Салат з пекінською капустою, шинкою і кукурудзою: рецепти
Останнім часом все більше говорять про корисні властивості пекінської капусти, а дієтологи радять якомога частіше включати її в раціон. До того ж цей продукт досить поживний і смачний, якщо, звичайно, правильно його приготувати. Сьогодні ми готуємо салат з пекінською капустою і шинкою.
Маленькі хитрощі господиням на замітку
Якщо ви вирішили приготувати смачну і легку вечерю, то без «заморської» капусти просто не обійтися. Салат з пекінською капустою і ковбасою чи шинкою готується досить швидко, і для нього потрібні прості і доступні кожному продукти. А маленькі хитрощі дозволять вам створити справжній шедевр кулінарії:
- Пекінська капуста гармонійно поєднується практично з будь-якими продуктами, тому в салатик на її основі можна додавати все, що є у вас в холодильнику.
- Щоб закуска вийшла ароматною і вітамінною, покладіть в неї багато зелені. Ідеальним вибором стануть салатні листя, петрушка, укропчик, шпинат і селера.
- Для приготування вишуканого салату додайте в нього бринзу або сир твердого сорту, а також подрібнені яйця.
- Овочі наповнять страву весняними нотками. Їх зазвичай додають сирими, але при необхідності можна і відварити.
- В якості заправки краще використовувати олію оливи, сметану або майонез. А якщо ви є прихильником дієтичного харчування, заправте закуску знежиреним йогуртом або кефіром.
- Для салату більше підходить ніжна частина пекінської капусти.
- Закуску на основі пекінської капусти бажано нарізати відразу перед подачею до столу.
Пікантна закуска до святкового столу
Почнемо з рецепту салату з шинкою і пекінською капустою з додаванням моркви по-корейськи. Він виходить ароматним, гострим і смачним. Спробуємо?
Склад:
- половина середнього качана пекінської капусти;
- 350 г курячого м’яса;
- 3 яйця;
- 200 г моркви по-корейськи;
- 200 г шинки;
- сіль;
- олія оливи;
- майонез.
Приготування:
- Підготуємо усі потрібні нам продукти. Куряче м’ясо промиваємо і відварюємо в підсоленій воді.
- Яйця збиваємо, додавши до них трохи солі.
- Смажимо на олії оливи два невеликих яєчних млинчика.
- Викладаємо їх на кухонні серветки, щоб стекла вся зайва олія.
- Пекінську капусту нарізаємо соломкою.
- Нарізаємо тоненькими брусочками шинку, куряче м’ясо і яєчні млинці.
- Залишилось лише з’єднати всі компоненти, заправити їх майонезом і перемішати. Не забуваємо про корейську моркву. Якщо необхідно, додайте сіль і мелений перць.
- Подаємо салат зі свіжою зеленню.
Корисний вітамінний мікс
Як вже говорилося, пекінська капуста ідеально поєднується з багатьма овочами. Додамо в салатик редис та болгарський перець і отримаємо корисний сніданок. До речі, таку страву не соромно подати до святкового столу. А заправити її сметаною з майонезом.
Склад:
- 200 г шинки;
- 2-3 картоплини;
- 200 г капусти пекінської;
- 100 г білого редису;
- перчик болгарський;
- майонез;
- сметана;
- суміш перців;
- сіль.
Приготування:
- Картоплю відварюємо в мундирі.
- Капусту шинкуємо, але не дуже дрібно.
- Шинку нарізаємо брусочками і з’єднуємо з пекінською капустою в глибокій мисці.
- Перець промиваємо і вичищаємо насіння, нарізаємо його на шматочки і викладаємо до інших компонентів.
- Редис нам потрібно очистити і крупно натерти, а потім відправити в миску.
- Картоплини чистимо і нарізаємо кубиками. Додаємо їх в салатик.
- Майонез змішуємо зі сметаною і заправляємо салат. Додаємо за смаком суміш перців і поварену сіль.
- Перемішуємо і подаємо салат до столу.
Незвичайний м’ясний салат
А тепер приготуємо салат з пекінською капустою, шинкою і кукурудзою. А якщо додамо в нього консервовану квасолю, отримаємо ситну і оригінальну закуску. Заправку вибирайте на свій смак – майонез, йогурт або оливкову олію.
Склад:
- 200 г курячого філе;
- 150 г шинки;
- листя капусти пекінської 6-7 шт.;
- 1 шт. болгарського перцю;
- 200 г консервованої кукурудзи;
- 200 г консервованої квасолі;
- майонез;
- сіль і суміш перців;
- 1-2 ст. л. олії.
Приготування:
- Підготуємо необхідні для салату продукти. Листя пекінської капусти промиваємо й обсушуємо.
- Болгарський перець промиваємо і вичищаємо плодоніжку і насіння, а потім нарізаємо його середніми кубиками.
- Шинку наріжемо тонкими смужками і обсмажимо на олії. Якщо шинка жирна, олію можна і не додавати.
- Куряче м’ясо промиваємо та нарізаємо середніми кубиками. Солимо і приправляємо грудку сумішшю перців, а потім обсмажуємо на олії. Про готовність грудки нам підкаже золотава скоринка.
- З кукурудзи й квасолі зливаємо сік.
- З’єднуємо всі інгредієнти в глибокій чашці і заправляємо салат майонезом.
Салат з гірчичною заправкою
Любителям гострих і пікантних страв пропонуємо рецепт закуски з пекінською капустою і шинкою під оригінальною заправкою. Секрет її дуже простий: змішуємо сметану і гірчицю і отримуємо смачний салатик.
Склад:
- 300 г пекінської капусти;
- гілочки свіжого кропу і петрушки;
- 250 г шинки;
- ½ б. консервованого зеленого горошку;
- сіль;
- 50 мл сметани;
- за смаком гірчиця;
- перчик чорний мелений.
Приготування:
- Відокремлюємо від качана листи капусти і шинкуємо їх.
- Нарізаємо невеликими кубиками шинку.
- Гілочки зелені промиваємо й обсушуємо, а потім подрібнюємо їх.
- У мисці з’єднуємо капусту і зелень.
- З горошку зливаємо сік і додаємо його до решти інгредієнтів.
- Робимо заправку: змішуємо сметану з гірчицею, приправляємо перцем і перемішуємо до однорідності.
- Заправляємо салат і подаємо до столу.
З пекінської капусти можна приготувати чимало смачних, поживних і корисних закусок. Експериментуйте і додавайте улюблені інгредієнти. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!