
З тим, скільки смажити річкову і морську рибу на сковороді, ми розібралися. Тепер залишилося лише з’ясувати, як приготувати її смачно. Тут вельми до речі стануть деякі кулінарні поради та хитрості:
Але всяка теорія без практики – ніщо, тому пропонуємо не зволікати, а купити рибку в магазині і приготувати її по одному з наших рецептів.
Багато хто з нас звик бачити скумбрію в копченому або засоленому вигляді в якості закуски. Але сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом смаженої скумбрії з гострою заправкою. Повірте: так вона вийде нітрохи не гірше, а можливо, ви і зовсім відмовитесь від її солоно-копченого варіанту.
Склад:
Смачним представником морської риби сімейства тріскових виступає – минтай. Саме цього виду рибу найчастіше можна зустріти на столах європейців. Наші ж господині цінують її за хороший смак і особливо ніжне м’ясо. Спробуйте приготувати цю рибу на овочевій подушці, і ви отримаєте дуже соковиту і ароматну страву.
Склад:
Як ви змогли переконатися самі, готувати рибу не так вже і складно, а головне, недовго. Буквально через кілька хвилин смаження шматочки покриються апетитною золотистою скоринкою. Сподіваємося, що тепер ви будете радувати себе і своїх домочадців смачною смаженою рибою набагато частіше.