Салат «Грибна поляна» – це приголомшливий смак і ефектний вигляд! Це блюдо, яке безсумнівно затьмарить на вашому столі будь-яку іншу закуску. Воно схоже на справжню галявинку, а гриби так і просять, щоб їх позбирали.
Особливі ноти в гармонію смаку цього салату вносяться печерицями або опеньками. Легка кислинка їх маринаду відмінно поєднується з м’ясом, куркою або шинкою.
Для приготування салату «Грибна галявина» необхідні будуть мариновані або відварні гриби, краще всього цілі (з капелюшком і на ніжці). Також знадобляться відварні овочі в охолодженому вигляді, майонез із жирністю за вашим бажанням і, звичайно, зелень.
Салат «Грибна галявина з куркою і печерицями». Щоб його приготувати, треба, в прямому сенсі слова, перевернути все з ніг на голову. Фокус в тому, що він готується (формується) догори ногами.
Компоненти:
Для формування красивої і апетитною поляни потрібно взяти глибоку каструлю і застелити харчовою плівкою. На дні викладаємо галявину – гриби капелюшками вниз. Потім пошарово викладаємо зелень, яйця, моркву, курятину, картоплю.
Шари потрібно розмежовувати майонезом. У такому вигляді салат необхідно залишити на якийсь час для просочення. Головний секрет, який таїть у собі цей рецепт – ефектна подача. Каструлю з пропитавшимся ласощами накриваємо листям салату, стравою, на якому будемо подавати, і різко перевертаємо догори ногами.
Зняти каструлю і «вуаля» – насолоджуйтесь зеленої галявинкою з красивими грибочками. За таким же рецептом можна приготувати салат «Особлива грибна поляна з опеньками».
Вивчимо ще один варіант – рецепт салату «Незвичайна грибна поляна» з консервованим горошком та сиром. Мариновані грибочки можна комбінувати з великою кількістю продуктів. Тим і цікавий салат, що в ньому можна міняти компоненти під настрій. Спробуємо замінити горошком і сиром ковбасу або копченості.
Компоненти:
Використовуючи цей рецепт, можна спробувати приготувати галявину без перевертання, а звичайною пошарової викладкою. Правда, вона може стати пагорбом, але це дрібниці. Блюдо буде виглядати так само незаурядно. Пробуйте: на листя салату викладаємо шарами картоплю, горох, яйця і зелень.
Останнім шаром натираємо сир або бринзу. Кожен шар чергуємо з майонезом і ставимо в холодильник на 4 години – просочитися. Тепер садимо гриби – під цибульну пальмочка печериці разом з мухоморами з помідорів і яєць. Прикрашаємо крапельками майонезу. Чудо, причому смачне!
Салат «Грибна галявина з кальмарами» – смачний і пікантний експеримент.
Компоненти:
Кальмари порізати соломкою. Окіст розібрати на волокна. Цибулю порізати і обсмажити в олії. Перемішати всі компоненти. Заправити майонезом. Натерти зверху сир і посипати зеленню. Прикрасити грибами.
Полянка з грибним козубом. У цій варіації салату теж доведеться попрацювати. Але результат того вартий!
Компоненти:
Шари можна викладати як захочеться, головне – контраст у їхніх кольорах. Наприклад: картопля, огірочки, яйця, гриби, цибуля, курятина, морква, зелень.
Верхні, звичайно, опеньки. Щоб вийшло козуб треба навколо салату штахетником вибудувати хлібні палички. А щоб коробку виявилося на галявині – розподілити зелень ближче до країв.
Як радять приготувати салат «Грибна галявина» досвідчені кулінари:
Ви можете приготувати салат «Проста грибна поляна з куркою» або салат «Пікантна грибна поляна з шинкою», або ж «Грибний козуб».
Та навіть додати дуже апетитних і їстівних мухоморів. У всіх варіантах полянка змусить вас забути про витрачений час і зусилля, а ваших гостей захоплюватися вашими талантами!
Дякую. оригінально і я думаю буде смачно. обов’язково його зроблю! ♡♡♡