Пекінська капуста є одним з найбільш корисних овочів, особливо в зимовий час року, коли існує нестача вітамінів. Вона поєднує в собі властивості звичайної капусти і листового салату.
Раніше вона не була настільки популярна, але тепер, коли вона увійшла в наш звичний раціон, пора навчитися готувати з неї смачні і корисні страви. Адже існує не один рецепт салату з застосуванням пекінської капусти.
Пекінська капуста є дуже соковитою, з нею не може зрівнятися жоден інший вид капусти. У цих хрустких листях міститься вдосталь вітаміну С і білка, а також набір вітамінів, які потрібні нашому організму.
Це вітаміни групи А, С, Е, В і багато інших. До її складу входять мінеральні солі, і 16 незамінних амінокислот, цукор і органічні кислоти.
Але найголовніша перевага пекінської капусти в тому, що всю зиму вона зберігає свої корисні властивості, будучи у довгий період холодів і авітамінозу джерелом для підтримки імунітету.
Адже інші листові досить швидко втрачають свої корисні властивості.
Крім того, це дієтичний овоч, який просто незамінний для тих, хто хоче схуднути, і стежить за калорійністю продуктів.
«Пекинка» допоможе тим, хто страждає неврозами і головними болями. Її радять вживати гіпертонікам і людям, страждаючим цукровим діабетом. За рахунок великого вмісту клітковини, її рекомендують включати в раціон людям, які страждають від проблем зі шлунком.
Дивно, але і хворим анемією або навіть онкологічними захворюваннями вона також буде корисна. Не кажучи вже про тих, у кого високий вміст холестерину в крові.
Саме тому салат з капусти буде корисний практично всім, і принесе незаперечну користь організму.
Рецептів салату з пекінською капустою величезна кількість: овочеві, м’ясні, з морепродуктами і різними видами заправок.
Щоб приготувати його до столу, вам потрібно:
– 2 штуки картоплі;
-1 головка цибулі;
– 200 грамів курячої грудки;
– 3 яйця;
– 150 грамів твердого сиру;
– маленька головка пекінської капусти;
– 200 грамів майонезу;
-сіль, перець.
Підготуйте продукти до приготування салату: відваріть картоплю, яйця курячі грудки без шкіри. Замаринуйте цибулю. Для цього наріжте її півкільцями, додайте трохи цукру, солі і оцту, і залиште маринуватися на півгодини.
Поки вона буде маринуватися, дрібно наріжте курку, відокремте яйця від жовтків, а капусту дрібно нашаткуйте. Оскільки салат листковий, то краще використовувати для нього блюдо, яке ви відразу будете подавати на стіл.
Викладайте інгредієнти в такій послідовності:
– Картопля;
– маринована цибуля;
– майонез;
– курка;
– натертий на тертці білок;
– тертий сир;
– майонез.
Зверху салат засипаємо розтертим жовтком і прикрашаємо листям пекінської капусти, створюючи таким чином імітацію лебединого пуху.
Після того як салат готовий, відправте його настоятися в холодильнику, хоча б на одну годину.
Це був варіант салату з пекінської капусти, який заправлений майонезом, і складається зі звичних нам інгредієнтів. А ще хочеться поділитися рецептом салату з пекінською капустою, який більше незвичайний, але його обов’язково варто приготувати. Це рецепт салату з шинкою і ананасом.
Для його приготування візьміть:
– 200 грамів шинки;
– 200 грамів консервованого ананаса;
– невеликий качан пекінської капусти;
– 100 грамів твердого сиру;
– 5 столових ложок оливкової олії;
– пів-лимона;
– спеції (перець, сіль).
Готувати салат дуже швидко і просто. Наріжте шинку соломкою і обсмажте на олії до золотистого кольору протягом декількох хвилин.
Сир наріжте кубиками, півкільцями шматочки ананаса.
Пекінську капусту порвіть руками і відправте в салатницю. Туди ж викладіть шинку, сир і ананаси.
Для заправки змішайте оливкову олію, сік половини лимона і щіпку перцю. Заправте салат, перемішайте і подавайте до столу. Він обов’язково здивує вас своїм чудовим смаком!
Готуйте із задоволенням, і експериментуйте з салатами з пекінської капусти!