Брокколі – дуже красива і незвичайна капуста. Зовні така ж, як кольорова, тільки насиченого зеленого або фіолетового кольору. Смак її з пікантною ноткою, пряним присмаком, чимось нагадує спаржу.
В кулінарному мистецтві такий овоч є одним з найбільш корисних дієтичних продуктів. Якщо ви його вживаєте, значить, ведете здоровий спосіб життя.
Поживна, малокалорійна капуста додасть вашій шкірі ще більше еластичності, блиску і гладкості.
Самий головний «козир» полягає в тому, що вона сприятливо впливає на нервову систему і серце. Адже, всі знають, що нервозність і стреси призводять до багатьох хвороб, у тому числі до серцевих.
Треба відновлювати свої сили, зміцнювати імунітет, заспокоїтися і насолоджуватися життям. А для цього достатньо приготувати смачний салат з капусти броколі, який наповнить енергією і відчуттям бадьорості.
Закритість бутонів суцвіть, яскравість кольору – це ознаки свіжого овоча. Жовтий колір, відкриті суцвіття – це означає, що він перезрілий. Зберігати свіжий продукт потрібно окремо в паперовому пакеті у відділі для овочів холодильника.
При приготуванні салату з такою капустою можна застосовувати різні продукти. Вона добре поєднується з морепродуктами, зі свіжими або вареними овочами, м’ясом, рибою, зеленню, прянощами, травами, соусами. Ці інгредієнти підкреслять її смак.
Салат з брокколі і помідорами:
Вимиваємо суцвіття проточною водою від бруду і пилу, поділяємо на невеликі шматочки. Нагріваємо воду, солимо, в ній проварюємо капусту протягом п’яти хвилин, відкидаємо, щоб стекла вода.
Помідори ошпарюємо окропом або кладемо в киплячу воду на кілька секунд. Знімаємо з них шкірку, а м’якоть нарізаємо.
Соус на салат готуємо окремо. Змішуємо оцет, гірчицю, збиваючи, потроху наливаємо олію. Потім додаємо цибулю, базилік, естрагон, спеції.
На салатницю викладаємо суцвіття з помідорами, поливаємо соусом. Красивий, корисний салат з брокколі і помідорами сподобається гостям, які стежать за своїм здоровим харчуванням.
Салат з брокколі і куркою:
З куркою робимо наступним чином: миємо, нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо на топленому маслі близько п’яти-семи хвилин. Капусту, розділену на шматочки, бланшируем в киплячу, злегка підсоленій воді кілька хвилин.
готуємо Соус зі сметани, майонезу, соку, спецій. Заважаємо ці інгредієнти. Окремо нарізаємо зелену цибулю.
розкладені На тарілці шматочки капусти, м’яса поливаємо соусом, посипаємо подрібненою цибулею.
Салат з капусти броколі, креветок і цвітної капусти:
і зелену Кольорову капусту ділимо на невеликі шматочки суцвіть. Щоб вони стали м’якими, проварюємо протягом 8-10 хвилин. Воду потрібно підсолити. Чистимо, нарізаємо цибулю, помідори. Креветки також варимо і очищаємо.
Збиваємо в мисочці масло, гірчицю, сік, сіль, цукор, перець. Додаємо до цієї суміші каперси.
В салатницю перемішуємо кольорову і зелену капусту, посипаємо цибулею, червоним перчиком, креветками, поливаємо соусом. Готово!
Салат на зиму з броколі, цвітної капусти в томаті:
Попередньо одну і другу капусти потрібно підготувати: помити, розібрати по шматочках суцвіття, відварити, відкинути на друшляк, щоб стекла вода.
Перець з помідорами і петрушкою помити, перший овоч очистити від насіння, часник – від лушпиння. Ці інгредієнти перекрутити через м’ясорубку.
Потім суміш потрібно поставити на вогонь, щоб вона закипіла. Зменшити вогонь для запобігання пригорання. Потім засипати цукор, сіль, налити масло. Покласти обидві капусти, акуратно перемішати. Так варити 10 хвилин, влити оцет, знову перешкодити, залишити ще на 5 хвилин.
Банки помити, пропарити або ж простерилізувати в духовці. У підготовлені банки розлити гарячий салат з брокколі на зиму. Закатати кришками, перевернути догори дном. Як охолоне – віднести в холодне місце.
до Речі, в дану заготівлю на зиму можна додати інші спеції. Наприклад, лаврушку, запашний і чорний перець, гвоздику, корінь петрушки і селери.
Салат з брокколі на зиму в кисло-солодкому соусі:
Попередньо до основного приготування заготовки на зиму, у каструлю наливаємо оцет, кладемо туди гірчицю, перець, лавровий лист, ставимо на плиту. Як закипіло, накриваємо кришкою, відставляємо на годину.
Овоч ділимо на суцвіття, миємо. В іншій каструлі кип’ятимо воду з кислотою, кладемо туди капусту, варимо майже до готовності. Потім виймаємо її, використовуючи шумівку, розкладаємо по стерильним півлітрових баночках.
Поки варилася капуста, швидко готуємо соус. Наливаємо літр води в каструлю, солимо, сахарим. Після закипання, туди ж проціджуємо через марлю оцет зі спеціями.
Цим гарячим соусом наповнюємо баночки з суцвіттями, закриваємо кришками. Стерилізуємо їх в 90 градусній воді 20 хвилин.
Рецепт цього салату стане вашим улюбленим, оскільки такий гарнір прикрасить будь-яке м’ясне блюдо.
Кожен день готувати їжу своїм рідним доставляє велике задоволення всім господиня. Якщо страва буде корисним і смачним, то ваші діти і чоловік будуть вдячні за таке кулінарне творчість. Здоров’я вам і хорошого апетиту!