Що приготувати зі свинячої вирізки? Напевно таким питанням хоча б раз у житті задавалася кожна господиня. Варіантів приготування різноманітних страв зі свинини настільки багато, що можна просто заблукати в цьому кулінарному лісі. Спеціально для вас ми зробили добірку кращих рецептів – від простих і дуже смачних до вишуканих.

М’ясна піджарка з овочевим асорті

Нашу кулінарну екскурсію ми почнемо з того, що розглянемо, як приготувати свинячу вирізку на сковороді. Піджарка зі свинини з овочами гармонійно поєднується з будь-яким гарніром, а також її можна подати в якості окремої страви.

свинина з овочамиСклад:

  • 0,5 кг свинячої вирізки;
  • цибуля;
  • паста томатна;
  • морква;
  • олія рафінована соняшникова;
  • сіль;
  • очищена вода;
  • купаж приправ.

Приготування:

  • Вирізку промиваємо, обсушуємо і нарізаємо порційними шматочками.
  • Овочі очищуємо й нарізаємо: цибулю – напівкільцями, а моркву – тоненькою соломкою.
  • На соняшниковій олії обсмажуємо м’ясо на середньому рівні конфорки.
  • Коли свинина набуде золотавого відтінку, додаємо до сковороди цибулю.
  • Солимо і викладаємо приправи, перемішуємо.
  • Через кілька хвилин відправляємо до решти інгредієнтів моркву і перемішуємо. Накриваємо кришкою сковороду і тушкуємо м’ясо з овочами до готовності.
  • Тепер додаємо томатну пасту і очищену воду. Її кількість визначайте виходячи з того, наскільки рідкою ви хочете зробити піджарку. Можна також попередньо розвести пасту у воді, а потім додати до сковороди.
  • Тушкуємо піджарку протягом двадцяти хвилин і подаємо з улюбленим гарніром.

Ніжні відбивні до святкового столу

У вас намічається святкове застілля, і ви роздумуєте, як приготувати свинячу вирізку швидко і смачно? Не потрібно відкривати у черговий раз Америку і шукати цікаві рецепти. Класичні відбивні – ідеальний варіант м’ясної страви до святкового столу.

відбивні зі свинячої вирізкиСклад:

  • 0,5 кг свинячої вирізки;
  • 2 яйця;
  • 3-4 ст. л. просіяного борошна;
  • сіль;
  • олія рослинна;
  • перець мелений запашний.

Приготування:

  • Вирізку промиваємо і обсушуємо. Нарізаємо м’ясо скибочками не товще 1,5 см. Порада: для відбивних краще вибрати свіжу свинину, тоді вони будуть соковитішими та смачнішими.
  • Кожен шматочок м’яса натираємо сіллю і перцем, а потім відбиваємо. Попередньо накриваємо свинину харчовою плівкою, щоб у процесі роботи кухонним молотком м’ясо не рвалося і не розліталося по всій кухні.
  • Підготуємо паніровку і кляр. Все просто: в одну ємність викладаємо просіяне борошно, а в другій зіб’ємо яйця.
  • У сковороді нагріваємо олію і викладаємо відбивні. Перед цим кожен шматочок вимочуємо з усіх сторін в яєчному клярі, а потім паніруємо в борошні.
  • Смажимо наші відбивні з обох сторін до готовності.
  • Ось така гарна і неймовірно смачна м’ясна страва у нас вийшла.

Тонкощі французької кухні

Набридло звичне м’ясо по-французьки і хочеться різноманітності? Ми розповімо вам, як приготувати свинячу вирізку в духовці з журавлинним соусом. Це страва французької кухні вразить серце будь-якого гурмана.

м'ясо по-французькиСклад:

  • 0,3 кг свинячої вирізки;
  • 100 мл вина сухого червоного;
  • кухонна сіль;
  • 150 г ягід журавлини;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • за смаком купаж спецій.

Приготування:

  • Для приготування цієї страви нам потрібна довгаста вирізка. Промиваємо її й обсушуємо.
  • Зубчики часнику очищаємо і розрізаємо вздовж на чотири частини.
  • По всій поверхні вирізки робимо ножем маленькі «кишеньки» і вкладаємо в них зубчики часнику.
  • Натираємо м’ясо спеціями і сіллю.
  • Обертаємо вирізку харчовою фольгою і відправляємо в жарову шафу. Запікаємо свинину протягом півгодини при температурному порозі в 180-190°.
  • А в цей час займемося родзинкою нашої страви – соусом. На невеликому вогні нагріваємо вино.
  • Викладаємо у вино ягідки журавлини.
  • Коли соус закипить, варто зробити вогонь менше і акуратно розім’яти ягідки ложкою.
  • Приправляємо злегка соус спеціями та варимо його, помішуючи, поки він не загусне.
  • Запечене м’ясо нарізаємо порційними шматочками та зверху приправляємо соусом з журавлини.

Свинина з чорносливом – що може бути краще?

Вже традиційним стало поєднання таких інгредієнтів, як свинина або яловичина і чорнослив. Дійсно, м’ясо, запечене з чорносливом, завжди виходить неймовірно ароматним, соковитим і ніжним. Спробуємо?

Склад:

свинина з чорносливом

  • 0,5 кг свинячої вирізки;
  • 8-9 шт. чорносливу;
  • 7-8 ст. л. коньяку;
  • 2 ст. л. очищеної води;
  • оливкова олія;
  • 200 мл вершків (краще 12%);
  • 4 ст. л. молока;
  • 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • сіль;
  • перець мелений чорний.

Приготування:

  • У глибокому сотейнику змішуємо воду і 4 ст. л. коньяку, викладаємо чорнослив і ставимо на вогонь. Залишаємо 2-3 шт. чорносливу для соусу.
  • Варимо чорнослив протягом п’яти хвилин, виймаємо.
  • Вирізку промиваємо та обсушуємо. Розрізаємо її на дві частини.
  • На перший шматочок вздовж викладаємо по центру чорнослив.
  • Накриваємо м’ясо з чорносливом другим шматочком. А щоб рулетик не розвернувся, варто скріпити його зубочистками.
  • Обсмажуємо рулет на оливковій олії до золотистого відтінку. Це займе приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
  • Тепер обертаємо свинину фольгою і викладаємо на деко. Запікаємо м’ясо протягом двадцяти хвилин при температурному порозі до 190 градусів.
  • А поки приготуємо смачний соус. У каструльку, де варився чорнослив, наливаємо 4 ст. л. коньяку і викладаємо 2-3 ягідки.
  • Тепер додаємо вершки і соєвий соус. Перемішуємо і ставимо на плиту.
  • Окремо розводимо в охолодженому молоці крохмаль кукурудзяний.
  • Додаємо молочну суміш у каструлю, перемішуємо і чекаємо, поки соус закипить.
  • Солимо соус і приправляємо перцем.
  • Готове м’ясо нарізаємо, поливаємо соусом і подаємо до столу.

Тепер ви знаєте, що приготувати зі свинячої вирізки. Усі рецепти прості у виконанні і не вимагають особливих фінансових витрат. Балуйте своїх домочадців вишуканими і пікантними м’ясними стравами! Готуйте із задоволенням та приємного вам апетиту!