Намічається святкова вечеря і хочеться побалувати близьких цікавим і легким у приготуванні десертом? Кращим рішенням стане торт «Панчо» з ніжним кремом з додаванням фруктів або горішків.
Як готувати бісквіт
Приготування бісквіту не відніме багато часу і впорається з рецептом навіть початківець кулінар. Не варто прагнути створити високий корж, так як приблизно 2/3 випічки потрібно буде подрібнити, щоб вийшла оригінальна гірка.
Оптимальне рішення – взяти форму не більше 22-24 см в діаметрі. В іншому випадку заготівля вийде занадто громіздкою і зібрати торт буде проблематично. Краще не пошкодувати інгредієнтів для приготування крему. Чим більше його використовувати, тим швидше просочиться тісто і ніжніше буде десерт.
Рецептура торта «Панчо» передбачає випічку 2-х бісквітних коржів:
4 курячих яйця ретельно збивають блендером або міксером, додавши 160 г цукрового піску. Повинна вийти досить пишна піна. Якщо хочеться приготувати високий корж, білки рекомендується збивати окремо і акуратно перемішати з жовтками, збитими разом з цукром;
В отриману суміш вводять 310 г попередньо 2-3 рази просіяного пшеничного борошна, чайну ложечку харчової соди, а також 200 мл вершків з жирністю 15%;
Масу ділять на 2 половинки і додають в одну з них чайну ложечку какао-порошку. Хочеться отримати саме шоколадний бісквіт з вираженим смаком? В цьому випадку можна збільшити об’єм какао до 1-2-х столових ложок;
Тісто має бути рівномірним. Форми змащують маслом або присипають пшеничним борошном. Тісто обережно переливають у форми і відправляють в прогріту духову шафу;
Випікати бісквіт необхідно при 180°С близько 30-ти хвилин. Перевірити готовність можна, проткнувши випічку сірником або зубочисткою. Якщо на ній не залишається слідів сирого тіста – заготівля для десерту готова.
Вийнявши коржі з духовки, слід обережно вийняти їх з форми і дочекатися поки вони охолонуть. Кожен корж розрізають по горизонталі приблизно на 2 рівні частини. По одній частині кожного коржа необхідно нарізати дрібними кубиками. Тепер потрібно приготувати крем.
Як готувати сметанний крем для торта «Панчо»
Рецепт ніжного крему також нескладний:
Попередньо охолоджену сметану 20% жирності, 2 склянки, змішують з 150 г сметани 30% жирності і збивають, поступово додаючи в суміш 130 г цукру. Якщо є можливість, бажано подрібнити цукровий пісок до стану дрібної пудри;
Збивати інгредієнти найзручніше в ємності, поставленій на шматочки льоду. У цьому випадку маса буде більш щільною, добре зберігати форму. Ущільнити крем можна, додавши в нього трохи розм’якшеного вершкового масла;
При використанні сільської досить густої сметани рекомендується перекласти її в дрібну марлю і підвісити на 2-3 години, щоб відокремилася сироватка. Тоді ніякі сторонні добавки не потрібні, маса вийде неймовірно пишною.
Залишилося зібрати воєдино частини десерту і прибрати його в холодильник на 3-4 години, так як приготування торта панчо включає обов’язкове просочення кремом бісквіта.
Як зібрати десерт
Крім крему і випічки потрібні оригінальні додаткові інгредієнти. Наприклад, щоб отримати торт «Панчо» з вишеньками, доведеться перебрати ягоди і вийняти з них кісточки.
Корж рясно поливають сметанним кремом і розміщують в прошарку ягоди вишні. Зверху кладуть другий корж і злегка притискають його руками. Другий корж також ретельно змащують кремовою масою.
Дрібні шматочки бісквіта перемішують і викладають нетовстими шарами поверх другого коржа. Кожен шар ретельно промазують кремом. Не варто поспішати, крем повинен буквально просочити тісто.
Можна додати вишеньки і в цю дрібну бісквітну крихту, присмачену ніжним кремом. По завершенні конструкції, необхідно змастити кремом верхню частину і посипати поверхню торта шоколадною стружкою. Можна приготувати шоколадну глазур і прикрасити десерт сіткою і вишнею.
Існує безліч способів приготування. Наприклад, великою популярністю користується торт «Панчо» з ананасами. В цьому випадку беруть консервовані фрукти. Можна додати в начинку десерту шматочки волоських горіхів або розмочені сухофрукти.
Приготування торта «Панчо» в мультиварці
Готувати оригінальний десерт необов’язково в духовій шафі, можна скористатися мультиваркою:
В окремій ємності збивають 6 курячих яєць до практично білого кольору. Як правило, при використанні міксера потрібного результату добиваються за 10 хвилин;
Продовжуючи збивати, поступово додають в масу 250 г цукрового піску. Коли крупинки цукру розчиняться, в суміш акуратно додають 220 г просіяного 2-3 рази пшеничного борошна і 5 г спеціального розпушувача. Якщо вирішено готувати шоколадний варіант десерту, додають 3 столові ложки какао-порошку;
Чашу змащують вершковим маслом і переливають у неї однорідне тісто. Встановлюють режим «Випічка». Тривалість процесу 60 хвилин;
Необхідно відкрити клапан, призначений для виходу конденсату. В іншому випадку волога буде збиратися в мультиварці і бісквіт намокне;
Під час випічки піднімати кришку приладу не рекомендується, щоб тісто не опало, і корж вийшов пишним;
Готовий бісквіт розрізають по горизонталі на 2 частини, одну з яких подрібнюють кубиками, коли випічка досить охолоне;
З свіжої вишні виймають кісточки, заморожену доводять до кімнатної температури. Сік, що стікає з ягід, можна використовувати для просочення коржа;
Приготування сметанного крему не відрізняється від наведеного вище рецепта. Змішують 500 мл сметани 20% жирності і 150 мл вершків 33%. Додають в крем 160 г цукрової пудри;
Збирають торт, додаючи в якості начинки ягоди вишні і шматочки фундука. Поверхню десерту поливають шоколадною глазур’ю, приготовленої з 30 г вершкового масла 70 г чорного шоколаду, або посипають шоколадною крихтою.
Невеликий нюанс: чим довше витримати торт в холодильнику, тим ніжніше він вийде. Сметанний крем, легкий бісквіт і шоколад зроблять справжній фурор! Легкого вам випікання і приємного апетиту!