Що приготувати швидко і смачно: покрокові рецепти
Що приготувати швидко і смачно своїм домочадцям? Напевно, немає жодної господині, яка хоча б раз не задавалася цим питанням. На щастя, величезна кількість різних рецептів випічки на швидку руку просто вражає. Але як вибрати серед них дійсно гідні? Пропонуємо вашій увазі підбірку кращих рецептів.
Хрусткі сирні пончики
Якщо ви не знаєте, що приготувати з сиру швидко і смачно, приготуйте хрусткі пончики. Цей рецепт прийде вам на допомогу, коли потрібно нашвидкуруч зробити смачний десерт. Подавати такі сирні кульки можна як гарячими, так і холодними.
Склад:
- 250 г сиру;
- 2 яйця;
- 4 ст. л. цукрового піску;
- ½ ч. л. соди;
- 1 ч. л. соку лимона;
- 2 ст. просіяного борошна;
- сіль;
- пудра цукрова;
- 250 мл олії рафінованої рослинної.
Приготування:
- Підготуємо необхідні нам продукти. Вони повинні бути приблизно однакової кімнатної температури.
- Цукровий пісок з’єднуємо з яйцями і збиваємо.
- У глибоку ємність викладаємо сир. Попередньо його краще перетерти через сито.
- Додаємо до сиру яєчно-цукрову суміш, просіяне борошно і соду, яку попередньо гасимо соком лимона. Солимо і замішуємо тісто. Основа для пончиків повинна вийти липкою.
- Злегка змащуємо руки олією і ліпимо невеликі кульки приблизно однакового розміру.
- У фритюрниці нагріваємо до кипіння олію і викладаємо сирні кульки. Можна використовувати і сковороду з високими бортами. Обсмажуємо пончики по 2-3 хвилини з кожного боку, акуратно перевертаючи їх. Вони повинні зарум’янитися.
- Гарячі пампушки викладаємо на кухонний рушник, щоб позбутися від зайвої олії.
- Посипаємо сирні кульки цукровою пудрою або поливаємо сиропом.
Сирники на швидку руку
Спекти швидко і смачно на сніданок або полуденок можна сирники. А наш покроковий рецепт допоможе вам впоратися з цією простою задачею.
Склад:
- 300 г сиру;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. сметани;
- 1 ст. просіяного борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 2-3 ст. л. цукрового піску;
- олія рафінована рослинна.
Приготування:
- Сир перетираємо через сито. В окремій ємності з’єднуємо сирну масу зі сметаною і яйцем. Перемішуємо і додаємо просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо тісто.
- Ліпимо з тіста невеликі кульки, обвалюємо їх у борошні й злегка притискаємо долонькою, щоб вийшли коржі.
- Смажимо сирники з одного боку в рослинній олії на середньому рівні конфорки і під закритою кришкою. Потім перевертаємо і обсмажуємо коржі з іншого боку, не закриваючи кришки.
- Подаємо сирники до столу з улюбленим варенням або згущеним молоком.
Абрикосовий пиріг
А що спекти з кефіру швидко і смачно? Спробуйте приготувати абрикосовий пиріг. Повірте, така випічка нікого не залишить байдужим. До речі, абрикоси можна замінити будь-якими фруктами і ягодами.
Склад:
- 2 яйця;
- 2 скл. кефіру;
- 2 скл. цукрового піску;
- 5 ст. л. олії рафінованої рослинної;
- 350 г абрикосів;
- 1 ч. л. соди;
- сіль;
- ваніль.
Приготування:
- Замісимо тісто. Яйця перетираємо з цукровим піском, додаємо в отриману суміш масло, соду (попередньо гасити її не потрібно), ваніль і сіль.
- Перемішуємо всі компоненти і вливаємо кефір. Тепер порційно вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто. За своєю консистенцією воно має бути схожим на основу для оладок.
- Форму для випічки змащуємо рослинною олією і виливаємо в неї тісто. Зверху розподіляємо заздалегідь промиті і подрібнені абрикоси.
- Випікаємо пиріг у жаровій шафі при температурі 190-200 градусів протягом півгодини. Про готовність нам підкаже рум’яна кірочка і запаморочливий абрикосовий аромат.
Дієтичний смачний пудинг
Тим, хто дотримується дієтичного харчування, не потрібно відмовляти собі в низькокалорійних смачних стравах. Наприклад, що спекти з кислого молока швидко і смачно для тих, хто худне? Вам на виручку прийде пудинг з фруктами.
Склад:
- 50 г вершкового масла;
- ½ л кисляку;
- 50 г коричневого цукру;
- 4 ст. л. просіяного борошна;
- кардамон і сіль.
Приготування:
- Спочатку відокремлюємо білки від жовтків.
- Жовтки розтираємо з коричневим цукром і вершковим маслом.
- Додаємо кардамон і просіяне борошно.
- Вливаємо кисляк і все добре перемішуємо.
- Білки збиваємо, як кажуть, до стійких піків, додавши трохи солі.
- Додаємо білки в тісто.
- Розкладаємо пудинг по формочках, змастивши їх олією.
- Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів протягом півгодини.
- Потім поливаємо пудинг улюбленим сиропом і прикрашаємо фруктами.
Вергуни для ласунів
Щоб приготувати смачні хрусткі вергуни, нам потрібен кефір з невеликим відсотком жирності. Секрет такої випічки простий: хмиз дуже любить рослинну олію. Приступимо?
Склад:
- 250 мл кефіру;
- 5 г харчової соди;
- 0,4-0,5 кг просіяного борошна;
- 120 г цукрового піску;
- сіль;
- пудра цукрова;
- 300 мл олії рафінованої рослинної.
Приготування:
- З’єднуємо в глибокій чашці кефір, цукровий пісок і сіль. Збиваємо все віночком.
- Соду перемішуємо з борошном і невеликими порціями всипаємо в цукрово-кефірну суміш.
- Замішуємо м’яке тісто і залишаємо його на годинку, як кажуть, насититися киснем.
- Робочу поверхню посипаємо борошном і вимішуємо тісто.
- Розкачуємо кульку тіста в пласт товщиною приблизно в 1 см і нарізаємо його смужками.
- Посередині кожної смужки робимо надріз і вивертаємо край тіста через нього.
- Смажимо вергуни у великій кількості олії, а потім викладаємо на кухонні рушники, щоб позбутися від зайвої рідини.
- Щедро посипаємо вергуни цукровою пудрою і подаємо до столу.
Сподіваємося, що наші рецепти вам знадобляться, і у вас вийде свій кондитерський шедевр. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!