Млинцевий торт зі сметанним кремом: рецепти
Млинцевий торт зі сметанним кремом – унікальна страва, яка може стати і десертом, і закускою. Все залежить від того, яку начинку для нього вибрати. Хочете смачних ласощів? Просочіть млинці солодкою начинкою з фруктами. А пікантну закуску можна приготувати з грибочками і м’ясом.
Секрети приготування сметанного крему і млинців:
- Щоб отримати насичений густий крем, використовуйте жирну сметану. Невелика хитрість: покладіть сметану в полотняний мішечок, його покладіть у друшляк, а зверху поставте банку з водою. За 2 години зайва рідина стече, а сметана стане густішою;
- Є ще один варіант: додайте у сметану м’який дієтичний сир або вершки з желатином;
- Якщо ви хочете посмажити тонкі, але цупкі млинці, додайте більше яєць, а половину молока замініть відфільтрованою водою;
- А ось для пухких млинців яєць потрібно менше, а в якості рідкої основи краще вибрати кефір.
Вишуканий млинцевий десерт з шоколадом і полуницею
Розглянемо поетапний рецепт млинцевого торта зі сметанним кремом. Доповнимо смак класичного десерту полуницею та молочним шоколадом. Замість полуниці ви можете покласти будь-які інші ягоди або фрукти. Можна також приготувати млинцевий торт зі сметанним кремом і згущеним молоком.
Склад:
- 2 ст. просіяного борошна;
- 1 л молока;
- 2 яйця;
- ½ ч. л. солі;
- 150 г і 2 ч. л. цукру;
- 500 мл жирної сметани;
- 100 г полуниці;
- 50 г молочного шоколаду.
Приготування:
- Почнемо з приготування млинців. У глибоку чашу наливаємо молоко;
- Додаємо в рідку основу яйця і збиваємо суміш;
- Тепер додаємо в чашу 2 ч. л. цукрового піску і сіль;
- Невеликими порціями всипаємо просіяне борошно, одночасно замішуючи тісто;
- Смажимо млинці звичайним способом;
- Прийшов час зайнятися кремом для нашого тортика. У сметану додаємо 100 г цукру;
- Полуницю промиємо і видаляємо хвостики. Засиплемо ягоди цукром. Коли полуниця пустить сік, додамо її в крем і перемішаємо;
- Тепер залишилося тільки «зібрати» десерт. Нам знадобиться тарілка з бортиками, щоб не витікав крем;
- Викладаємо перший млинець і просочуємо його сметанним кремом;
- Потім викладемо кілька ягідок;
- Продовжуємо «збирати» торт у такій же послідовності. Останній млинець тільки змащуємо кремом;
- Натираємо шоколад і посипаємо ним торт. Зверху прикрашаємо ласощі полуничкою;
- Ставимо десерт у холодильник на кілька годин.
Заливний сирний торт з млинців
А тепер приготуємо млинцевий торт зі сметаною та сиром. Його особливість полягає в тому, що ми будемо начиняти млинці, а потім покриємо їх сметанною заливкою. Млинці можете посмажити за улюбленим рецептом або взяти за основу описаний вище спосіб.
Склад:
- 8-10 млинців;
- 0,5 кг сиру;
- 3 яйця;
- 3-4 ст. л. сметани;
- 10 г ваніліну;
- 5 ст. л. цукрового піску;
- олія рослинна.
Приготування:
- Отже, млинці посмажили, приготуємо для них начинку;
- У сир додамо 2 ст. л. цукру, 1 яйце і ванілін. Не лінуємося і гарненько перетираємо сирну суміш;
- Млинці змащуємо отриманою начинкою і скручуємо їх у рулетики;
- Круглу форму для випікання змащуємо олією і викладаємо млинцеві рулетики так, щоб вийшла спіраль;
- Для заливки нам потрібно збити 2 яйця, 3 ст. л. цукру;
- Додаємо в цукрово-яєчну суміш сметану і перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю торт;
- Відправляємо форму в духовку і запікаємо ласощі при температурній позначці 190° півгодини.
Пікантна закуска з м’ясом і сиром
Млинцевий торт, як ми вже казали, може стати ідеальною закускою до обіднього і святкового столу. У якості начинки виступлять сир, свинина та овочі. М’ясо, в принципі, можна вибрати будь-яке, а деякі господині додають у такий торт ще й гриби.
Склад:
- 4-5 млинців;
- 500 р свинини;
- 200 г сметани;
- 80 г вершкового масла;
- 200 г сиру;
- головка ріпчастої цибулі;
- сіль;
- купаж спецій;
- олія рослинна;
- пір’ячко зеленої цибулі.
Приготування:
- Млинці посмажили, займемося начинкою. Свинину промиємо і обсушим, цибулю очистимо;
- Перекрутимо м’ясо разом з цибулею на м’ясорубці, посолимо і приправимо спеціями. Всі перемішаємо;
- На олії обсмажуємо отриманий фарш до готовності;
- Додаємо на сковороду 3 ст. л. сметани, перемішуємо і тушкуємо фарш на невеликому рівні конфорки протягом 5 хвилин;
- За хвилинку до закінчення процесу приготування викладаємо подрібнені пір’їнки зеленої цибулі;
- Сир натремо на великій тертці;
- Термостійку форму застелем фольгою і злегка змастимо її маслом;
- Викладемо у форму млинець, а потім по всій його поверхні розподілимо 3 ст. л. начинки. А щоб наш торт не вийшов сухим, покладемо поверх начинки кілька шматочків вершкового масла;
- Посипаємо начинку подрібненим сиром;
- У такому ж порядку викладаємо інші шари. На останній млинцевий корж не викладаємо начинку, а просто посипаємо його тертим сиром і розподіляємо по поверхні шматочки масла;
- Акуратно накриваємо форму харчовою фольгою та запікаємо у духовці при температурному порозі 180 градусів 15-20 хвилин;
- Готову закуску поливаємо сметаною і подаємо до столу.
Як бачите, нічого складного у приготуванні млинцевого тортика зі сметаною немає. Вибирайте рецепт, який сподобався, і вперед – підкорювати кулінарні вершини. Готуйте з задоволенням, смачного!