Куряче м’ясо і грибочки – доступні кожному і улюблені багатьма продукти. Це й не дивно, адже таке поєднання інгредієнтів дає нам дійсно королівські страви. Особливо смачною виходить курка з печерицями у вершковому соусі. Ми підібрали для вас кілька простих, але в той же час вишуканих рецептів її приготування.

Ніжна м’ясна страваз вершковими нотками

Сьогодні у нас на обід – куряче філе з печерицями у вершковому соусі. Купаж зелені і спецій надасть страві неповторний аромат, а вершки зроблять її ніжною і дуже смачною. До речі, якщо під рукою не виявилося вершків, замініть їх молоком.

куряче філе з печерицями у вершковому соусіСклад:

  • 350 г курячого філе;
  • 250 г печериць;
  • цибулина;
  • 1 ст. л. олії рафінованої соняшникової;
  • 1 ст. л. просіяного борошна;
  • 200 мл вершків;
  • чорний перчик мелений;
  • гілочки кропу і петрушки;
  • 30 г розм’якшеного вершкового масла;
  • поварена сіль.

Приготування:

  1. Чистимо цибулину, нарізаємо дрібненькими кубиками і пасеруємо в невеликій кількості олії.
  2. Куряче філе нарізаємо красивими невеликими кубиками, гриби чистимо, промиваємо і подрібнюємо пластинками.
  3. Виймаємо цибулю шумівкою і перекладаємо в окремий посуд. У цій же олії обсмажуємо курячі шматочки до золотистого кольору і викладаємо до цибулі.
  4. У тій же сковороді смажимо гриби до готовності. При необхідності додаємо трохи олії.
  5. Рівень конфорки зменшуємо і викладаємо до грибочків куряче м’ясо і пасеровану цибулю.
  6. Додаємо просіяне борошно, чорний перчик, солимо і добре розмішуємо.
  7. Вливаємо вершки і викладаємо в сковороду подрібнену зелень. Тушкуємо страву протягом 5-7 хвилин, перемішуючи її.
  8. Вимикаємо конфорку, додаємо масло вершкове і накриваємо сковороду кришкою. Залишаємо курку з грибами насититися купажем ароматів і вершковим смаком на п’ять хвилин.
  9. А тепер можна подавати страву до столу!

Куряче філе під сметанним соусом

Вишуканою і пікантною виходить курка з печерицями в сметанному соусі. Незвична ця страва тим, що обсмажувати ми будемо цілі шматки філе, не нарізаючи його. А соковитість м’ясу надасть бульйон.

курка з печерицями в сметанному соусіСклад:

  • 50 г вершкового масла;
  • 3-4 шт. філе курки;
  • головка цибулі;
  • 200 г печериць;
  • 150 мл курячого бульйону;
  • 150 мл сметани;
  • зелень;
  • кухонна сіль;
  • чорний перчик мелений.

Приготування:

  1. Щоб не перебити смак соусу, обсмажувати філе курки ми будемо на вершковому маслі.
  2. М’ясо промиваємо і гарненько обсушуємо. Солимо і приправляємо перцем філе. Якщо є час, замаринуйте його будь-яким способом.
  3. Філе обсмажуємо з усіх боків на середньому рівні конфорки до рум’яного кольору.
  4. Чистимо цибулину і подрібнюємо кубиками.
  5. Коли м’ясо буде готове, виймаємо його зі сковороди, а відправляємо туди цибулю. Пасеруємо, поки вона не стане прозорою.
  6. Печериці промиваємо і обов’язково обсушуємо, зайва рідина нам не потрібна.
  7. Додаємо грибочки до цибулі і обсмажуємо близько семи хвилин. Трохи посолимо і поперчимо печериці.
  8. Як тільки з грибочків вийде вся рідина, викладаємо філе.
  9. Додаємо сметану і вливаємо бульйон, доводимо до кипіння.
  10. Тушкуємо страву на маленькому рівні конфорки до повної готовності всіх інгредієнтів.
  11. За кілька хвилин до закінчення процесу приготування додаємо подрібнену зелень. Можна посипати страву тертим сиром.

Запікаємо улюблену страву в горщиках

Швидко і досить просто готується курка з печерицями в вершках в горщиках. Така страва не просто смачна, але і дієтична, так що нею сміливо можна балувати час від часу людей, які пильно стежать за своєю вагою.

курка з печерицями в горщикахСклад:

  • 0,6 кг філе курки;
  • 300 г печериць;
  • 5-6 картоплин;
  • 2 цибулини;
  • 1 скл. вершків або сметани;
  • 150 г сиру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3-4 часникових зубчики;
  • кухонна сіль;
  • чорний перчик мелений.

Приготування:

  1. Підготуємо м’ясо: спочатку промиємо його і обсушимо, а потім наріжемо середніми кубиками.
  2. Грибочки промиємо і розріжемо на кілька частин.
  3. Чистимо овочі, картоплю і цибулю нарізаємо кубиками, а часникові зубчики видавлюємо через прес.
  4. Сир крупно натираємо.
  5. В горщики викладаємо по маленькому шматочку вершкового масла, потім картоплю, цибулю і часникові зубчики.
  6. Тепер викладаємо філе куряче, приправляємо перцем і солимо.
  7. Вливаємо вершки і по 1-2 ст. л. відфільтрованої води.
  8. Накриваємо горщики і запікаємо в жаровій шафі протягом години. Оптимальна температура духовки – 180 градусів.
  9. Тепер виймаємо горщики і викладаємо в них сир. Поміщаємо їх знову у жарову шафу на 10-15 хвилин і запікаємо при температурі 200 градусів. За цей час наша страва покриється сирною апетитною скоринкою.
  10. Подаємо страву прямо в горщиках гарячою.

Два в одному: паста з м’ясом і грибочками

Буквально за лічені хвилини можна приготувати страву, яка одночасно виступить і гарніром, і м’ясним доповненням до неї. Не вірите? Переконайтеся в цьому самі! А готувати ми будемо пасту під найніжнішим соусом з куркою і грибочками.

паста під вершковим соусом з куркою і грибочкамиСклад:

  • 0,5 кг філе курки;
  • 200 г печериць;
  • 200 г макаронних виробів;
  • 200 мл вершків;
  • цибулина;
  • кухонна сіль;
  • олія рослинна;
  • перчик чорний мелений.

Приготування:

  1. Грибочки і цибулину чистимо і обсмажуємо на олії, поки не вийде з печериць зайва рідина.
  2. Філе курки промиваємо і подрібнюємо кубиками. Викладаємо м’ясо в сковороду.
  3. Перчимо страву і солимо, перемішуємо і смажимо до повної готовності всіх компонентів.
  4. Тепер додаємо в сковороду вершки і тушкуємо страву під закритою кришкою, поки наш соус не стане густим.
  5. Одночасно відварюємо макарони в підсоленій воді і відкидаємо їх на друшляк.
  6. З’єднуємо пасту з вмістом сковороди і подаємо до столу.

Сподіваємося, що наші рецепти вам знадобляться, і у вас вийде власний кулінарний шедевр. Головне – гарний настрій і бажання смачно нагодувати домочадців. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!