Швидкий бісквіт: простий рецепт і дуже смачний
Давайте подивимося, скільки серед нас ласунів! Багато люблять поласувати шматочком солодкого пирога. А смак домашньої випічки взагалі приводить нас в гастрономічний захват.
Найпоширеніший кондитерський виріб – швидкий бісквіт. Простий рецепт якого записуйте прямо зараз.
Дуель між італійськими і французькими кондитерами
У різних країнах бісквіт готується за традиційною рецептурою. Якщо вірити «Вікіпедії», то ця випічка родом з французької та італійської кухні. Який рецепт краще вибрати? Ми пропонуємо вам спекти дуже смачний і простий бісквіт. Рецепти якого записуйте і відразу втілюйте набуті знання у життя.
А щоб бісквіт вийшов м’яким і повітряним візьміть до уваги кілька порад:
- Курячі яйця краще збивати в охолодженому вигляді.
- Білки відділити від жовтків і взбивати яєчну масу в окремих піалах.
- В білкову та жовткову масу додати цукор, розділивши його загальну кількість навпіл.
- Можна використовувати розпушувач.
- Борошно просіяти два або три рази. Чим більше кисню, тим пишніше вийде випічка.
- Тісто ретельно і обережно вимісити. Робити це потрібно за годинниковою стрілкою, зверху вниз.
Дивовижний бісквіт на десерт
Основа для торту, ароматні тістечка, кекси – все це найпростіший бісквіт. Рецепт його швидше зберігайте у своїй пам’яті.
Склад:
- 4 шт. яйця;
- на кінчику ножа-харчова сода ;
- 1 ст. цукрового піску;
- 1 ст. просіяного борошна.
Приготування:
- Яйця дістаємо з холодильника безпосередньо перед приготуванням.
- Перевіримо наявність інших продуктів згідно з рецептом.
- Для зайнятих господинь підійде спрощений варіант. У миску викладаємо яйця і додаємо цукровий пісок.
- Міксером починаємо збивати цю масу.
- Цей процес дуже трудомісткий. Наше завдання – ретельно збити масу, щоб вона збільшилася в об’ємі в 2-3 рази.
- Маленький секрет: готовність бісквітного тіста визначається за кольором. Яєчно-цукрова маса повинна стати максимально світлою, практично білосніжною.
- Просіюємо кілька разів борошно.
- В піалу з борошном, додамо трохи харчової соди. Звичайно ж, ретельно перемішуємо.
- Тепер поступово висипаємо просіяне борошно у рідку масу.
- На цьому етапі виберіть потрібний для себе варіант : продовжуйте збивати тісто міксером або використовуйте лопатку для ручного замішування.
- Візьмемо будь-яку форму, при відсутності спеціального посуду підійде навіть сковорода або каструля з товстими стінами.
- По діаметру форми виріжемо пергамент і змастимо його маслом.
- Зверху викладемо тісто.
- Ще один секрет: якщо бісквіт випікається в малій формі, температура в духовці повинна бути до 220°. Коли форма велика, температурна відмітка повинна дорівнювати 180°.
- Відправляємо бісквіт у духовку і ні в якому разі не відкриваємо дверцята хоча б найближчі 25 хвилин.
- Перевірити бісквіт на готовність можна звичайною зубочисткою.
- Остиглий бісквіт витягаємо з форми, а далі – справа техніки. Можете його змастити кремом або прикрасити джемом.
Лінь – двигун прогресу
Саме керуючись цим девізом, була винайдена колись мультиварка. Це неймовірно, але за допомогою такого універсального приладу можна приготувати бісквіт. Простий рецепт в мультиварці практично нічим не відрізняється від класичного випікання бісквіта в духовці. Але кілька порад все-таки візьміть на замітку:
- мультиварочный контейнер обов’язково змащуємо вершковим маслом;
- вибір режиму не складе труднощів, адже його назва скаже сама за себе;
- не йдіть складним шляхом, а просто задайте режим «Випічка» зі стандартними параметрами;
- оптимальний час випікання – 60 хвилин;
- для більшої впевненості після подачі звукового сигналу увімкніть «Автопідігрів»;
- виймайте випечений бісквіт з допомогою спеціального тримача.
Склад:
- 5 шт. яєць;
- 1 ст. борошна;
- за смаком ваніль;
- 1 ст. цукрового піску.
Приготування:
- Для початку відділити білки від жовтків. Жодного грама жовтка не повинно просочитися в білкову масу.
- Додаємо в жовтки, борошно і рівно половину цукрового піску.
- Сюди ж додаємо ваніль.
- Починаємо все активно збивати, поки цукрові кристали не розчиняться, а маса не посвітлішає.
- Білкову масу збиваємо в охолодженому вигляді. Вона повинна стати пишною, об’ємною і однорідною.
- Звичайно ж, в результаті збивання вона стає білого кольору і більш густішою.
- Змішати обидві маси. Увага: на цьому етапі ми відмовляємося від кухонних приладів і переходимо в режим ручної роботи.
- Борошно просіюємо кілька разів.
- Починаємо додавати борошно буквально по одній ложці.
- Лопаткою виконуємо поступальні рухи зверху вниз і тільки за годинниковою стрілкою. Нам важливо зберегти первозданну текстуру бісквітного тіста.
- Мультиварочный контейнер змастимо вершковим маслом.
- Обережно викладемо тісто.
- Тепер задамо потрібний режим і виставимо таймер на 60 хвилин.
- Звуковий сигнал повідомить вас про готовність бісквіта. Залишимо його ще на 10 хвилин у контейнері, а вже потім обережно виймемо.
Ще один маленький секрет: якщо бісквіт буде основою для торту, то будь-які дії з прикрашання, розрізання, змащування кремом краще виконувати через 8-10 годин після випікання.
Чим простіше, тим краще. Це правило безвідмовно працює при випіканні бісквіту. Якщо ви кладете на порцію менше п’яти яєць, то не варто відокремлювати білки від жовтків. А от для великої порції краще попрацювати і підготувати жовткову і білкову масу окремо. Можна цукровий пісок замінити пудрою- цей варіант підійде лінивим. І пам’ятайте, що в жодному разі ми не відкриваємо дверцята духової шафи, інакше бісквіт буде схожий на плаский корж, позбавлений пишнот. Смачного!