Що приготувати з телятини швидко і смачно?
Що приготувати з телятини? Напевно таким питанням задаються багато господинь, які придбали це ніжне і соковите м’ясо. Насправді варіантів приготування різноманітних смачних страв з телятини досить багато. Розглянемо кращі з них.
Ніжна телятина під грибним соусом
Що приготувати з телятини швидко і смачно? Звичайно ж, ніжні стейки з грибними нотками під вишуканим соусом. А подавати таку страву можна з будь-яким гарніром.
Склад:
- 400 г телятини;
- 250 г грибів;
- 4 ст. л. борошна;
- 50 г вершкового масла;
- 100 мл білого сухого вина;
- олія рафінована;
- 100 мл бульйону;
- чорний перчик мелений;
- сіль;
- зелень.
Приготування:
- Телятину промиваємо, потім обсушуємо і нарізаємо тоненькими стейками.
- Загортаємо м’ясо харчовою плівкою і легенько відбиваємо його кухонним молотком.
- Приправляємо м’ясні стейки сіллю і перчиком, а потім обвалюємо їх злегка в борошні.
- Нагріваємо рафіновану олію в сковороді і викладаємо телятину.
- Поки наше м’ясо добре просмажиться, займемося грибним соусом. Грибочки промиваємо і відкидаємо на друшляк, щоб вони обсохнули. Потім нарізаємо їх тоненькими пластинками.
- В іншій сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо грибочки.
- М’ясо смажимо з обох сторін до красивої і апетитної золотистої скоринки.
- Телятину виймаємо, а в цю сковороду вливаємо бульйон і вино. Таким чином, наш соус насититься м’ясним соком.
- Доводимо соус до кипіння і перекладаємо в нього грибочки. Злегка приправляємо сіллю і перцем.
- Тепер додаємо в соус масло вершкове. Тушкуємо до готовності грибів.
- У соус викладаємо м’ясні стейки і прогріємо телятину кілька хвилин.
- Наша страва готова. Тепер ми знаємо, як приготувати стейк з телятини.
Телятина по-французьки
А тепер розглянемо, як приготувати телятину в духовці по-французьки. М’ясо вийде настільки ніжним і соковитим, що від нього неможливо відірватися. А на гарнір краще подати запечену картоплю.
Склад:
- 1 кг телячої вирізки;
- 2 цибулини;
- 250 г сиру;
- майонез;
- кухонна сіль;
- мелений перчик чорний.
Приготування:
- З телятини прибираємо плівочку і зайвий жир. Нарізаємо м’ясо шматками товщиною в 1 см. Увага: робити це потрібно впоперек волокон.
- Обертаємо м’ясні шматочки харчовою плівкою і відбиваємо. Приправляємо телятину сіллю і перчиком.
- Сир натираємо, цибулю нарізаємо красивими кільцями.
- На деко, застелене пекарським папером, викладаємо телятину, потім розподіляємо цибульні кільця і тертий сир. Зверху змащуємо кожен шматочок майонезом.
- Запікаємо телятину по-французьки при 180 градусах до готовності. Про це нам підкаже золотава скоринка.
Пікантний м’ясний рулет
Кращим рішенням, як приготувати телятину, щоб вона була м’якою, стане вишуканий м’ясний рулет з квашеними огірочками і салом. Повірте – ця страва вразить всіх ваших домочадців і гостей.
Склад:
- 2 кг телячої шиї;
- 4 маринованих огірочка;
- 150 г сала;
- 7 часникових зубчиків;
- сіль;
- майоран;
- перчик чорний мелений;
- 2 цибулини;
- 100 мл рафінованої олії.
Приготування:
- Нам знадобиться цілісний м’ясний шматок. Телятину промиваємо, натираємо сіллю і перцем чорним меленим. Залишаємо м’ясо в холодильнику на всю ніч, щоб воно гарненько добре просочилося.
- Часникові зубчики нарізаємо пластинками, огірочки – четвертинками, а сало – тоненькими скибочками. До речі, замість сала можна взяти бекон.
- Тепер увага: нам потрібно правильно розрізати м’ясо. Акуратно його надрізаємо, але не повністю, і розкриваємо, як книжку з кількома сторінками. З одного боку викладаємо часник, огірочки і шматочки сала. Приправляємо злегка спеціями.
- Накриваємо отриманий шар м’ясом і знову викладаємо начинку в тому ж порядку.
- Загортаємо м’ясо в рулет і перев’язуємо спеціальною харчовою ниткою.
- В рафінованій олії на сковороді обсмажуємо з усіх боків наш рулет до скоринки золотистого кольору.
- Цибулини нарізаємо кільцями і пасеруємо в великий гусятниці на рафінованій олії. Викладаємо до цибулі рулет і додаємо 50 мл олії.
- Протягом п’ятнадцяти хвилин тушкуємо рулет на середньому рівні конфорки, потім переводимо її на мінімум і тушкуємо м’ясо близько години.
- Після закінчення години нам потрібно вийняти цибульні кільця разом з жиром, який виділився з м’яса і збити цю суміш блендером до однорідності.
- Отриманий соус повертаємо в гусятницю і тушкуємо в ньому рулет ще півтори години. Не забуваємо перевертати його.
- Смачний рулет з телятини готовий!
Рубані соковиті котлетки
Якщо ви роздумуєте, як приготувати смачну телятину, зробіть з неї рубані котлетки. Їх ніжний смак не залишить нікого байдужим. А для соковитості додамо у фарш трохи сала. До речі, цей рецепт стане відповіддю на питання, як приготувати телятину в мультиварці. Просто обсмажте котлетки в цій диво-машині.
Склад:
- 400 г телячого філе;
- 200 г сала;
- яйце;
- 50 мл майонезу;
- олія рафінована соняшникова;
- кухонна сіль;
- перчик мелений чорний.
Приготування:
- З м’яса зрізаємо жилки та плівку, промиваємо його і подрібнюємо кубиками.
- Сало дрібно нарізаємо і викладаємо до м’яса.
- Додаємо у фарш майонез, кухонну сіль і мелений перчик чорний. Добре розмішуємо.
- Тепер змащуємо руки злегка олійкою і формуємо акуратні котлетки.
- Яйце збиваємо і з допомогою віночка змащуємо їм зверху заготовки котлеток.
- Смажимо телячі котлетки на рафінованій олії приблизно за п’ять хвилин з кожного боку.
- Наші котлетки готові. При бажанні їх можна злегка протушкувати. Посипаємо їх зеленню і подаємо з улюбленим гарніром.
Ось такі різні і смачні страви можна приготувати з телятини. Спробуйте всі рецепти, і ви обов’язково залишитеся задоволені результатом. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!