Виявляється, рецептів з крабовими паличками дуже багато! Незвичні салати не тільки урізноманітнять ваш стіл, але і допоможуть зберегти сімейний бюджет – адже для їх приготування не потрібно дорогих продуктів!
Виявляється, в цьому продукті зовсім не міститься крабового м’яса, інакше б їх вартість була в рази вищою. Адже багато людей цінують цю смачну їжу саме за незвичний смак і низьку вартість. Однак теоретично ніяких шкідливих речовин у цьому напівфабрикаті не має. Він складається з великої кількості соєвого білка, рибного фаршу і крохмалю. Потім додається ароматизатор, який і дає смак крабового м’яса. Цю суміш виробники пресують в невеликі бруски, які готові до вживання. Так що, по суті, цей продукт є рибним напівфабрикатом.
В цьому продукті міститься багато білка, який необхідний для організму, і особливо для здоров’я серця і м’язів. Тому цей продукт можна вживати тим, хто намагається не їсти м’ясо.
Також у ньому міститься йод, який корисний для щитовидної залози. Але в цілому вживання цього продукту не приносить ніякої серйозної користі організму.
Чи шкідливі крабові палички?
На жаль, цей недорогий і смачний продукт може стати причиною виникнення серйозних проблем. Нерідко виробники замість якісного фаршу додають рибні субпродукти і змінюють рецептуру, в результаті чого, в напівфабрикаті з’являються шкідливі й взагалі заборонені харчові добавки, які можуть спровокувати серйозні захворювання шлунково-кишкового тракту, а також стати причиною алергії та харчового отруєння.
Крім того, рибний фарш, який використовують для приготування продукту, не проходить ніякої термообробки, і є прекрасним осередком для шкідливих мікроорганізмів. Тому купувати цей салатний інгредієнт на вагу ні в якому разі не можна. У їжу можна вживати тільки продукти, які були закриті щільною вакуумною упаковкою.
Незважаючи на те, що крабові палички не приносять користі для здоров’я, користуються великою популярністю. Цей продукт дійсно дуже смачний і доступний. Тому готувати салати з пресованого рибного напівфабрикату можна хоч кожен день. Але щоб страва не набридла, треба пробувати нові рецепти салатів.
Це не важко, адже продукт відмінно поєднується з більшістю продуктів і навіть з фруктами. Існує безліч рецептів крабового салату: з кукурудзою і огірком, грушами, рисом, молоком, сиром, яйцями.
Цей свіжий салатик досить легкий, тому його можна вживати в якості дієтичного обіду.
Для його приготування потрібні такі інгредієнти: 1 великий огірок, 1 яйце, півсклянки рису, 200 г пресованого рибного напівфабрикату, зелень і трохи майонезу для заправки.
Спосіб приготування:
Також сюди можна додати помідор, тертий сир або трохи відварених креветок. Цей солонуватий і свіжий салат особливо добре їсти в спеку, запиваючи охолодженим зеленим чаєм.
Ця страва набагато калорійніша, так як для її приготування потрібна консервована кукурудза, яка надає готовій страві солодкуватий присмак, який приємно контрастує зі смаком свіжого огірочка. Для його приготування потрібно взяти 300 г консервованої кукурудзи, 300 г пресованого рибного напівфабрикату, 4 яйця, і зелень, яку ви любите. Для заправки краще взяти дієтичний майонез.
Спосіб приготування:
Також можна додати сухарики, відварений рис, варену моркву або замінити свіжий огірок солоним.
Оригінального смаку страві надають апельсини і гострий часник. Для її приготування потрібно взяти 200 г пресованого рибного напівфабрикату, 2 апельсини, банку консервованої кукурудзи, 3 яйця, пару зубчиків часнику і трохи майонезу.
Спосіб приготування:
Під час приготування потрібно простежити, щоб рідина від кукурудзи не потрапила в салат. Інакше він буде рідким і виглядатиме не апетитно.
Це гостра страва, яка особливо корисна взимку і в міжсезоння. Морква допомагає зберегти гострий зір у період дефіциту вітамінів, а часник захищає від інфекцій.
Під час приготування потрібні 2 морквини, 100 г пресованого рибного напівфабрикату, три зубчики часнику, 2 відварених яйця.
Спосіб приготування:
Замість яєць можна використовувати тертий сир з солонуватим смаком.
Солодка страва урізноманітнить ваш стіл і буде до смаку навіть малюкам.
Щоб її приготувати слід взяти авокадо, 8 крабових паличок, грушу, петрушку, сир Сіртакі, 30 мл лимонного соку, петрушку, оливкову олію, трохи чорного перцю.
Спосіб приготування:
Також можна використовувати яблука, манго, а в якості заправки – йогурт без добавок.
Ця страва має «морський смак», і припаде до смаку всім любителям морепродуктів.
Для її приготування необхідно взяти 200 г кальмарів, 2 яйця, трохи майонезу, свіжий огірочок, 200 г крабових паличок і півсклянки відвареного рису.
Спосіб приготування:
Ще можна додати морську капусту, креветки, яблука, мідії, помідори.
Ще один рецепт ситної їжі, збагаченої білками.
Під час приготування необхідно взяти 650 г печериць, 350 г пресованого рибного напівфабрикату, 5 відварених яєць, 4 свіжих огірка, 2 головки ріпчастої цибулі, майонез, петрушку, зелену цибулю.
Цей салат дуже смачний, з приємним грибним ароматом і ніжним смаком.
Не забувайте про те, що їжа повинна бути різноманітною! Тому не слід занадто часто готувати крабові салатики.
Адже вони, хоч і смачні, не приносять великої користі організму.