Перепелині яйця – це продукт харчування з цінними дієтичними і корисними речовинами. За розмірами вони маленькі, за кольором – білуваті з коричневими цятками. Несуть їх перепілки – це птахи сімейства куроподібних. Живуть вони в основному в Європі і Азії. На зиму перелітають в теплі південні краї.
Домашніми перепілки стали в дев’ятому столітті в Китаї, тому китайці знали про корисні властивості їх яєць ще з давнини.
В Японії вони поширилися в тринадцятому столітті. Японські лікарі вивчили яйця набагато докладніше, і в результаті виявили, що такий продукт сприятливо впливає на дітей, а саме – на їх розумовий розвиток.
Перепелині яйця можна застосовувати в кулінарії по-різному. Головна їх перевага – це те, що вони прикрашають страву своїм зовнішнім виглядом. Також яйця додають у салати, супи, до рису, пюре з картоплі, у пироги як начинку. До речі, рецепти салатів наведені нижче. Їх можна вживати і сирими як інгредієнт коктейлю в профілактичних і лікувальних цілях.
Крім того, яйця перепілок використовують у косметичній індустрії. Маски і креми з них надають обличчу омолоджуючий ефект, а шампуні – відновлюють структуру волосся.
Салат із перепелиними яйцями «Цезар»:
Промиваємо філе проточною водою, варимо до готовності близько 25 хвилин. Остужаємо і нарізаємо або рвемо на маленькі шматочки. Яйця також потрібно зварити, потім розрізати на чотири частини. Помідори розрізаємо на кубики.
Готуємо сухарики з батона, порізаного на дрібні шматочки, обсмажуємо їх на сковороді без масла. Натираємо сир. Майонез змішуэмо з розчавленим часником.
На салатниці розкладаємо салатні листя, а зверху викладаємо порційно перемішане м’ясо з помідорами і яйцями. Посипаємо сиром і поливаємо майонезом. Зверху прикрашаємо сухариками.
Наш салат «Цезар» готовий до подачі на стіл.
Салат із перепелиними яйцями і помідорами черрі:
Салат миємо, розрізаємо на невеликі шматочки. Просушуємо його на паперовому рушнику. Яйця варимо близько 4 хвилин, потім кладемо їх у холодну воду, щоб охолодити. Очищаємо і розрізаємо навпіл.
Помідори черрі і петрушку промиваємо, нарізаємо томати на чотири частини, а зелень трохи подрібнюємо. Сьомгу нарізаємо кубиками.
В блендері готуємо соус, вливаємо туди сік лимона, олію, петрушку, перець, сіль. Добре збиваємо.
Салат викладаємо гіркою на салатницю, зверху кладемо рибу, помідори і яйця і поливаємо соусом.
Салат із перепелиними яйцями «Гніздо»:
Курячу грудку і яйця відварюємо окремо, м’ясо в солененькій воді до м’якості, а яйця варимо близько п’яти хвилин, остужаємо і розрізаємо на дві або чотири частини. Курку ріжемо на шматочки, а огірки на маленькі смужки.
Картоплю чистимо, миємо й ріжемо соломкою. Обсмажуємо її у фритюрі, попередньо нагрівши масло. Половину смаженої картоплі змішуємо з м’ясом і огірком, і заправляємо майонезом.
Викладаємо салат «Гніздо» гіркою посередині великої тарілки, навколо посипаємо другою половиною картоплі. Зверху по центру кладемо яйця і прикрашаємо зеленню.
Бажаємо вам смачно готувати і красиво прикрашати свої твори мистецтва! Не забуваємо включати уяву і експериментувати, адже з перепелиними яйцями можна робити все, що хочете!
Спасибі за цікаві салатики, залишила в закладках. Скоро свята, буде трохи вільного часу і обов’язково спробую!
Ось сьогодні вирішила зробити до обіду салатик, вийшов і красивий, і смачний! Дякую за рецепт, всім сподобався і просять ще 🙂
Добрий рецепт. Я б сюди ще додала салатний лист. 🙂
Все зрозуміло і напевно смачно) спасибі за рецепт.