Сирні конвертики з цукром: смачні рецепти
Хороша господиня славиться пирогами. Безумовно, сьогодні простіше купити готовий кондитерський виріб, але хіба може що-небудь зрівнятися з домашньою випічкою, приготованою з любов’ю і турботою? Якщо ви у пошуку цікавих рецептів смачних ласощів, спробуйте соковиті, ніжні і водночас хрусткі сирні конвертики з цукром.
Секрети кондитерського мистецтва
Такі конвертики готуються на сирній основі. Приготувати її нескладно, і, до речі, для цього підійде навіть не надто свіжий сир. Подивимось, що радять досвідчені кондитери:
- Якщо сир крупнозернистий, його необхідно перетерти будь-яким зручним способом, наприклад, через сито;
- Деякі кондитери не рекомендують додавати цукор у сирне тісто, а посипати ним заготовки печива вже перед тим, як згортати їх у конвертики. Загалом, ви можете вибрати будь-який варіант;
- Сирні конвертики вийдуть гарнішими, якщо змастити їх не просто збитою жовтковою масою – потрібно попередньо додати до неї трохи води і цукрової пудри;
- Оптимальний температурний поріг для випікання сирного тіста – 180-190 градусів;
- Якщо ви готуєте сирні конвертики з яблуками, не змішуйте фрукти з цукровим піском заздалегідь, бо вони пустять сік, і в результаті начинка витікатиме під час термічної обробки;
- Щоб нарізані яблука не потемніли, побризкайте їх свіжовичавленим соком лимона;
- Також рецепт сирного печива з яблуками можна трохи змінити: покладіть замість яблук улюблені фрукти або ягідки.
Класичний рецепт
Сирні трикутники з цукром, рецепт яких ми зараз розглянемо, можна сміливо віднести до розряду класичних десертів. Приготувати їх дуже легко, головне – витримайте в холодильнику тісто перед випіканням не менше півгодини.
Склад:
- 0,5 кг сиру;
- 0,2 кг вершкового маргарину;
- 2 скл. просіяного борошна;
- ¼ ч. л. кухонної солі;
- 150 г цукрового піску;
- 10 г розпушувача.
Приготування:
- Покладемо маргарин у морозилку на 10-15 хвилин, щоб потім було простіше з ним працювати;
- А поки сир викладемо в глибоку миску і перетремо його;
- Маргарин натираємо на великій тертці і кладемо до сиру;
- Додамо в основу сіль, розпушувач і просіяне борошно. Починаємо вимішувати тісто ложкою;
- Потім перекладаємо сирне тісто на стіл (не забудьте присипати його борошном) і замішуємо основу для випічки. Скачуємо тісто в кульку. Обертаємо харчовою плівкою і кладемо в холодильник на півгодини;
- Пізніше нам треба розкачати основу в тонкий пласт товщиною приблизно 5 мм;
- Вирізаємо з тіста кружечки. Для цього можна скористатися звичайною склянкою;
- Кожен кружечок з однієї сторони опустимо в цукровий пісок, тоді згортаємо їх;
- Знову опускаємо в цукор і ще раз акуратно згортаємо;
- Деко застеляємо пергаментом і викладаємо на нього заготовки. Посипаємо сирники зверху цукровим піском;
- Випікаємо сирні трикутники при температурній позначці у 190 градусів, доки вони не набудуть красивого золотистого кольору.
Сирник з яблучною начинкою
А тепер приготуємо сирні конвертики з яблучною начинкою. Покроковий рецепт допоможе вам у цій нескладній кондитерській справі. Доповнимо смак випічки маком, посипавши ним зверху наші сирники. Вийде неймовірно смачно!
Склад:
- 150 г сиру;
- 130 г цукрового піску;
- 250 г просіяного борошна;
- 15 г розпушувача;
- 10 г ванілі;
- 30 мл рафінованої олії;
- 3 яблука;
- 2 яйця;
- 1 ст. л. молока;
- 1-1,5 ч. л. маку;
- 1 ч. л. кориці;
- сік лимона;
- сіль.
Приготування:
- Сир перетираємо і з’єднуємо з одним яйцем, рафінованою олією та ваніліном. Додамо 65 г цукрового піску і перемішаємо;
- Вводимо невеликими порціями просіяне борошно і розпушувач. Вимішуємо сирне тісто і залишаємо на півгодини;
- А поки розріжемо яблучка і почистимо їх від насіння;
- Фрукти наріжемо тоненькими пластинами і збризнемо лимонним соком;
- Тоді розкачуємо тісто і вирізаємо з нього за допомогою формочок трикутники;
- Тепер зробимо на заготовках надрізи;
- На широку частину заготовок викладаємо яблучні дольки, посипаємо їх цукровим піском і корицею;
- Згортаємо трикутнички;
- Викладаємо сирники у термостійку форму, застелену пергаментом;
- Беремо яйце і відокремлюємо жовток. З’єднуємо його з молоком і збиваємо;
- Змащуємо отриманою сумішшю заготовки сирників зверху. Потім посипаємо їх маком;
- Випікаємо конвертики при температурі 190 градусів протягом 25 хвилин.
Готуємо печиво з сирною начинкою нашвидкуруч
Приготувати легку, смачну і красиву випічку можна не тільки з сирного тіста. Пропонуємо простий рецепт печива з начинкою із сиру. Для приготування основи нам знадобляться пивні дріжджі.
Склад:
- 200 г розм’якшеного маргарину;
- 150 г сиру;
- 5 г пивних дріжджів;
- 2 скл. просіяного борошна пшеничного;
- 1 скл. молока;
- 2 яйця;
- 4 ст. л. сметани;
- 6 ст. л. цукрового піску.
Приготування:
- Спочатку потрібно розтопити в сотейнику маргарин;
- Додамо до нього пивні дріжджі і молоко. Гарненько перемішаємо;
- Борошно просіємо і з’єднаємо з яйцями і 3 ст. л. цукрового піску;
- Тоді вводимо молочно-дріжджову суміш у яєчно-борошняну;
- Замішуємо основу для печива і залишаємо її на півгодини;
- Тим часом займемося начинкою. Сир розтираємо з 3 ст. л. цукрового піску і змішуємо зі сметаною. Перемішуємо масу до однорідності;
- Розкочуємо тісто в тоненький пласт і вирізаємо з нього кружечки;
- Посередині кожного кружечка викладаємо приблизно 1 ч. л. начинки;
- Акуратно з’єднуємо заготовки так;
- Викладаємо печиво на вистелене пергаментом деко і випікаємо протягом 15-20 хвилин при температурному порозі у 180 градусів.
Сирні конвертики з цукром – справді унікальний десерт. По-перше, готуються вони швидко і досить просто. По-друге, всі потрібні інгредієнти завжди знайдуться під рукою. І по-третє, ви можете експериментувати з начинкою, кожен раз надаючи ласощам новий смак. Готуйте з задоволенням, смачного!