Консервована квасоля – це чудовий додаток до зимового раціону. З неї можна приготувати безліч страв, ці бобові доповнюють овочі, баранину, зелень, курку, сир, сухарики, рибу і багато інших продуктів.
Ці бобові чудово поєднуються з такими спеціями як духмяний і чорний перець, кумин, гвоздика, кориця, чилі, мускатний горіх, калінджі, шамбала.
Квасоля – це також продукт дієтичний і цілком вегетаріанський. Багато вегетаріанців часто вживають її як замінник м’ясного продукту. Тим більше, що вона дуже корисна і смачна.
Корисні властивості, до речі, в консервованій квасолі, зберігаються у 70-80 відсотках. Вона не має тваринних жирів, які важко перетравлюються нашим організмом. Також консервована квасоля не викликає метеоризму, оскільки вона проходить ретельну обробку в процесі приготування.
До складу консервації квасолі за Держстандартом повинні входити: безпосередньо бобові, вода, сіль, цукор і оцтова кислота, іноді – томатна заливка. Що стосується кольору, то в країнах СНД переважає біла, ряба і червона квасоля.
При покупці в магазині, звертайте увагу на склад і тару, в якій вона зберігається. Бажано брати в скляній банці. Перед вживанням воду потрібно злити, а квасолю висипати в друшляк і промити під проточною водою.
Як приготувати смачні салати з консервованою квасолею?
Пропонуємо вам рецепти салатів з консервованою квасолею. Оскільки їх багато, вибрати найсмачніший і найцікавіший дуже складно. Для салатів використовують сорти білого і червоного кольору, адже вони можуть бути як разом, так і окремо. До того ж вони допомагають надати салату оригінального і барвистого вигляду!
Рецепт 1. Салат із консервованої червоної квасолі
Інгредієнти такого салату:
150 г рису;
400 г консервованої червоної квасолі;
250 г консервованої кукурудзи;
2 солодких червоні перці;
150 г помідорів “чері”;
олія оливкова;
1 червона солодка цибулина;
сіль, перець;
зелень (кріп, петрушка);
10 г зернистої гірчиці.
Готуємо поетапно:
Рис зварити, висипати в миску, дати охолонути.
Злити воду з квасолі та кукурудзи, висипати в окрему миску.
Розрізати помідори “чері” на 4 частини. Якщо немає “чері”, тоді беремо звичайні круглі і ріжемо невеликими кубиками.
Перчик нарізати соломкою, а цибулю – кубиками.
Зробити соус: змішати спеції, олію, гірчицю і подрібнену зелень.
Всі інгредієнти перемішати і заправити соусом.
Наш смачний салат з консервованою червоною квасолею готовий!
Рецепт 2. Салат з білої консервованої квасолі
Нам знадобляться такі продукти:
1 банка консервованої квасолі білої;
2 невеликих помідори;
1 банка грибів (печериці або лисички) маринованих;
1 маленька цибулина або пучок зеленої цибулі;
150 г шинки;
зубчик часнику;
майонез.
Приготування такого салату не займає багато часу:
Злити рідину з банки з квасолею і грибами, все промити і висипати в миску. Гриби порізати соломкою. Якщо вони дрібні – залишаємо цілими.
Інгредієнти викласти на велику тарілку рядами, змащуючи їх майонезом із часником. Перед вживанням прикрасити зеленню.
Рецепт 3. Оригінальний салат із червоною консервованою квасолею
Інгредієнти цього оригінального салату з червоною квасолею такі:
500 г креветок або кальмарів;
250 г червоної консервованої квасолі;
170 г твердого сиру;
1 солодка цибулина;
олія рослинна;
майонез;
сіль;
пучок петрушки.
Приготування:
Якщо ми маємо тушки кальмарів, то їх розморожуємо, обдаємо окропом, далі слід очистити від плівки. Кладемо в підсолену в киплячу воду, варимо 4 хвилини. Відкидаємо на друшляк, охолоджуємо, нарізаємо тонкими смужками. Якщо купили м’ясо креветки, то розморожуємо його, проварюємо кілька хвилин у підсоленій воді, охолоджуємо.
Відкриваємо консервацію з квасолею, зливаємо воду, промиваємо, висипаємо в миску.
Цибулю дрібно шаткуємо, сир натираємо на тертці, петрушку дрібно ріжемо.
Цибулю разом з кальмарами обсмажуємо до золотистого кольору, охолоджуємо. Якщо немає кальмарів, то смажимо тільки цибулю.
Все перемішуємо і заправляємо майонезом. Перекладаємо в салатницю. Прикрашаємо петрушкою.
Рецепт 4. Цікавий салат з білої консервованої квасолі
Для приготування цього салату потрібні такі інгредієнти:
150 г консервованої білої квасолі;
3 курячих яйця;
зубчик часнику;
50-70 г очищених волоських горіхів;
2 ч. л. оцту або червоне вино;
майонез;
1/2 ч.л. цукру;
перець, базилік, сіль.
Готуємо так:
Злити з квасолі воду, промити, насипати в салатницю.
Яйця відварити, почистити і нарізати.
Горіхи подрібнити блендером, але не в порошок, або ж подрібнюємо ножем.
Часник розчавити в часничниці, додати до майонезу.
З’єднати інгредієнти, заправити спеціями і майонезом. Гарненько перемішати, дати постояти 15 хвилин. Подати до столу.
Милі господині готуйте такі чудові салати для своїх коханих та близьких людей, тіште їх своєю винахідливістю і різноманітністю.
Кожен поданий вами салат – це ваше мистецтво. Не бійтеся творити і експериментувати, додавайте нові інгредієнти, пробуйте нові смаки, діліться своїми секретами з іншими!
Приємного всім апетиту і насолоджуйтеся смачними салатами з консервованої квасолі!