Курка з печерицями у вершковому соусі зі сметаною
Куряче м’ясо і грибочки – доступні кожному і улюблені багатьма продукти. Це й не дивно, адже таке поєднання інгредієнтів дає нам дійсно королівські страви. Особливо смачною виходить курка з печерицями у вершковому соусі. Ми підібрали для вас кілька простих, але в той же час вишуканих рецептів її приготування.
Ніжна м’ясна страваз вершковими нотками
Сьогодні у нас на обід – куряче філе з печерицями у вершковому соусі. Купаж зелені і спецій надасть страві неповторний аромат, а вершки зроблять її ніжною і дуже смачною. До речі, якщо під рукою не виявилося вершків, замініть їх молоком.
Склад:
- 350 г курячого філе;
- 250 г печериць;
- цибулина;
- 1 ст. л. олії рафінованої соняшникової;
- 1 ст. л. просіяного борошна;
- 200 мл вершків;
- чорний перчик мелений;
- гілочки кропу і петрушки;
- 30 г розм’якшеного вершкового масла;
- поварена сіль.
Приготування:
- Чистимо цибулину, нарізаємо дрібненькими кубиками і пасеруємо в невеликій кількості олії.
- Куряче філе нарізаємо красивими невеликими кубиками, гриби чистимо, промиваємо і подрібнюємо пластинками.
- Виймаємо цибулю шумівкою і перекладаємо в окремий посуд. У цій же олії обсмажуємо курячі шматочки до золотистого кольору і викладаємо до цибулі.
- У тій же сковороді смажимо гриби до готовності. При необхідності додаємо трохи олії.
- Рівень конфорки зменшуємо і викладаємо до грибочків куряче м’ясо і пасеровану цибулю.
- Додаємо просіяне борошно, чорний перчик, солимо і добре розмішуємо.
- Вливаємо вершки і викладаємо в сковороду подрібнену зелень. Тушкуємо страву протягом 5-7 хвилин, перемішуючи її.
- Вимикаємо конфорку, додаємо масло вершкове і накриваємо сковороду кришкою. Залишаємо курку з грибами насититися купажем ароматів і вершковим смаком на п’ять хвилин.
- А тепер можна подавати страву до столу!
Куряче філе під сметанним соусом
Вишуканою і пікантною виходить курка з печерицями в сметанному соусі. Незвична ця страва тим, що обсмажувати ми будемо цілі шматки філе, не нарізаючи його. А соковитість м’ясу надасть бульйон.
Склад:
- 50 г вершкового масла;
- 3-4 шт. філе курки;
- головка цибулі;
- 200 г печериць;
- 150 мл курячого бульйону;
- 150 мл сметани;
- зелень;
- кухонна сіль;
- чорний перчик мелений.
Приготування:
- Щоб не перебити смак соусу, обсмажувати філе курки ми будемо на вершковому маслі.
- М’ясо промиваємо і гарненько обсушуємо. Солимо і приправляємо перцем філе. Якщо є час, замаринуйте його будь-яким способом.
- Філе обсмажуємо з усіх боків на середньому рівні конфорки до рум’яного кольору.
- Чистимо цибулину і подрібнюємо кубиками.
- Коли м’ясо буде готове, виймаємо його зі сковороди, а відправляємо туди цибулю. Пасеруємо, поки вона не стане прозорою.
- Печериці промиваємо і обов’язково обсушуємо, зайва рідина нам не потрібна.
- Додаємо грибочки до цибулі і обсмажуємо близько семи хвилин. Трохи посолимо і поперчимо печериці.
- Як тільки з грибочків вийде вся рідина, викладаємо філе.
- Додаємо сметану і вливаємо бульйон, доводимо до кипіння.
- Тушкуємо страву на маленькому рівні конфорки до повної готовності всіх інгредієнтів.
- За кілька хвилин до закінчення процесу приготування додаємо подрібнену зелень. Можна посипати страву тертим сиром.
Запікаємо улюблену страву в горщиках
Швидко і досить просто готується курка з печерицями в вершках в горщиках. Така страва не просто смачна, але і дієтична, так що нею сміливо можна балувати час від часу людей, які пильно стежать за своєю вагою.
Склад:
- 0,6 кг філе курки;
- 300 г печериць;
- 5-6 картоплин;
- 2 цибулини;
- 1 скл. вершків або сметани;
- 150 г сиру;
- 50 г вершкового масла;
- 3-4 часникових зубчики;
- кухонна сіль;
- чорний перчик мелений.
Приготування:
- Підготуємо м’ясо: спочатку промиємо його і обсушимо, а потім наріжемо середніми кубиками.
- Грибочки промиємо і розріжемо на кілька частин.
- Чистимо овочі, картоплю і цибулю нарізаємо кубиками, а часникові зубчики видавлюємо через прес.
- Сир крупно натираємо.
- В горщики викладаємо по маленькому шматочку вершкового масла, потім картоплю, цибулю і часникові зубчики.
- Тепер викладаємо філе куряче, приправляємо перцем і солимо.
- Вливаємо вершки і по 1-2 ст. л. відфільтрованої води.
- Накриваємо горщики і запікаємо в жаровій шафі протягом години. Оптимальна температура духовки – 180 градусів.
- Тепер виймаємо горщики і викладаємо в них сир. Поміщаємо їх знову у жарову шафу на 10-15 хвилин і запікаємо при температурі 200 градусів. За цей час наша страва покриється сирною апетитною скоринкою.
- Подаємо страву прямо в горщиках гарячою.
Два в одному: паста з м’ясом і грибочками
Буквально за лічені хвилини можна приготувати страву, яка одночасно виступить і гарніром, і м’ясним доповненням до неї. Не вірите? Переконайтеся в цьому самі! А готувати ми будемо пасту під найніжнішим соусом з куркою і грибочками.
Склад:
- 0,5 кг філе курки;
- 200 г печериць;
- 200 г макаронних виробів;
- 200 мл вершків;
- цибулина;
- кухонна сіль;
- олія рослинна;
- перчик чорний мелений.
Приготування:
- Грибочки і цибулину чистимо і обсмажуємо на олії, поки не вийде з печериць зайва рідина.
- Філе курки промиваємо і подрібнюємо кубиками. Викладаємо м’ясо в сковороду.
- Перчимо страву і солимо, перемішуємо і смажимо до повної готовності всіх компонентів.
- Тепер додаємо в сковороду вершки і тушкуємо страву під закритою кришкою, поки наш соус не стане густим.
- Одночасно відварюємо макарони в підсоленій воді і відкидаємо їх на друшляк.
- З’єднуємо пасту з вмістом сковороди і подаємо до столу.
Сподіваємося, що наші рецепти вам знадобляться, і у вас вийде власний кулінарний шедевр. Головне – гарний настрій і бажання смачно нагодувати домочадців. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!