Мікрохвильовка настільки міцно увійшла в побут, що уявити собі сучасну кухню без цього агрегату майже неможливо. Але більшість господинь не використовують повністю функції цієї диво пічки, обмежуючись тільки розігрівом. Між тим в ній можна пекти, варити, і навіть приготувати смачні мясні страви.
М’ясо в мікрохвильовій печі можна готувати по-різному: запекти з допомогою додаткового обладнання на грилі, зробити в горщиках, сформувати рулетики… Способів багато.
Недоліків у порівнянні з традиційним методом готування на газі – всього два: економічні витрати і обмежена кількість їжі. Але страва виходить дуже ніжною і смачною, та й часу доводиться витрачати на приготування набагато менше.
Традиційний рецепт – м’ясо по-французьки. В мікрохвильовці це блюдо виходить надзвичайно ароматним.
Необхідні інгредієнти:
М’ясо нарізають тонкими невеликими шматочками, краще його додатково відбити. Скляна або керамічна форма змащується маслом.
Першим шаром викласти м’ясо. На нього – нарізану півкільцями цибулю, часник, все полити майонезом. Далі шар картоплі. На картоплю наливають ще трохи майонезу і – завершальний акорд – тертий сир.
Картопля з м’ясом у мікрохвильовці готується 30 хвилин. Пічка включається на повну потужність. М’ясо в горщиках приготувати в мікрохвильовій печі можна також.
Треба підготувати:
Додаткові компоненти: сіль, м’ясний бульйон, перець, сметана.
Все нарізається, щоб потім про це не замислюватися .М’ясо прямокутниками, гриби – на 4 частини, картоплю – кубиками, цибулю – півкільцями. Часник натирають на тертці або чавлять. У горщик все викладається в наступному порядку: трішечки часнику, м’ясо, цибулю, гриби, картопляні кубики, ще часник.
Засипають спеції, наливають бульйон – тільки так, щоб до верху залишалося ще 3 пальця – інакше все виплеснеться під час готування, на самий верх – трохи сметани або шматочок вершкового масла. Горщик краще накрити вощеним папером – якщо використовувати кришку, час приготування збільшиться.
Готувати потрібно на високому рівні потужності – від 850 Вт протягом 15 хвилин. Рецепт гарний тим, що попередньо не потрібно нічого обсмажувати.
Необов’язково дотримуватися саме цього рецепта. Приготування в горщиках проводиться за цим принципом, а от з вмістом можна експериментувати.
Немає легше рецепта, ніж приготування м’яса на грилі в мікрохвильовці. На весь процес йде 12 хвилин!
В мікрохвильову піч встановлюється підставка-гриль. На неї кладуть шматки м’яса – краще свинини, вона ніжніша.
М’ясо потрібно попередньо відбити і замаринувати у спеціях. Якщо хочеться досягти натурального смаку – маринувати не потрібно.
Ставлять режим на повну потужність, витримують 6 хвилин. Потім потрібно перевернути м’ясо, посолити шматки, і почекати ще 6 хвилин. Все! Страва готова!
Як не просто запекти в мікрохвильовій печі м’ясо, а приготувати з нього справжню буженину?
Для процесу знадобиться – крім пічки і ножа:
Спеції: сіль, перець чорний і запашний мелений, лавровий лист. Для смаження необхідно підготувати соняшникову олію.
Всі моделі мікрохвильових печей мають різну потужність. Час приготування коригують індивідуально. Для цього після 15 хвилин перебування страви в печі, її надрізають і дивляться, скільки потрібно ще для доведення до готовності.
Для прикладу: в печі з потужністю 1000 Вт буженина дійшла до кондиції за 46 хвилин.
Спосіб приготування:
Кришку закривають, каструлю ставлять у піч і включають повну потужність, розраховуючи на половину часу – десь хвилин на 20-25. М’ясо в процесі приготування слід перевертати. Гарнір до буженини може подаватися будь-який.
В телятині немає прожилок жиру, чи вийде смачною страва? Рецепт дуже смачної телятини, запеченої з помідорами.
Необхідні інгредієнти:
Різні види перців, ароматні трави, сіль – за смаком.
М’ясо нарізається на дрібні шматки і відбивається. Перчится, солиться, і вкладається в керамічний посуд. На шар м’яса викладають шарами нарізані помідори, вливають трохи води.
Ємність закривають кришкою і – потрібно звернути увагу – ставлять запікати в мікрохвильовку, встановлюючи потужність не більше 700 Вт. Пробувати можна вже через 15 хвилин.
При приготуванні м’яса в мікрохвильовій печі варто враховувати модель печі, чи обладнана вона грилем, її ємність і наявні функції. Але яка б не була піч, завжди можна знайти відповідний рецепт, щоб приготувати смачну страву.
Якщо несподівано прийшли гості, а вдома є мікрохвильовка, їх можна буде почастувати ситним обідом або вечерею. Чудо піч допоможе розморозити м’ясо і швидко приготувати. Якщо мати «про запас» кілька рецептів, несподіваний прихід приятелів ніколи не застане зненацька!