Останнім часом все більше говорять про корисні властивості пекінської капусти, а дієтологи радять якомога частіше включати її в раціон. До того ж цей продукт досить поживний і смачний, якщо, звичайно, правильно його приготувати. Сьогодні ми готуємо салат з пекінською капустою і шинкою.

Маленькі хитрощі господиням на замітку

приготування салатів з пекінською капустоюЯкщо ви вирішили приготувати смачну і легку вечерю, то без «заморської» капусти просто не обійтися. Салат з пекінською капустою і ковбасою чи шинкою готується досить швидко, і для нього потрібні прості і доступні кожному продукти. А маленькі хитрощі дозволять вам створити справжній шедевр кулінарії:

  • Пекінська капуста гармонійно поєднується практично з будь-якими продуктами, тому в салатик на її основі можна додавати все, що є у вас в холодильнику.
  • Щоб закуска вийшла ароматною і вітамінною, покладіть в неї багато зелені. Ідеальним вибором стануть салатні листя, петрушка, укропчик, шпинат і селера.
  • Для приготування вишуканого салату додайте в нього бринзу або сир твердого сорту, а також подрібнені яйця.
  • Овочі наповнять страву весняними нотками. Їх зазвичай додають сирими, але при необхідності можна і відварити.
  • В якості заправки краще використовувати олію оливи, сметану або майонез. А якщо ви є прихильником дієтичного харчування, заправте закуску знежиреним йогуртом або кефіром.
  • Для салату більше підходить ніжна частина пекінської капусти.
  • Закуску на основі пекінської капусти бажано нарізати відразу перед подачею до столу.

Пікантна закуска до святкового столу

Почнемо з рецепту салату з шинкою і пекінською капустою з додаванням моркви по-корейськи. Він виходить ароматним, гострим і смачним. Спробуємо?

салат з шинкою і пекінською капустоюСклад:

  • половина середнього качана пекінської капусти;
  • 350 г курячого м’яса;
  • 3 яйця;
  • 200 г моркви по-корейськи;
  • 200 г шинки;
  • сіль;
  • олія оливи;
  • майонез.

Приготування:

  1. Підготуємо усі потрібні нам продукти. Куряче м’ясо промиваємо і відварюємо в підсоленій воді.
  2. Яйця збиваємо, додавши до них трохи солі.
  3. Смажимо на олії оливи два невеликих яєчних млинчика.
  4. Викладаємо їх на кухонні серветки, щоб стекла вся зайва олія.
  5. Пекінську капусту нарізаємо соломкою.
  6. Нарізаємо тоненькими брусочками шинку, куряче м’ясо і яєчні млинці.
  7. Залишилось лише з’єднати всі компоненти, заправити їх майонезом і перемішати. Не забуваємо про корейську моркву. Якщо необхідно, додайте сіль і мелений перць.
  8. Подаємо салат зі свіжою зеленню.

Корисний вітамінний мікс

Як вже говорилося, пекінська капуста ідеально поєднується з багатьма овочами. Додамо в салатик редис та болгарський перець і отримаємо корисний сніданок. До речі, таку страву не соромно подати до святкового столу. А заправити її сметаною з майонезом.

салат з пекінською капустою та болгарським перцемСклад:

  • 200 г шинки;
  • 2-3 картоплини;
  • 200 г капусти пекінської;
  • 100 г білого редису;
  • перчик болгарський;
  • майонез;
  • сметана;
  • суміш перців;
  • сіль.

Приготування:

  1. Картоплю відварюємо в мундирі.
  2. Капусту шинкуємо, але не дуже дрібно.
  3. Шинку нарізаємо брусочками і з’єднуємо з пекінською капустою в глибокій мисці.
  4. Перець промиваємо і вичищаємо насіння, нарізаємо його на шматочки і викладаємо до інших компонентів.
  5. Редис нам потрібно очистити і крупно натерти, а потім відправити в миску.
  6. Картоплини чистимо і нарізаємо кубиками. Додаємо їх в салатик.
  7. Майонез змішуємо зі сметаною і заправляємо салат. Додаємо за смаком суміш перців і поварену сіль.
  8. Перемішуємо і подаємо салат до столу.

Незвичайний м’ясний салат

А тепер приготуємо салат з пекінською капустою, шинкою і кукурудзою. А якщо додамо в нього консервовану квасолю, отримаємо ситну і оригінальну закуску. Заправку вибирайте на свій смак – майонез, йогурт або оливкову олію.

салат з пекінською капустою, шинкою і кукурудзоюСклад:

  • 200 г курячого філе;
  • 150 г шинки;
  • листя капусти пекінської 6-7 шт.;
  • 1 шт. болгарського перцю;
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • 200 г консервованої квасолі;
  • майонез;
  • сіль і суміш перців;
  • 1-2 ст. л. олії.

Приготування:

  1. Підготуємо необхідні для салату продукти. Листя пекінської капусти промиваємо й обсушуємо.
  2. Болгарський перець промиваємо і вичищаємо плодоніжку і насіння, а потім нарізаємо його середніми кубиками.
  3. Шинку наріжемо тонкими смужками і обсмажимо на олії. Якщо шинка жирна, олію можна і не додавати.
  4. Куряче м’ясо промиваємо та нарізаємо середніми кубиками. Солимо і приправляємо грудку сумішшю перців, а потім обсмажуємо на олії. Про готовність грудки нам підкаже золотава скоринка.
  5. З кукурудзи й квасолі зливаємо сік.
  6. З’єднуємо всі інгредієнти в глибокій чашці і заправляємо салат майонезом.

Салат з гірчичною заправкою

Любителям гострих і пікантних страв пропонуємо рецепт закуски з пекінською капустою і шинкою під оригінальною заправкою. Секрет її дуже простий: змішуємо сметану і гірчицю і отримуємо смачний салатик.

закуска з пекінською капустоюСклад:

  • 300 г пекінської капусти;
  • гілочки свіжого кропу і петрушки;
  • 250 г шинки;
  • ½ б. консервованого зеленого горошку;
  • сіль;
  • 50 мл сметани;
  • за смаком гірчиця;
  • перчик чорний мелений.

Приготування:

  1. Відокремлюємо від качана листи капусти і шинкуємо їх.
  2. Нарізаємо невеликими кубиками шинку.
  3. Гілочки зелені промиваємо й обсушуємо, а потім подрібнюємо їх.
  4. У мисці з’єднуємо капусту і зелень.
  5. З горошку зливаємо сік і додаємо його до решти інгредієнтів.
  6. Робимо заправку: змішуємо сметану з гірчицею, приправляємо перцем і перемішуємо до однорідності.
  7. Заправляємо салат і подаємо до столу.

З пекінської капусти можна приготувати чимало смачних, поживних і корисних закусок. Експериментуйте і додавайте улюблені інгредієнти. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!