Захотіли поласувати піцою? Не потрібно собі в цьому відмовляти. Купуйте квиток і вирушайте в Італію. Так господині жартують між собою. Насправді ж щоб покуштувати цю страву італійської кухні, не потрібно виходити з дому. Швидка піца в духовці здивує вас простотою процесу приготування і неймовірним смаком.

Пізнаємо тонкощі італійської кухні

Піца – це відкритий пиріг з різноманітною начинкою. Секрет смаку цієї страви криється в наявності сирної скоринки і апетитного соусу. Швидка піца в духовці за 10 хвилин виручить господинь, якщо гості вже на порозі, а на приготування вишуканих страв зовсім немає часу. Основу для піци можна зробити самостійно або використовувати вже готове тісто. Деякі представниці прекрасної половини людства примудряються випікати піцу на лаваші.

Італійці дуже люблять піцу, і в їх раціоні налічується кілька десятків різних видів цієї випічки. Сьогодні ми навчимося готувати швидку піцу, але перед цим давайте вивчимо ряд важливих кулінарних аспектів:

  • швидка піцаТісто для приготування італійського пирога готується на кефірній, молочній, водяній або дріжджовій основі.
  • Якщо ви використовуєте заливне тісто, випікати його потрібно до повного застигання.
  • Найпростіший спосіб приготувати основу – змішати борошно з рафінованою рослинною олією, сіллю і водою.
  • Дріжджове тісто треба вимішувати за правилами, попередньо розводячи дріжджі в рідині з цукровим піском.
  • Якщо під рукою у вас немає сухих дріжджів, візьміть лимонну кислоту і харчову соду. 1 г дріжджів замініть 6 г такої суміші в рівних пропорціях.
  • Маленький нюанс: тісто має бути тонким, тому розкатувати його потрібно в пласти не товщі 1 см.
  • Щоб тісто не піднімалося в процесі термічної обробки, викладати його потрібно на гарячу форму або на деко.
  • Обов’язково ретельно краї тіста змащуємо соусом, оскільки вони будуть підсихати при випіканні.
  • Вибирайте начинку на свій смак. Готуйте «Маргариту» або вишукану піцу з морепродуктів. Тут ваша кулінарна фантазія може розгулятися.
  • Практично будь-яка піца посипається сиром твердих сортів. Про готовність випічки буде свідчити сирний шар, який рівномірно розтікся.
  • Щоб страва придбала вишуканий вигляд, нарізайте всі компоненти рівноцінними шматочками, особливо це стосується помідорів, грибів і ковбасних продуктів.
  • Ви заздалегідь можете приготувати тісто і заморозити його. А щоб основа зберегла свої первісні якості, перед заморожуванням оберніть її плівкою для харчових продуктів.

Італійська страва очима українських господинь

Ви думаєте, що приготувати швидку піцу в духовці неможливо? Рецепт вам покроково продемонструє, що це цілком реально. За основу ми візьмемо філе курки, однак ви можете використовувати будь-які копченості, ковбасні продукти або овочевий мікс. Швидка піца на кефірі в духовці готується буквально за 15-20 хвилин, зрозуміло, що час випікання не враховується. Тісто готується дуже просто і не потребує особливих кулінарних знань.

Склад:

  • італійська піца1 ст. л. соняшникової або оливкової рафінованої олії;
  • сіль поварена або морська харчова – 1 щіпка;
  • 125 мл кефіру;
  • 2 склянки просіяного борошна;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. лечо;
  • 1/3 ч. л. харчової соди;
  • 100 г сиру твердого сорту;
  • філе курки – 200-300 г;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • 1 ч. л. цукрового піску;
  • за смаком перцева суміш.

Приготування:

  • У скляну піалу вливаємо кефір, вбиваємо одне яйце, додаємо харчову соду, сіль та цукровий пісок.
  • Скористаємося міксером або блендером і доведемо цю суміш до однорідної консистенції.
  • Додаємо просіяне борошно, вимішуємо тісто лопаткою.
  • На цьому ж етапі вводимо рослинну рафіновану олію.
  • Вимішуємо тісто, воно буде трохи липким.
  • Відразу розкочуємо його в тонкий пласт по силіконовій жароміцній або будь-якій іншій формі.
  • На заготівлю рівномірним шаром викладаємо лечо, можна навіть зі шматочками перцю.
  • Філе курки, попередньо розморожене, промите і просушене, нарізаємо тоненькими пластинками.
  • Рівномірно розподіляємо по основі шматочки курячої грудки.
  • В окремій піалі приготуємо так звану заливку.
  • Для цього візьмемо одне яйце і столовий низькокалорійний майонез.
  • Віночком збиваємо ці компоненти до утворення маси однорідної консистенції.
  • Приготовану суміш виливаємо поверх курячої грудки.
  • Сир натираємо на тертці великого калібру.
  • Зверху посипаємо заготовку для піци подрібненим сиром.
  • Відправляємо піцу в духовку на 35-40 хвилин.
  • Оптимальний температурний поріг випікання – 175-180°.

Піца – швидко, просто і неймовірно смачно

Дивлячись на віртуозних італійських кухарів, ми захоплюємося їх навичками. Як вміло вони крутять величезні пласти тіста в руках! Це справжнє мистецтво. Якщо ви думаєте, що приготувати смачну піцу вам не під силу, то це найбільша помилка. Рецепт швидкої піци в духовці допоможе вам зробити цей італійський пиріг просто і за лічені хвилини. Вам не потрібно освоювати майстерність приготування тоненького тіста, оскільки ми будемо використовувати заливне. Що може бути простіше?

Склад:

  • швидка піца в духовці2 яйця;
  • 3 ст. л. високосортного просіяного борошна;
  • 3 ст. л. столового майонезу;
  • 200 г ковбасних продуктів;
  • половина цибулини;
  • 0,2 кг сиру твердого сорту;
  • за смаком зелень;
  • 2-3 шт. свіжих томатів.

Приготування:

  • Спочатку готуємо основу. Все дуже просто: у глибокій піалі змішуємо яйця, майонез і просіяне борошно.
  • Для збивання можна скористатися венчиком, міксером або блендером.
  • Виливаємо приготоване тісто у форму. Силіконові форми змащувати не потрібно, а от дно дека бажано застелити пекарським папером або змочити злегка рафінованою олією.
  • Рівноцінними шматочками подрібнюємо копчену ковбасу.
  • Викладаємо її на тісто рівномірним шаром.
  • Далі викладаємо подрібнені сосиски. Можна використовувати бекон, бастурму, в’ялене або копчене філе.
  • Цибулю очищаємо від лушпиння, нам знадобиться тільки половина.
  • Щоб при нарізці цибулі ви не відчували дискомфорту, змочіть ніж у прохолодній воді або промийте ретельно очищений овоч.
  • Викладаємо шар цибулі на ковбасні продукти.
  • Томати ретельно промиваємо водою.
  • Щоб усунути шкірку, обдаємо кожен помідор окропом, а потім занурюємо в прохолодну воду.
  • Подрібнюємо томати або доводимо до консистенції пюре.
  • Томатний шар викладаємо поверх цибулі.
  • Тепер в кулінарну гру вступає сир. Подрібненим продуктом посипаємо піцу.
  • Духову шафу ми вже розігріли до температурної позначки у 200°.
  • Відправляємо в нього підготовлену піцу на 15-20 хвилин.
  • Як тільки тісто схопиться, а сир розтечеться по поверхні піци, витягуємо її з духової шафи, злегка остуджуємо і ріжемо.

Прості і смачні рецепти приготування піци сподобаються всім господиням без винятку. Не переставайте дивувати своїх домочадців і балувати їх вишуканими стравами заморської кухні. Приємного апетиту!