Салат з грибами і крабовими паличками: рецепт з сиром
Салат з грибами і крабовими паличками, рецепти якого просто вражають своєю різноманітністю, давно вже став незамінною класичною закускою на наших столах. Сьогодні ми розглянемо декілька цікавих варіантів його приготування. Запасаємося продуктами, гарним настроєм, і вперед – підкорювати нові кулінарні горизонти.
Проста, але вишукана закуска
Мабуть, це один з найпростіших рецептів салату з крабовими паличками і грибочками. Він готується буквально за лічені хвилини. Яблука краще використовувати кислуваті, щоб вигідно відтінити смак салату.
Склад:
- 300 г. крабових паличок;
- 300 г. грибів консервованих;
- 2 яблука;
- 3-4 яйця;
- свіжа зелень;
- чорний перчик мелений;
- майонез;
- сіль.
Приготування:
- Спочатку потрібно відварити яйця, як кажуть, круто.
- А поки подрібнимо крабові палички кубиками і викладаємо в салатницю.
- Гриби нарізаємо і відправляємо до паличок.
- З яблук зрізаємо шкірку і натираємо їх на тертці середнього калібру, додаємо в салат. Маленька хитрість: щоб плоди знань не потемніли, побризкайте їх соком лимону.
- Яйця чистимо і нарізаємо кубиками, викладаємо в салатницю.
- Зелень промиваємо, просушуємо і подрібнюємо. Традиційно в такий салат додаємо кріп, цибулю зелену і петрушку.
- Приправляємо закуску меленим перцем і додаємо майонез. Перемішуємо і пробуємо на смак. При необхідності солимо.
- На годинку поставимо салат в холодильник, і можна подавати його до столу.
Салатик «Пушинка» – смачно і ситно!
Приготуємо салат з грибами і крабовими паличками, і сиром. У кулінарних колах він відомий як – «Пушинка». Чому саме таку назву отримала ця закуска? Все просто: вона легко засвоюється нашим шлунком.
Склад:
- 0,5 кг. свіжих печериць;
- 2 цибулини;
- 5 яєць;
- 10 шт. крабових паличок;
- 150 г. сиру;
- сіль;
- олія рослинна;
- майонез.
Приготування:
- Гриби чистимо, нарізаємо і обсмажуємо до готовності на рослинній олії, трішки посоливши їх.
- Окремо пасеруємо цибулини до золотистого відтінку і з’єднуємо їх з печерицями.
- Беремо плоску тарілку і першим шаром викладаємо гриби з цибулею. Зверху розподіляємо у вигляді сіточки майонез.
- Яйця попередньо відваримо, а потім почистимо і натремо на середній тертці. Викладемо їх другим шаром і зробимо сіточку з майонезу.
- Крабові палички нам потрібно теж подрібнити за допомогою тертки. Розподіляємо їх поверх яєць і не забуваємо про майонез.
- Сир грубо натираємо і викладаємо останнім шаром. Зверху – майонезна сіточка.
- Настоюємо салат протягом години і можемо дегустувати.
Вечеря «по-селянськи»
А цю закуску називають “по-селянськи”. Кажуть, що вона отримала таку назву через небувалу легкість процесу приготування і доступність інгредієнтів. До речі, класичний рецепт не передбачає додавання крабових паличок, але сучасні господині давно внесли до нього свої зміни.
Склад:
- 0,5 кг. свіжих грибів;
- 500 г. рису;
- 150 г. крабових паличок;
- 2 цибулини;
- спеції;
- сметана;
- сіль;
- гілочки свіжої зелені;
- олія рослинна;
- зубчики часнику.
Приготування:
- Насамперед, відваримо звичайним способом рис. Потім відкинемо його на друшляк і остудимо.
- Цибулини і гриби чистимо, шаткуємо кубиками і обсмажуємо на рослинній олії до готовності.
- Крабові палички нарізаємо кубиками й викладаємо в салатницю.
- Туди ж відправляємо рис і цибульно-грибну суміш.
- Подрібнюємо часник і зелень, викладаємо на салат.
- Солимо і приправляємо спеціями закуску, а потім додаємо сметану. Перемішуємо і подаємо до столу.
Пікантний салат з соєвим соусом
А цей салат готується з м’яса краба. Але ми спростимо рецепт і додамо крабові палички. Повірте, вийде все одно смачно.
Склад:
- 5-6 шт. крабових паличок;
- 150 г. маринованих грибочків;
- 50 г. горіхів кеш’ю;
- 2 ст. л. масла вершкового;
- сік лайму;
- оливкова олія;
- соус соєвий.
Приготування:
- Гриби очистимо, наріжемо і обсмажимо на вершковому маслі їх разом з горішками.
- Крабові палички подрібнюємо кубиками і додаємо в сковорідку, обсмажуємо все разом дві хвилинки.
- Охолоджену отриману суміш, заправляємо за смаком соєвим соусом, оливковою олією і соком лайму.
Готуємо святкову страву
Крабові палички, грибочки і оливки – що може бути смачніше і ароматніше? А якщо заправити їх майонезом і додати мариновану цибулю, то вийде соковитий і смачний салат. Спробуємо?
Склад:
- 150 г. крабових паличок;
- 150 г. маринованих грибочків;
- 15 шт. зелених оливок;
- головка цибулі;
- 2 яйця;
- сіль;
- цукрова пудра;
- 1 ч. л. оцту;
- майонез.
Приготування:
- Попередньої термічної обробки вимагають тільки яйця. Відварюємо їх круто.
- Цибулю наріжемо півкільцями і замаринуємо в оцеті з цукровою пудрою і сіллю на 15-20 хвилин.
- Тепер займемося крабовими паличками. Подрібнюємо їх невеликими кубиками, а 2-3 шт. нарізаємо великими. Вони нам потрібні для прикраси.
- Яйця і гриби нарізаємо кубиками, а оливки – кільцями.
- З’єднуємо в салатниці всі підготовлені інгредієнти, не забудьте попередньо віджати цибулю від рідини.
- Додамо майонез і перемішуємо.
- Розкладаємо салат по порціях, а зверху прикрашаємо залишиними крабовими паличками і зеленню.
Ось і підійшов до кінця наш кулінарний марафон. Сподіваємося, що запропоновані рецепти допоможуть вам приготувати смачну і ароматну закуску, яка сподобається вашим домочадцям і гостям. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!