Сьогодні у нас на порядку денному – салат з консервованої скумбрії. Така закуска внесе різноманітність у ваше сімейне меню і прийде на допомогу, коли потрібно швидко приготувати смачну і ситну страву. А впоратися з цим нескладним кулінарним процесом вам допоможуть наші рецепти.

Простий рецепт вишуканої закуски

Простий салат зі скумбрії консервованої з яйцем і рисом ваші домочадці обов’язково оцінять. Головне – вибрати свіжі консерви, тому не забуваємо при їх купівлі звернути увагу на термін придатності і дату випуску. Рис для такого салату краще взяти грубозернистий.

салат зі скумбрії з рисом і яйцемСклад:

  • банка консервованої в олії скумбрії;
  • пір’я зеленої цибулі;
  • 2 яйця;
  • 2/3 скл. грубозернистого рису;
  • сіль;
  • олія рафінована соняшникова – за смаком.

Приготування:

  1. Рис промиємо, як кажуть, у семи водах. Відваримо його до готовності в підсоленій воді і викладемо в друшляк, адже нам зайва рідина не потрібна.
  2. Яйця відваримо круто і очистимо.
  3. Скумбрію злегка розімніть виделкою. Нам потрібні невеликі рибні шматочки.
  4. Пір’я цибулі промиваємо і обов’язково даємо їм просохнути. Подрібнюємо цибулю маленькими кільцями.
  5. У салатниці змішуємо скумбрію з цибулею. За бажанням можна додати будь-яку іншу зелень.
  6. Яйця подрібнюємо кубиками і додаємо в салатницю.
  7. Тепер викладаємо рис до решти інгредієнтів і перемішуємо.
  8. Пробуємо салат на смак, при необхідності солимо.
  9. Зазвичай такий салат нічим заправляти не потрібно, оскільки олії з консерви буде цілком достатньо. Але якщо закуска вийшла сухуватою, додайте трохи соняшникової рафінованої олії.

Корисний салат з рибою і морською капустою

Розглянемо рецепт салату зі скумбрії консервованої і морської капусти. Подайте його на вечерю зі смаженою картоплею, і ваші домочадці будуть ситими і задоволеними. Заправляти таку закуску найкраще майонезом.

Склад:
салат з консервованої скумбрії і морської капусти

  • банка консервованої скумбрії;
  • 100 г морської капусти;
  • 2 яйця;
  • головка цибулі;
  • сіль;
  • зелень;
  • чорний перчик мелений;
  • майонез.

Приготування:

  1. Відварюємо яйця, чистимо їх і нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Цибулину позбавляємо від лушпиння і подрібнюємо.
  3. Консерви відкриваємо і злегка розминаємо виделкою. Традиційно в таку закуску додають скумбрію в олії. А ось любителям кулінарних експериментів можна взяти консерви в томаті. Вийде дуже смачно.
  4. Тепер наріжемо морську капусту.
  5. Змішуємо всі інгредієнти в салатниці.
  6. Додаємо майонез, чорний перчик мелений і солимо.
  7. Гарненько перемішуємо салат і прикрашаємо його гілочками зелені. Можна подавати закуску до столу.

Салат «Мімоза» на новий лад

Ще з радянських часів нам відомий салат «Мімоза». І чесно зізнатися, він багатьом набрид. Дамо знайомій закусці нове життя і приготуємо її у формі рулету. Оригінально, швидко і смачно! Порада: загортаючи рулет, використовуйте килимок з бамбука, тоді цей процес не викличе у вас труднощів.

Склад:
салат Мімоза по-новому

  • банка скумбрії консервованої;
  • 2 моркви;
  • цибулина;
  • пір’я зеленої цибулі;
  • 4 яйця;
  • 150 г твердого сиру;
  • сіль;
  • майонез.

Приготування:

  1. Яйця відварюємо, чистимо і відокремлюємо білки від жовтків. Окремо натираємо їх на дрібній тертці.
  2. Моркву відварюємо і теж натираємо на тертці.
  3. Чистимо цибулину і дрібненько рубаємо.
  4. Сир натираємо на тертці дрібного калібру.
  5. Пір’їнки зеленого лука промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо кільцями.
  6. Тепер нам потрібно «зібрати» наш рулетик. Покриваємо бамбуковий килимок харчовою плівкою і першим шаром розподіляємо терті білки у вигляді прямокутника.
  7. Другим шаром викладаємо сир, а зверху нього робимо так звану майонезну сіточку.
  8. Далі розподіляємо рівним шаром моркву і знову робимо сіточку з майонезу.
  9. Наступним йде цибуля ріпчаста, а потім зелена. На цьому етапі додамо трохи солі.
  10. Консерви розминаємо і викладаємо по центру.
  11. Акуратно згортаємо рулет і покриваємо його плівкою для харчових продуктів.
  12. Витримуємо наш рулетик в холодильнику кілька годин, щоб всі шари добре просочилися майонезом. Звільняємо його від плівки, посипаємо тертими жовтками і прикрашаємо зеленню.

Незвичайна заготівля на зиму

Консервований салат зі скумбрією на зиму прийде вам на допомогу, коли потрібно швиденько зробити смачну закуску. Приготувати його нескладно, та й всі продукти цілком доступні.

Склад:
салат зі скумбрією на зиму

  • 4 кг свіжої скумбрії;
  • 3 кг помідорів;
  • 1 кг моркви;
  • 1 кг цибулі;
  • 200 г цукрового піску;
  • 100 г оцту;
  • 2 ст. л. солі;
  • 0,5 кг перловки;
  • 0,5 л рослинної олії;
  • за смаком – сік томатний.

Приготування:

  1. Перловку заллємо гарячою водою, щоб вона добре розбухла.
  2. З риби знімаємо шкірку і відокремлюємо філе від кістки. Відварюємо скумбрію в злегка солоній воді.
  3. Цибулю з морквою очистимо і подрібнимо блендером.
  4. Томати варимо протягом 20 хвилин.
  5. Пасеруємо на рослинній олії цибулю з морквою хвилин 5-7, потім додамо помідори, попередньо знявши з них шкірку і подрібнивши їх.
  6. Разом з помідорами викладаємо перловку, нарізану порційно відварну скумбрію, сіль та цукровий пісок. Перемішуємо і обсмажуємо все, а потім вливаємо сік томатний. Його кількість визначаємо виходячи з того, наскільки рідку ви хочете отримати страву. Але в будь-якому випадку він повинен покрити на 2/3 всі інгредієнти.
  7. Доводимо до кипіння й тушкуємо на невеликому вогні до готовності перловки.
  8. За десять хвилин до закінчення процесу приготування додамо в сковороду оцет і перемішуємо.
  9. Банки стерилізуємо і розкладаємо наш салат. Закриваємо їх, перевертаємо догори дном і закутуємо чим-небудь теплим. Коли банки охолонуть, можна опускати їх у льох або поставити в прохолодне місце.

Без салатів не обходиться жоден святковий стіл. З консервованої скумбрії можна приготувати дуже смачну і ситну закуску, якщо правильно поєднувати інгредієнти. Спробуйте запропоновані рецепти, і ви обов’язково виберете той, який припаде вам до душі. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!