Салат «Грибна поляна» – це приголомшливий смак і ефектний вигляд! Це блюдо, яке безсумнівно затьмарить на вашому столі будь-яку іншу закуску. Воно схоже на справжню галявинку, а гриби так і просять, щоб їх позбирали.

Особливі ноти в гармонію смаку цього салату вносяться печерицями або опеньками. Легка кислинка їх маринаду відмінно поєднується з м’ясом, куркою або шинкою.

Для приготування салату «Грибна галявина» необхідні будуть мариновані або відварні гриби, краще всього цілі (з капелюшком і на ніжці). Також знадобляться відварні овочі в охолодженому вигляді, майонез із жирністю за вашим бажанням і, звичайно, зелень.

Рецепт 1

Салат «Грибна галявина з куркою і печерицями». Щоб його приготувати, треба, в прямому сенсі слова, перевернути все з ніг на голову. Фокус в тому, що він готується (формується) догори ногами.

Компоненти:

«Грибна поляна4

  1. Печериці в маринаді – 1 банка 500 мл;
  2. Варена курятина – 300 г;
  3. Морквина (попередньо зварені) – дві штуки;
  4. Дві картоплини;
  5. Три яйця;
  6. Один маринований огірок;
  7. Майонез;
  8. Свіжа зелень.

Для формування красивої і апетитною поляни потрібно взяти глибоку каструлю і застелити харчовою плівкою. На дні викладаємо галявину – гриби капелюшками вниз. Потім пошарово викладаємо зелень, яйця, моркву, курятину, картоплю.

Шари потрібно розмежовувати майонезом. У такому вигляді салат необхідно залишити на якийсь час для просочення. Головний секрет, який таїть у собі цей рецепт – ефектна подача. Каструлю з пропитавшимся ласощами накриваємо листям салату, стравою, на якому будемо подавати, і різко перевертаємо догори ногами.

Зняти каструлю і «вуаля» – насолоджуйтесь зеленої галявинкою з красивими грибочками. За таким же рецептом можна приготувати салат «Особлива грибна поляна з опеньками».

Рецепт 2

Вивчимо ще один варіант – рецепт салату «Незвичайна грибна поляна» з консервованим горошком та сиром. Мариновані грибочки можна комбінувати з великою кількістю продуктів. Тим і цікавий салат, що в ньому можна міняти компоненти під настрій. Спробуємо замінити горошком і сиром ковбасу або копченості.

Компоненти:

«Грибна поляна1

  1. Двісті грамів сиру (або бринзи);
  2. Невелика баночка (300 мл) маринованих грибочків;
  3. Одна банка горошку;
  4. Помідор;
  5. Три яйця;
  6. Зелень, майонез і сіль.

Використовуючи цей рецепт, можна спробувати приготувати галявину без перевертання, а звичайною пошарової викладкою. Правда, вона може стати пагорбом, але це дрібниці. Блюдо буде виглядати так само незаурядно. Пробуйте: на листя салату викладаємо шарами картоплю, горох, яйця і зелень.

Останнім шаром натираємо сир або бринзу. Кожен шар чергуємо з майонезом і ставимо в холодильник на 4 години – просочитися. Тепер садимо гриби – під цибульну пальмочка печериці разом з мухоморами з помідорів і яєць. Прикрашаємо крапельками майонезу. Чудо, причому смачне!

Рецепт 3

Салат «Грибна галявина з кальмарами» – смачний і пікантний експеримент.

Компоненти:

  1. Варені кальмари – півкіло;
  2. Варений або копчений курячий окіст;
  3. Свіжі печериці – двісті грам;
  4. Мариновані шампіньйони для прикраси;
  5. Сир – 50 г;
  6. Зелень;
  7. Майонез.

Кальмари порізати соломкою. Окіст розібрати на волокна. Цибулю порізати і обсмажити в олії. Перемішати всі компоненти. Заправити майонезом. Натерти зверху сир і посипати зеленню. Прикрасити грибами.

Рецепт 4

Полянка з грибним козубом. У цій варіації салату теж доведеться попрацювати. Але результат того вартий!

Компоненти:

грибна поляна

  1. Мариновані опеньки;
  2. Хлібні палички;
  3. Три картоплини;
  4. Дві морквини;
  5. Три яйця;
  6. Три солоних огірка;
  7. Курятина – копчено грудинка – чверть кіло;
  8. Майонез;
  9. Зелень.

Шари можна викладати як захочеться, головне – контраст у їхніх кольорах. Наприклад: картопля, огірочки, яйця, гриби, цибуля, курятина, морква, зелень.

Верхні, звичайно, опеньки. Щоб вийшло козуб треба навколо салату штахетником вибудувати хлібні палички. А щоб коробку виявилося на галявині – розподілити зелень ближче до країв.

Від досвідчених кулінарів-грибників

Як радять приготувати салат «Грибна галявина» досвідчені кулінари:

  • Посилити смак можна копченою куркою або шинкою. З них робиться додатковий шар – продукти ріжуться теж кубиками.
  • Якщо немає харчової плівки для вистилання посуду, то можна змастити стінки каструлі соняшниковою олією. Салат буде таким же акуратним.
  • Щоб посилити грибний аромат і смак страви потрібно всього лише додатково відварити в грибному бульйоні очищені і порізані картоплю і моркву.

Ви можете приготувати салат «Проста грибна поляна з куркою» або салат «Пікантна грибна поляна з шинкою», або ж «Грибний козуб».

Та навіть додати дуже апетитних і їстівних мухоморів. У всіх варіантах полянка змусить вас забути про витрачений час і зусилля, а ваших гостей захоплюватися вашими талантами!