Салат з консервованої скумбрії з яйцем: смачні рецепти
Сьогодні у нас на порядку денному – салат з консервованої скумбрії. Така закуска внесе різноманітність у ваше сімейне меню і прийде на допомогу, коли потрібно швидко приготувати смачну і ситну страву. А впоратися з цим нескладним кулінарним процесом вам допоможуть наші рецепти.
Простий рецепт вишуканої закуски
Простий салат зі скумбрії консервованої з яйцем і рисом ваші домочадці обов’язково оцінять. Головне – вибрати свіжі консерви, тому не забуваємо при їх купівлі звернути увагу на термін придатності і дату випуску. Рис для такого салату краще взяти грубозернистий.
Склад:
- банка консервованої в олії скумбрії;
- пір’я зеленої цибулі;
- 2 яйця;
- 2/3 скл. грубозернистого рису;
- сіль;
- олія рафінована соняшникова – за смаком.
Приготування:
- Рис промиємо, як кажуть, у семи водах. Відваримо його до готовності в підсоленій воді і викладемо в друшляк, адже нам зайва рідина не потрібна.
- Яйця відваримо круто і очистимо.
- Скумбрію злегка розімніть виделкою. Нам потрібні невеликі рибні шматочки.
- Пір’я цибулі промиваємо і обов’язково даємо їм просохнути. Подрібнюємо цибулю маленькими кільцями.
- У салатниці змішуємо скумбрію з цибулею. За бажанням можна додати будь-яку іншу зелень.
- Яйця подрібнюємо кубиками і додаємо в салатницю.
- Тепер викладаємо рис до решти інгредієнтів і перемішуємо.
- Пробуємо салат на смак, при необхідності солимо.
- Зазвичай такий салат нічим заправляти не потрібно, оскільки олії з консерви буде цілком достатньо. Але якщо закуска вийшла сухуватою, додайте трохи соняшникової рафінованої олії.
Корисний салат з рибою і морською капустою
Розглянемо рецепт салату зі скумбрії консервованої і морської капусти. Подайте його на вечерю зі смаженою картоплею, і ваші домочадці будуть ситими і задоволеними. Заправляти таку закуску найкраще майонезом.
Склад:
- банка консервованої скумбрії;
- 100 г морської капусти;
- 2 яйця;
- головка цибулі;
- сіль;
- зелень;
- чорний перчик мелений;
- майонез.
Приготування:
- Відварюємо яйця, чистимо їх і нарізаємо невеликими кубиками.
- Цибулину позбавляємо від лушпиння і подрібнюємо.
- Консерви відкриваємо і злегка розминаємо виделкою. Традиційно в таку закуску додають скумбрію в олії. А ось любителям кулінарних експериментів можна взяти консерви в томаті. Вийде дуже смачно.
- Тепер наріжемо морську капусту.
- Змішуємо всі інгредієнти в салатниці.
- Додаємо майонез, чорний перчик мелений і солимо.
- Гарненько перемішуємо салат і прикрашаємо його гілочками зелені. Можна подавати закуску до столу.
Салат «Мімоза» на новий лад
Ще з радянських часів нам відомий салат «Мімоза». І чесно зізнатися, він багатьом набрид. Дамо знайомій закусці нове життя і приготуємо її у формі рулету. Оригінально, швидко і смачно! Порада: загортаючи рулет, використовуйте килимок з бамбука, тоді цей процес не викличе у вас труднощів.
Склад:
- банка скумбрії консервованої;
- 2 моркви;
- цибулина;
- пір’я зеленої цибулі;
- 4 яйця;
- 150 г твердого сиру;
- сіль;
- майонез.
Приготування:
- Яйця відварюємо, чистимо і відокремлюємо білки від жовтків. Окремо натираємо їх на дрібній тертці.
- Моркву відварюємо і теж натираємо на тертці.
- Чистимо цибулину і дрібненько рубаємо.
- Сир натираємо на тертці дрібного калібру.
- Пір’їнки зеленого лука промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо кільцями.
- Тепер нам потрібно «зібрати» наш рулетик. Покриваємо бамбуковий килимок харчовою плівкою і першим шаром розподіляємо терті білки у вигляді прямокутника.
- Другим шаром викладаємо сир, а зверху нього робимо так звану майонезну сіточку.
- Далі розподіляємо рівним шаром моркву і знову робимо сіточку з майонезу.
- Наступним йде цибуля ріпчаста, а потім зелена. На цьому етапі додамо трохи солі.
- Консерви розминаємо і викладаємо по центру.
- Акуратно згортаємо рулет і покриваємо його плівкою для харчових продуктів.
- Витримуємо наш рулетик в холодильнику кілька годин, щоб всі шари добре просочилися майонезом. Звільняємо його від плівки, посипаємо тертими жовтками і прикрашаємо зеленню.
Незвичайна заготівля на зиму
Консервований салат зі скумбрією на зиму прийде вам на допомогу, коли потрібно швиденько зробити смачну закуску. Приготувати його нескладно, та й всі продукти цілком доступні.
Склад:
- 4 кг свіжої скумбрії;
- 3 кг помідорів;
- 1 кг моркви;
- 1 кг цибулі;
- 200 г цукрового піску;
- 100 г оцту;
- 2 ст. л. солі;
- 0,5 кг перловки;
- 0,5 л рослинної олії;
- за смаком – сік томатний.
Приготування:
- Перловку заллємо гарячою водою, щоб вона добре розбухла.
- З риби знімаємо шкірку і відокремлюємо філе від кістки. Відварюємо скумбрію в злегка солоній воді.
- Цибулю з морквою очистимо і подрібнимо блендером.
- Томати варимо протягом 20 хвилин.
- Пасеруємо на рослинній олії цибулю з морквою хвилин 5-7, потім додамо помідори, попередньо знявши з них шкірку і подрібнивши їх.
- Разом з помідорами викладаємо перловку, нарізану порційно відварну скумбрію, сіль та цукровий пісок. Перемішуємо і обсмажуємо все, а потім вливаємо сік томатний. Його кількість визначаємо виходячи з того, наскільки рідку ви хочете отримати страву. Але в будь-якому випадку він повинен покрити на 2/3 всі інгредієнти.
- Доводимо до кипіння й тушкуємо на невеликому вогні до готовності перловки.
- За десять хвилин до закінчення процесу приготування додамо в сковороду оцет і перемішуємо.
- Банки стерилізуємо і розкладаємо наш салат. Закриваємо їх, перевертаємо догори дном і закутуємо чим-небудь теплим. Коли банки охолонуть, можна опускати їх у льох або поставити в прохолодне місце.
Без салатів не обходиться жоден святковий стіл. З консервованої скумбрії можна приготувати дуже смачну і ситну закуску, якщо правильно поєднувати інгредієнти. Спробуйте запропоновані рецепти, і ви обов’язково виберете той, який припаде вам до душі. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!