Давайте подивимося, скільки серед нас ласунів! Багато люблять поласувати шматочком солодкого пирога. А смак домашньої випічки взагалі приводить нас в гастрономічний захват.

Найпоширеніший кондитерський виріб – швидкий бісквіт. Простий рецепт якого записуйте прямо зараз.

Дуель між італійськими і французькими кондитерами

У різних країнах бісквіт готується за традиційною рецептурою. Якщо вірити «Вікіпедії», то ця випічка родом з французької та італійської кухні. Який рецепт краще вибрати? Ми пропонуємо вам спекти дуже смачний і простий бісквіт. Рецепти якого записуйте і відразу втілюйте набуті знання у життя.

кондитери

А щоб бісквіт вийшов м’яким і повітряним візьміть до уваги кілька порад:

  • Курячі яйця краще збивати в охолодженому вигляді.
  • Білки відділити від жовтків і взбивати яєчну масу в окремих піалах.
  • В білкову та жовткову масу додати цукор, розділивши його загальну кількість навпіл.
  • Можна використовувати розпушувач.
  • Борошно просіяти два або три рази. Чим більше кисню, тим пишніше вийде випічка.
  • Тісто ретельно і обережно вимісити. Робити це потрібно за годинниковою стрілкою, зверху вниз.

Дивовижний бісквіт на десерт

Основа для торту, ароматні тістечка, кекси – все це найпростіший бісквіт. Рецепт його швидше зберігайте у своїй пам’яті.

найпростіший бісквіт

Склад:

  • 4 шт. яйця;
  • на кінчику ножа-харчова сода ;
  • 1 ст. цукрового піску;
  • 1 ст. просіяного борошна.

Приготування:

  • Яйця дістаємо з холодильника безпосередньо перед приготуванням.
  • Перевіримо наявність інших продуктів згідно з рецептом.
  • Для зайнятих господинь підійде спрощений варіант. У миску викладаємо яйця і додаємо цукровий пісок.
  • Міксером починаємо збивати цю масу.
  • Цей процес дуже трудомісткий. Наше завдання – ретельно збити масу, щоб вона збільшилася в об’ємі в 2-3 рази.
  • Маленький секрет: готовність бісквітного тіста визначається за кольором. Яєчно-цукрова маса повинна стати максимально світлою, практично білосніжною.
  • Просіюємо кілька разів борошно.
  • В піалу з борошном, додамо трохи харчової соди. Звичайно ж, ретельно перемішуємо.
  • Тепер поступово висипаємо просіяне борошно у рідку масу.
  • На цьому етапі виберіть потрібний для себе варіант : продовжуйте збивати тісто міксером або використовуйте лопатку для ручного замішування.
  • Візьмемо будь-яку форму, при відсутності спеціального посуду підійде навіть сковорода або каструля з товстими стінами.
  • По діаметру форми виріжемо пергамент і змастимо його маслом.
  • Зверху викладемо тісто.
  • Ще один секрет: якщо бісквіт випікається в малій формі, температура в духовці повинна бути до 220°. Коли форма велика, температурна відмітка повинна дорівнювати 180°.
  • Відправляємо бісквіт у духовку і ні в якому разі не відкриваємо дверцята хоча б найближчі 25 хвилин.
  • Перевірити бісквіт на готовність можна звичайною зубочисткою.
  • Остиглий бісквіт витягаємо з форми, а далі – справа техніки. Можете його змастити кремом або прикрасити джемом.

Лінь – двигун прогресу

Саме керуючись цим девізом, була винайдена колись мультиварка. Це неймовірно, але за допомогою такого універсального приладу можна приготувати бісквіт. Простий рецепт в мультиварці практично нічим не відрізняється від класичного випікання бісквіта в духовці. Але кілька порад все-таки візьміть на замітку:

  • мультиварочный контейнер обов’язково змащуємо вершковим маслом;
  • вибір режиму не складе труднощів, адже його назва скаже сама за себе;
  • не йдіть складним шляхом, а просто задайте режим «Випічка» зі стандартними параметрами;
  • оптимальний час випікання – 60 хвилин;
  • для більшої впевненості після подачі звукового сигналу увімкніть «Автопідігрів»;
  • виймайте випечений бісквіт з допомогою спеціального тримача.

швидке приготування бісквіту

Склад:

  • 5 шт. яєць;
  • 1 ст. борошна;
  • за смаком ваніль;
  • 1 ст. цукрового піску.

Приготування:

  • Для початку відділити білки від жовтків. Жодного грама жовтка не повинно просочитися в білкову масу.
  • Додаємо в жовтки, борошно і рівно половину цукрового піску.
  • Сюди ж додаємо ваніль.
  • Починаємо все активно збивати, поки цукрові кристали не розчиняться, а маса не посвітлішає.
  • Білкову масу збиваємо в охолодженому вигляді. Вона повинна стати пишною, об’ємною і однорідною.
  • Звичайно ж, в результаті збивання вона стає білого кольору і більш густішою.
  • Змішати обидві маси. Увага: на цьому етапі ми відмовляємося від кухонних приладів і переходимо в режим ручної роботи.
  • Борошно просіюємо кілька разів.
  • Починаємо додавати борошно буквально по одній ложці.
  • Лопаткою виконуємо поступальні рухи зверху вниз і тільки за годинниковою стрілкою. Нам важливо зберегти первозданну текстуру бісквітного тіста.
  • Мультиварочный контейнер змастимо вершковим маслом.
  • Обережно викладемо тісто.
  • Тепер задамо потрібний режим і виставимо таймер на 60 хвилин.
  • Звуковий сигнал повідомить вас про готовність бісквіта. Залишимо його ще на 10 хвилин у контейнері, а вже потім обережно виймемо.

Ще один маленький секрет: якщо бісквіт буде основою для торту, то будь-які дії з прикрашання, розрізання, змащування кремом краще виконувати через 8-10 годин після випікання.

Чим простіше, тим краще. Це правило безвідмовно працює при випіканні бісквіту. Якщо ви кладете на порцію менше п’яти яєць, то не варто відокремлювати білки від жовтків. А от для великої порції краще попрацювати і підготувати жовткову і білкову масу окремо. Можна цукровий пісок замінити пудрою- цей варіант підійде лінивим. І пам’ятайте, що в жодному разі ми не відкриваємо дверцята духової шафи, інакше бісквіт буде схожий на плаский корж, позбавлений пишнот. Смачного!