Салат з грибами і крабовими паличками, рецепти якого просто вражають своєю різноманітністю, давно вже став незамінною класичною закускою на наших столах. Сьогодні ми розглянемо декілька цікавих варіантів його приготування. Запасаємося продуктами, гарним настроєм, і вперед – підкорювати нові кулінарні горизонти.

Проста, але вишукана закуска

Мабуть, це один з найпростіших рецептів салату з крабовими паличками і грибочками. Він готується буквально за лічені хвилини. Яблука краще використовувати кислуваті, щоб вигідно відтінити смак салату.

Склад:

  • 300 г. крабових паличок;
  • 300 г. грибів консервованих;
  • 2 яблука;
  • 3-4 яйця;
  • свіжа зелень;
  • чорний перчик мелений;
  • майонез;
  • сіль.

Приготування:

  1. Спочатку потрібно відварити яйця, як кажуть, круто.
  2. А поки подрібнимо крабові палички кубиками і викладаємо в салатницю.
  3. Гриби нарізаємо і відправляємо до паличок.
  4. З яблук зрізаємо шкірку і натираємо їх на тертці середнього калібру, додаємо в салат. Маленька хитрість: щоб плоди знань не потемніли, побризкайте їх соком лимону.
  5. Яйця чистимо і нарізаємо кубиками, викладаємо в салатницю.
  6. Зелень промиваємо, просушуємо і подрібнюємо. Традиційно в такий салат додаємо кріп, цибулю зелену і петрушку.
  7. Приправляємо закуску меленим перцем і додаємо майонез. Перемішуємо і пробуємо на смак. При необхідності солимо.
  8. На годинку поставимо салат в холодильник, і можна подавати його до столу.

Салатик «Пушинка» – смачно і ситно!

Приготуємо салат з грибами і крабовими паличками, і сиром. У кулінарних колах він відомий як – «Пушинка». Чому саме таку назву отримала ця закуска? Все просто: вона легко засвоюється нашим шлунком.

Склад:

  • 0,5 кг. свіжих печериць;
  • 2 цибулини;
  • 5 яєць;
  • 10 шт. крабових паличок;
  • 150 г. сиру;
  • сіль;
  • олія рослинна;
  • майонез.

Приготування:

  1. Гриби чистимо, нарізаємо і обсмажуємо до готовності на рослинній олії, трішки посоливши їх.
  2. Окремо пасеруємо цибулини до золотистого відтінку і з’єднуємо їх з печерицями.
  3. Беремо плоску тарілку і першим шаром викладаємо гриби з цибулею. Зверху розподіляємо у вигляді сіточки майонез.
  4. Яйця попередньо відваримо, а потім почистимо і натремо на середній тертці. Викладемо їх другим шаром і зробимо сіточку з майонезу.
  5. Крабові палички нам потрібно теж подрібнити за допомогою тертки. Розподіляємо їх поверх яєць і не забуваємо про майонез.
  6. Сир грубо натираємо і викладаємо останнім шаром. Зверху – майонезна сіточка.
  7. Настоюємо салат протягом години і можемо дегустувати.

Вечеря «по-селянськи»

А цю закуску називають “по-селянськи”. Кажуть, що вона отримала таку назву через небувалу легкість процесу приготування і доступність інгредієнтів. До речі, класичний рецепт не передбачає додавання крабових паличок, але сучасні господині давно внесли до нього свої зміни.

Склад:

  • 0,5 кг. свіжих грибів;
  • 500 г. рису;
  • 150 г. крабових паличок;
  • 2 цибулини;
  • спеції;
  • сметана;
  • сіль;
  • гілочки свіжої зелені;
  • олія рослинна;
  •  зубчики часнику.

Приготування:

  1. Насамперед, відваримо звичайним способом рис. Потім відкинемо його на друшляк і остудимо.
  2. Цибулини і гриби чистимо, шаткуємо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії до готовності.
  3. Крабові палички нарізаємо кубиками й викладаємо в салатницю.
  4. Туди ж відправляємо рис і цибульно-грибну суміш.
  5. Подрібнюємо часник і зелень, викладаємо на салат.
  6. Солимо і приправляємо спеціями закуску, а потім додаємо сметану. Перемішуємо і подаємо до столу.

Пікантний салат з соєвим соусом

А цей салат готується з м’яса краба. Але ми спростимо рецепт і додамо крабові палички. Повірте, вийде все одно смачно.

Склад:

  • 5-6 шт. крабових паличок;
  • 150 г. маринованих грибочків;
  • 50 г. горіхів кеш’ю;
  • 2 ст. л. масла вершкового;
  • сік лайму;
  • оливкова олія;
  • соус соєвий.

Приготування:

  1. Гриби очистимо, наріжемо і обсмажимо на вершковому маслі їх разом з горішками.
  2. Крабові палички подрібнюємо кубиками і додаємо в сковорідку, обсмажуємо все разом дві хвилинки.
  3. Охолоджену отриману суміш, заправляємо за смаком соєвим соусом, оливковою олією і соком лайму.

Готуємо святкову страву

Крабові палички, грибочки і оливки – що може бути смачніше і ароматніше? А якщо заправити їх майонезом і додати мариновану цибулю, то вийде соковитий і смачний салат. Спробуємо?

Склад:

  • 150 г. крабових паличок;
  • 150 г. маринованих грибочків;
  • 15 шт. зелених оливок;
  • головка цибулі;
  • 2 яйця;
  • сіль;
  • цукрова пудра;
  • 1 ч. л. оцту;
  • майонез.

Приготування:

  1. Попередньої термічної обробки вимагають тільки яйця. Відварюємо їх круто.
  2. Цибулю наріжемо півкільцями і замаринуємо в оцеті з цукровою пудрою і сіллю на 15-20 хвилин.
  3. Тепер займемося крабовими паличками. Подрібнюємо їх невеликими кубиками, а 2-3 шт. нарізаємо великими. Вони нам потрібні для прикраси.
  4. Яйця і гриби нарізаємо кубиками, а оливки – кільцями.
  5. З’єднуємо в салатниці всі підготовлені інгредієнти, не забудьте попередньо віджати цибулю від рідини.
  6. Додамо майонез і перемішуємо.
  7. Розкладаємо салат по порціях, а зверху прикрашаємо залишиними крабовими паличками і зеленню.

Ось і підійшов до кінця наш кулінарний марафон. Сподіваємося, що запропоновані рецепти допоможуть вам приготувати смачну і ароматну закуску, яка сподобається вашим домочадцям і гостям. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!