Що приготувати з свинячої вирізки швидко і смачно?
Що приготувати зі свинячої вирізки? Напевно таким питанням хоча б раз у житті задавалася кожна господиня. Варіантів приготування різноманітних страв зі свинини настільки багато, що можна просто заблукати в цьому кулінарному лісі. Спеціально для вас ми зробили добірку кращих рецептів – від простих і дуже смачних до вишуканих.
М’ясна піджарка з овочевим асорті
Нашу кулінарну екскурсію ми почнемо з того, що розглянемо, як приготувати свинячу вирізку на сковороді. Піджарка зі свинини з овочами гармонійно поєднується з будь-яким гарніром, а також її можна подати в якості окремої страви.
Склад:
- 0,5 кг свинячої вирізки;
- цибуля;
- паста томатна;
- морква;
- олія рафінована соняшникова;
- сіль;
- очищена вода;
- купаж приправ.
Приготування:
- Вирізку промиваємо, обсушуємо і нарізаємо порційними шматочками.
- Овочі очищуємо й нарізаємо: цибулю – напівкільцями, а моркву – тоненькою соломкою.
- На соняшниковій олії обсмажуємо м’ясо на середньому рівні конфорки.
- Коли свинина набуде золотавого відтінку, додаємо до сковороди цибулю.
- Солимо і викладаємо приправи, перемішуємо.
- Через кілька хвилин відправляємо до решти інгредієнтів моркву і перемішуємо. Накриваємо кришкою сковороду і тушкуємо м’ясо з овочами до готовності.
- Тепер додаємо томатну пасту і очищену воду. Її кількість визначайте виходячи з того, наскільки рідкою ви хочете зробити піджарку. Можна також попередньо розвести пасту у воді, а потім додати до сковороди.
- Тушкуємо піджарку протягом двадцяти хвилин і подаємо з улюбленим гарніром.
Ніжні відбивні до святкового столу
У вас намічається святкове застілля, і ви роздумуєте, як приготувати свинячу вирізку швидко і смачно? Не потрібно відкривати у черговий раз Америку і шукати цікаві рецепти. Класичні відбивні – ідеальний варіант м’ясної страви до святкового столу.
Склад:
- 0,5 кг свинячої вирізки;
- 2 яйця;
- 3-4 ст. л. просіяного борошна;
- сіль;
- олія рослинна;
- перець мелений запашний.
Приготування:
- Вирізку промиваємо і обсушуємо. Нарізаємо м’ясо скибочками не товще 1,5 см. Порада: для відбивних краще вибрати свіжу свинину, тоді вони будуть соковитішими та смачнішими.
- Кожен шматочок м’яса натираємо сіллю і перцем, а потім відбиваємо. Попередньо накриваємо свинину харчовою плівкою, щоб у процесі роботи кухонним молотком м’ясо не рвалося і не розліталося по всій кухні.
- Підготуємо паніровку і кляр. Все просто: в одну ємність викладаємо просіяне борошно, а в другій зіб’ємо яйця.
- У сковороді нагріваємо олію і викладаємо відбивні. Перед цим кожен шматочок вимочуємо з усіх сторін в яєчному клярі, а потім паніруємо в борошні.
- Смажимо наші відбивні з обох сторін до готовності.
- Ось така гарна і неймовірно смачна м’ясна страва у нас вийшла.
Тонкощі французької кухні
Набридло звичне м’ясо по-французьки і хочеться різноманітності? Ми розповімо вам, як приготувати свинячу вирізку в духовці з журавлинним соусом. Це страва французької кухні вразить серце будь-якого гурмана.
Склад:
- 0,3 кг свинячої вирізки;
- 100 мл вина сухого червоного;
- кухонна сіль;
- 150 г ягід журавлини;
- 3-4 зубчики часнику;
- за смаком купаж спецій.
Приготування:
- Для приготування цієї страви нам потрібна довгаста вирізка. Промиваємо її й обсушуємо.
- Зубчики часнику очищаємо і розрізаємо вздовж на чотири частини.
- По всій поверхні вирізки робимо ножем маленькі «кишеньки» і вкладаємо в них зубчики часнику.
- Натираємо м’ясо спеціями і сіллю.
- Обертаємо вирізку харчовою фольгою і відправляємо в жарову шафу. Запікаємо свинину протягом півгодини при температурному порозі в 180-190°.
- А в цей час займемося родзинкою нашої страви – соусом. На невеликому вогні нагріваємо вино.
- Викладаємо у вино ягідки журавлини.
- Коли соус закипить, варто зробити вогонь менше і акуратно розім’яти ягідки ложкою.
- Приправляємо злегка соус спеціями та варимо його, помішуючи, поки він не загусне.
- Запечене м’ясо нарізаємо порційними шматочками та зверху приправляємо соусом з журавлини.
Свинина з чорносливом – що може бути краще?
Вже традиційним стало поєднання таких інгредієнтів, як свинина або яловичина і чорнослив. Дійсно, м’ясо, запечене з чорносливом, завжди виходить неймовірно ароматним, соковитим і ніжним. Спробуємо?
Склад:
- 0,5 кг свинячої вирізки;
- 8-9 шт. чорносливу;
- 7-8 ст. л. коньяку;
- 2 ст. л. очищеної води;
- оливкова олія;
- 200 мл вершків (краще 12%);
- 4 ст. л. молока;
- 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- сіль;
- перець мелений чорний.
Приготування:
- У глибокому сотейнику змішуємо воду і 4 ст. л. коньяку, викладаємо чорнослив і ставимо на вогонь. Залишаємо 2-3 шт. чорносливу для соусу.
- Варимо чорнослив протягом п’яти хвилин, виймаємо.
- Вирізку промиваємо та обсушуємо. Розрізаємо її на дві частини.
- На перший шматочок вздовж викладаємо по центру чорнослив.
- Накриваємо м’ясо з чорносливом другим шматочком. А щоб рулетик не розвернувся, варто скріпити його зубочистками.
- Обсмажуємо рулет на оливковій олії до золотистого відтінку. Це займе приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
- Тепер обертаємо свинину фольгою і викладаємо на деко. Запікаємо м’ясо протягом двадцяти хвилин при температурному порозі до 190 градусів.
- А поки приготуємо смачний соус. У каструльку, де варився чорнослив, наливаємо 4 ст. л. коньяку і викладаємо 2-3 ягідки.
- Тепер додаємо вершки і соєвий соус. Перемішуємо і ставимо на плиту.
- Окремо розводимо в охолодженому молоці крохмаль кукурудзяний.
- Додаємо молочну суміш у каструлю, перемішуємо і чекаємо, поки соус закипить.
- Солимо соус і приправляємо перцем.
- Готове м’ясо нарізаємо, поливаємо соусом і подаємо до столу.
Тепер ви знаєте, що приготувати зі свинячої вирізки. Усі рецепти прості у виконанні і не вимагають особливих фінансових витрат. Балуйте своїх домочадців вишуканими і пікантними м’ясними стравами! Готуйте із задоволенням та приємного вам апетиту!