Млинцевий торт зі сметанним кремом – унікальна страва, яка може стати і десертом, і закускою. Все залежить від того, яку начинку для нього вибрати. Хочете смачних ласощів? Просочіть млинці солодкою начинкою з фруктами. А пікантну закуску можна приготувати з грибочками і м’ясом.

Секрети приготування сметанного крему і млинців:

млинцевий торт з полуницею

  • Щоб отримати насичений густий крем, використовуйте жирну сметану. Невелика хитрість: покладіть сметану в полотняний мішечок, його покладіть у друшляк, а зверху поставте банку з водою. За 2 години зайва рідина стече, а сметана стане густішою;
  • Є ще один варіант: додайте у сметану м’який дієтичний сир або вершки з желатином;
  • Якщо ви хочете посмажити тонкі, але цупкі млинці, додайте більше яєць, а половину молока замініть відфільтрованою водою;
  • А ось для пухких млинців яєць потрібно менше, а в якості рідкої основи краще вибрати кефір.

Вишуканий млинцевий десерт з шоколадом і полуницею

Розглянемо поетапний рецепт млинцевого торта зі сметанним кремом. Доповнимо смак класичного десерту полуницею та молочним шоколадом. Замість полуниці ви можете покласти будь-які інші ягоди або фрукти. Можна також приготувати млинцевий торт зі сметанним кремом і згущеним молоком.

Склад:
млинцевий торт з сметанним кремом

  • 2 ст. просіяного борошна;
  • 1 л молока;
  • 2 яйця;
  • ½ ч. л. солі;
  • 150 г і 2 ч. л. цукру;
  • 500 мл жирної сметани;
  • 100 г полуниці;
  • 50 г молочного шоколаду.

Приготування:

  1. Почнемо з приготування млинців. У глибоку чашу наливаємо молоко;
  2. Додаємо в рідку основу яйця і збиваємо суміш;
  3. Тепер додаємо в чашу 2 ч. л. цукрового піску і сіль;
  4. Невеликими порціями всипаємо просіяне борошно, одночасно замішуючи тісто;
  5. Смажимо млинці звичайним способом;
  6. Прийшов час зайнятися кремом для нашого тортика. У сметану додаємо 100 г цукру;
  7. Полуницю промиємо і видаляємо хвостики. Засиплемо ягоди цукром. Коли полуниця пустить сік, додамо її в крем і перемішаємо;
  8. Тепер залишилося тільки «зібрати» десерт. Нам знадобиться тарілка з бортиками, щоб не витікав крем;
  9. Викладаємо перший млинець і просочуємо його сметанним кремом;
  10. Потім викладемо кілька ягідок;
  11. Продовжуємо «збирати» торт у такій же послідовності. Останній млинець тільки змащуємо кремом;
  12. Натираємо шоколад і посипаємо ним торт. Зверху прикрашаємо ласощі полуничкою;
  13. Ставимо десерт у холодильник на кілька годин.

Заливний сирний торт з млинців

А тепер приготуємо млинцевий торт зі сметаною та сиром. Його особливість полягає в тому, що ми будемо начиняти млинці, а потім покриємо їх сметанною заливкою. Млинці можете посмажити за улюбленим рецептом або взяти за основу описаний вище спосіб.

сирний торт з млинцівСклад:

  • 8-10 млинців;
  • 0,5 кг сиру;
  • 3 яйця;
  • 3-4 ст. л. сметани;
  • 10 г ваніліну;
  • 5 ст. л. цукрового піску;
  • олія рослинна.

Приготування:

  1. Отже, млинці посмажили, приготуємо для них начинку;
  2. У сир додамо 2 ст. л. цукру, 1 яйце і ванілін. Не лінуємося і гарненько перетираємо сирну суміш;
  3. Млинці змащуємо отриманою начинкою і скручуємо їх у рулетики;
  4. Круглу форму для випікання змащуємо олією і викладаємо млинцеві рулетики так, щоб вийшла спіраль;
  5. Для заливки нам потрібно збити 2 яйця, 3 ст. л. цукру;
  6. Додаємо в цукрово-яєчну суміш сметану і перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю торт;
  7. Відправляємо форму в духовку і запікаємо ласощі при температурній позначці 190° півгодини.

Пікантна закуска з м’ясом і сиром

Млинцевий торт, як ми вже казали, може стати ідеальною закускою до обіднього і святкового столу. У якості начинки виступлять сир, свинина та овочі. М’ясо, в принципі, можна вибрати будь-яке, а деякі господині додають у такий торт ще й гриби.

Склад:

м'ясний торт з млинців

  • 4-5 млинців;
  • 500 р свинини;
  • 200 г сметани;
  • 80 г вершкового масла;
  • 200 г сиру;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • сіль;
  • купаж спецій;
  • олія рослинна;
  • пір’ячко зеленої цибулі.

Приготування:

  1. Млинці посмажили, займемося начинкою. Свинину промиємо і обсушим, цибулю очистимо;
  2. Перекрутимо м’ясо разом з цибулею на м’ясорубці, посолимо і приправимо спеціями. Всі перемішаємо;
  3. На олії обсмажуємо отриманий фарш до готовності;
  4. Додаємо на сковороду 3 ст. л. сметани, перемішуємо і тушкуємо фарш на невеликому рівні конфорки протягом 5 хвилин;
  5. За хвилинку до закінчення процесу приготування викладаємо подрібнені пір’їнки зеленої цибулі;
  6. Сир натремо на великій тертці;
  7. Термостійку форму застелем фольгою і злегка змастимо її маслом;
  8. Викладемо у форму млинець, а потім по всій його поверхні розподілимо 3 ст. л. начинки. А щоб наш торт не вийшов сухим, покладемо поверх начинки кілька шматочків вершкового масла;
  9. Посипаємо начинку подрібненим сиром;
  10. У такому ж порядку викладаємо інші шари. На останній млинцевий корж не викладаємо начинку, а просто посипаємо його тертим сиром і розподіляємо по поверхні шматочки масла;
  11. Акуратно накриваємо форму харчовою фольгою та запікаємо у духовці при температурному порозі 180 градусів 15-20 хвилин;
  12. Готову закуску поливаємо сметаною і подаємо до столу.

Як бачите, нічого складного у приготуванні млинцевого тортика зі сметаною немає. Вибирайте рецепт, який сподобався, і вперед – підкорювати кулінарні вершини. Готуйте з задоволенням, смачного!