Що приготувати з телятини? Напевно таким питанням задаються багато господинь, які придбали це ніжне і соковите м’ясо. Насправді варіантів приготування різноманітних смачних страв з телятини досить багато. Розглянемо кращі з них.

Ніжна телятина під грибним соусом

Що приготувати з телятини швидко і смачно? Звичайно ж, ніжні стейки з грибними нотками під вишуканим соусом. А подавати таку страву можна з будь-яким гарніром.

Склад:
стейк з телятини під грибним соусом

  • 400 г телятини;
  • 250 г грибів;
  • 4 ст. л. борошна;
  • 50 г вершкового масла;
  • 100 мл білого сухого вина;
  • олія рафінована;
  • 100 мл бульйону;
  • чорний перчик мелений;
  • сіль;
  • зелень.

Приготування:

  1. Телятину промиваємо, потім обсушуємо і нарізаємо тоненькими стейками.
  2. Загортаємо м’ясо харчовою плівкою і легенько відбиваємо його кухонним молотком.
  3. Приправляємо м’ясні стейки сіллю і перчиком, а потім обвалюємо їх злегка в борошні.
  4. Нагріваємо рафіновану олію в сковороді і викладаємо телятину.
  5. Поки наше м’ясо добре просмажиться, займемося грибним соусом. Грибочки промиваємо і відкидаємо на друшляк, щоб вони обсохнули. Потім нарізаємо їх тоненькими пластинками.
  6. В іншій сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо грибочки.
  7. М’ясо смажимо з обох сторін до красивої і апетитної золотистої скоринки.
  8. Телятину виймаємо, а в цю сковороду вливаємо бульйон і вино. Таким чином, наш соус насититься м’ясним соком.
  9. Доводимо соус до кипіння і перекладаємо в нього грибочки. Злегка приправляємо сіллю і перцем.
  10. Тепер додаємо в соус масло вершкове. Тушкуємо до готовності грибів.
  11. У соус викладаємо м’ясні стейки і прогріємо телятину кілька хвилин.
  12. Наша страва готова. Тепер ми знаємо, як приготувати стейк з телятини.

Телятина по-французьки

А тепер розглянемо, як приготувати телятину в духовці по-французьки. М’ясо вийде настільки ніжним і соковитим, що від нього неможливо відірватися. А на гарнір краще подати запечену картоплю.

телятина в духовці по-французькиСклад:

  • 1 кг телячої вирізки;
  • 2 цибулини;
  • 250 г сиру;
  • майонез;
  • кухонна сіль;
  • мелений перчик чорний.

Приготування:

  1. З телятини прибираємо плівочку і зайвий жир. Нарізаємо м’ясо шматками товщиною в 1 см. Увага: робити це потрібно впоперек волокон.
  2. Обертаємо м’ясні шматочки харчовою плівкою і відбиваємо. Приправляємо телятину сіллю і перчиком.
  3. Сир натираємо, цибулю нарізаємо красивими кільцями.
  4. На деко, застелене пекарським папером, викладаємо телятину, потім розподіляємо цибульні кільця і тертий сир. Зверху змащуємо кожен шматочок майонезом.
  5. Запікаємо телятину по-французьки при 180 градусах до готовності. Про це нам підкаже золотава скоринка.

Пікантний м’ясний рулет

Кращим рішенням, як приготувати телятину, щоб вона була м’якою, стане вишуканий м’ясний рулет з квашеними огірочками і салом. Повірте – ця страва вразить всіх ваших домочадців і гостей.

рулет з телятиниСклад:

  • 2 кг телячої шиї;
  • 4 маринованих огірочка;
  • 150 г сала;
  • 7 часникових зубчиків;
  • сіль;
  • майоран;
  • перчик чорний мелений;
  • 2 цибулини;
  • 100 мл рафінованої олії.

Приготування:

  1. Нам знадобиться цілісний м’ясний шматок. Телятину промиваємо, натираємо сіллю і перцем чорним меленим. Залишаємо м’ясо в холодильнику на всю ніч, щоб воно гарненько добре просочилося.
  2. Часникові зубчики нарізаємо пластинками, огірочки – четвертинками, а сало – тоненькими скибочками. До речі, замість сала можна взяти бекон.
  3. Тепер увага: нам потрібно правильно розрізати м’ясо. Акуратно його надрізаємо, але не повністю, і розкриваємо, як книжку з кількома сторінками. З одного боку викладаємо часник, огірочки і шматочки сала. Приправляємо злегка спеціями.
  4. Накриваємо отриманий шар м’ясом і знову викладаємо начинку в тому ж порядку.
  5. Загортаємо м’ясо в рулет і перев’язуємо спеціальною харчовою ниткою.
  6. В рафінованій олії на сковороді обсмажуємо з усіх боків наш рулет до скоринки золотистого кольору.
  7. Цибулини нарізаємо кільцями і пасеруємо в великий гусятниці на рафінованій олії. Викладаємо до цибулі рулет і додаємо 50 мл олії.
  8. Протягом п’ятнадцяти хвилин тушкуємо рулет на середньому рівні конфорки, потім переводимо її на мінімум і тушкуємо м’ясо близько години.
  9. Після закінчення години нам потрібно вийняти цибульні кільця разом з жиром, який виділився з м’яса і збити цю суміш блендером до однорідності.
  10. Отриманий соус повертаємо в гусятницю і тушкуємо в ньому рулет ще півтори години. Не забуваємо перевертати його.
  11. Смачний рулет з телятини готовий!

Рубані соковиті котлетки

Якщо ви роздумуєте, як приготувати смачну телятину, зробіть з неї рубані котлетки. Їх ніжний смак не залишить нікого байдужим. А для соковитості додамо у фарш трохи сала. До речі, цей рецепт стане відповіддю на питання, як приготувати телятину в мультиварці. Просто обсмажте котлетки в цій диво-машині.

рубані котлети з телятиниСклад:

  • 400 г телячого філе;
  • 200 г сала;
  • яйце;
  • 50 мл майонезу;
  • олія рафінована соняшникова;
  • кухонна сіль;
  • перчик мелений чорний.

Приготування:

  1. З м’яса зрізаємо жилки та плівку, промиваємо його і подрібнюємо кубиками.
  2. Сало дрібно нарізаємо і викладаємо до м’яса.
  3. Додаємо у фарш майонез, кухонну сіль і мелений перчик чорний. Добре розмішуємо.
  4. Тепер змащуємо руки злегка олійкою і формуємо акуратні котлетки.
  5. Яйце збиваємо і з допомогою віночка змащуємо їм зверху заготовки котлеток.
  6. Смажимо телячі котлетки на рафінованій олії приблизно за п’ять хвилин з кожного боку.
  7. Наші котлетки готові. При бажанні їх можна злегка протушкувати. Посипаємо їх зеленню і подаємо з улюбленим гарніром.

Ось такі різні і смачні страви можна приготувати з телятини. Спробуйте всі рецепти, і ви обов’язково залишитеся задоволені результатом. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!