Щоб відчувати себе здоровим і повним сил, у щоденний раціон слід включати рибу. Багато господинь не люблять готувати морських мешканців, та й велика кількість кісток часто розчаровує. Якщо ви не можете відмовитися від рибних продуктів, спробуйте запекти сібаса в духовці у фользі. В цій рибці зовсім трохи кісток, а її смак вразить навіть завзятих гурманів.

Ароматна рибка на вашому столі

Різноманітність мешканців підводного світу завжди дивує. Нерідко на полицях супермаркетів можна зустріти рибу з невідомою назвою, наприклад, сібаса. У побуті таку рибу називають морським вовком. Як запекти сібаса в духовці у фользі? Для цього вам знадобиться мінімум зусиль і продуктів. Обов’язково використовуйте прянощі і свіжовичавлений лимонний сік.

Якщо ви вперше будете готувати це рибне філе, вам потрібно знати, скільки запікати сібаса у фользі в духовці. При температурному порозі 180° час приготування займе близько півгодини.

сібас у фользіСклад:

  • 2 рибні тушки;
  • за смаком спеції і прянощі для риби;
  • 1-2 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

  1. Для початку нам потрібно природним шляхом розморозити сібаса. Краще на ніч перекласти рибні тушки з морозильної камери на верхню полицю холодильника;
  2. Потім у першу чергу акуратно очистимо луску;
  3. Зробимо поздовжній розріз на черевці й усунемо нутрощі;
  4. Гарненько промиваємо сібаса і просушуємо паперовим рушником;
  5. Натираємо рибу сіллю, в тому числі і всередині;
  6. Посипаємо рясно прянощами та спеціями;
  7. У такому вигляді можна залишити тушки сібаса на півгодини для маринування.

Порада! Сібас не володіє яскраво вираженим рибним запахом, але для надання рибі соковитості і м’якого смаку її можна побризкати свіжовичавленим лимонним соком.

  1. Жаростійку форму або деко змащуємо рафінованою олією;
  2. Тушки риби загортаємо у фольгу і викладаємо на деко;
  3. Відправляємо сібаса у духовку, розігріту до температури 220°;
  4. Запікаємо протягом 25 хвилин;
  5. Потім акуратно розгортаємо фольгу і продовжуємо запікати сібаса ще 5-10 хвилин.

Фарширований сібас

Нашвидкуруч на вечерю можна приготувати сібаса з овочами в духовці у фользі. Нейтральний смак морського вовка дозволяє використовувати для гарніру або начинки практично будь-які овочі. Якщо ви хочете приготувати легку вечерю, використовуйте селеру та солодкі болгарські перці.

Порада! Перш ніж готувати сібаса в духовці у фользі його краще замаринувати протягом 2-3 годин. Час приготування риби з овочами займе близько 40 хвилин. Якщо тушка риби важить понад 800 г, запікати сібаса потрібно довше.

Склад:

сібас в духовці у фользі

  • 1 тушка сібаса;
  • листя селери за смаком;
  • 1 головка цибулі;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2-3 ст. л. сухарів для панірування;
  • 1 солодкий болгарський перець;
  • сіль, прянощі і спеції за смаком.

Приготування:

  1. Починаємо традиційно з підготовки риби. Її ретельно очищаємо, промиваємо, але не розрізаємо на порційні шматки;
  2. Акуратно з боку черевця робимо надріз, вичищаємо нутрощі і злегка розпластуємо філе;
  3. Натираємо рибу сіллю, прянощами і відставляємо в сторону на час приготування начинки;
  4. Солодкий болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжки, подрібнюємо кубиками;
  5. Шаткуємо селерові листки, цибулю;
  6. На сковороді або в сотейнику розтоплюємо масло;
  7. Викладаємо нарізані овочі і обсмажуємо їх до повної готовності;
  8. У процесі обсмажування овочів виділилося багато соку? Позбудемося від нього за допомогою панірувальних сухарів. Додамо їх до овочів і все ретельно перемішаємо;
  9. На столі розкладаємо два-три шари фольги, зверху кладемо тушку сібаса;
  10. Приготовану овочеву начинку викладаємо на філе;
  11. Акуратно загортаємо фольгу і відправляємо рибу у духовку на 35-40 хвилин;
  12. Запікаємо при температурі 180-190°;
  13. Ось така соковита та апетитна рибка сібас у нас вийшла. Подавайте до столу з улюбленим овочевим гарніром.

Сібас по-міланськи

Як приготувати сібаса в духовці у фользі? Хочете здивувати гостей або домочадців своїми кулінарними здібностями? Запечіть рибку з додаванням пряних трав і пікантного соусу.

На замітку! Готувати рибу за цим рецептом можна без фольги. При бажанні жаростійку форму зверху накрийте листом фольги, щоб картопля і сібас швидше пропеклися і зберегли свою соковитість.

Склад:

запечений сібас

  • 150 г шпинату;
  • 10-15 г селерових листя;
  • 2 тушки сібаса;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 2-3 шт. часникових зубчиків;
  • 2 шт. лайма;
  • 20 г вершкового масла;
  • кедрові горіхи – за смаком;
  • 4-5 шт. гілочок чебрецю;
  • за смаком свіжа петрушка;
  • 2 гілочки свіжого розмарину;
  • 70 г рафінованої оливкової олії;
  • за смаком суміш перців, сіль і прянощі.

Порада! Краще використовувати молоду картоплю. Очищати її не потрібно, достатньо ретельно вимити щіточкою і нарізати порційними шматками.

Приготування:

  1. Ретельно промиваємо гілочки розмарину і обсушуємо їх;
  2. Очищаємо часникові зубчики. Кілька зубчиків часнику дрібно нарізаємо ножем;
  3. Аналогічно чинимо і з розмариновими гілочками;
  4. В окрему піалу наливаємо приблизно 50 мл рафінованої оливкової олії;
  5. Додаємо подрібнений часник з розмарином. Все ретельно перемішуємо;
  6. Картоплю промиваємо та нарізаємо порційними шматочками;
  7. Викладаємо картоплю у жаростійку форму і поливаємо рештою оливкової рафінованої олії;
  8. За смаком додаємо сіль і прянощі, все гарненько перемішуємо;
  9. Відправляємо картоплю у духовку на 20 хвилин. Запікаємо при температурній позначці 180°;
  10. Тим часом займемося рибкою і спеціями;
  11. Ретельно промиваємо селеру, петрушку і чебрець;
  12. Збираємо з прянощів букетик і добре розминаємо його, можна порубати ножем;
  13. Вичистимо зсередини тушки сібаса, промиємо і обсушим;
  14. На поверхні риби робимо діагональні надрізи;
  15. Приправляємо рибу сіллю і прянощами;
  16. Змащуємо тушки сібаса приготованим раніше оливковим соусом;
  17. З лайма вичавлюємо сік і поливаємо ним сібаса;
  18. Трави закладаємо всередину тушки;
  19. Шматочки лайма вставляємо в зябра;
  20. Дістаємо картоплю з духовки і викладаємо до неї рибу;
  21. Ставимо сібаса з гарніром у духовку на 25 хвилин;
  22. На сковороді розтоплюємо вершкове масло;
  23. Часникові зубчики, що залишилися, рубаємо ножем і обсмажуємо разом з ядрами кедрових горіхів протягом декількох хвилин;
  24. Гарненько промиваємо шпинат, просушуємо його і шаткуємо;
  25. Додаємо шпинат у сковороду і тушкуємо на повільному вогні протягом 3-5 хвилин;
  26. Подаємо рибу до столу з картопляним гарніром і шпинатом.

Рибу сібас можна вважати низькокалорійним продуктом: у 100 г філе міститься всього лише 99 Ккал, причому більша частина припадає на білки. Такий продукт займе почесне місце у вашому раціоні. Ви зможете вживати його у їжу без шкоди для фігури і з користю для здоров’я. Смачного!