Існує безліч способів приготування «Мімози». Це дуже легкий у приготуванні салат, а процес приготування займе трохи часу.

Рекомендується подавати цей салат в прозорій посуді (мисочці або креманці), щоб видно було його різноманітний і яскравий вміст. Ваші гості будуть зачаровані цією смачною закускою.

Назва говорить сама за себе. Салат «Мімоза» так названий в честь легкого і дуже красивої квітки жовтого кольору, тому прийнято прикрашати його тертим жовтком. Ми розглянемо кілька найбільш поширених варіантів приготування. Мабуть, почнемо з класичного рецепту.

Салат «Мімоза» класичний з сиром

салат «Мімоза»3

Для приготування класичного варіанту нам знадобляться:

  1. Яйця – 5 шт.;
  2. Майонез – 60 гр.;
  3. Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  4. Твердий сир – 100 гр.;
  5. Рибні консерви – 200 гр.;
  6. Сіль за смаком.

Для початку почнемо готувати продукти: натираємо на тертці сир, рибу розминаємо виделкою і відварюємо яйця. Потім нарізаємо цибулю кубиками невеликого розміру. Висипаємо цибулю в миску і заправляємо його 9% столовим оцтом. Коли зваряться яйця, поділяємо їх на жовтки і білки, після поділу натираємо на дрібній тертці.

На дно салатниці кладемо натерті яєчні білки. Слідом викладаємо натертий сир, поверх сиру половину розім’ятої риби. Змащуємо все майонезом і солимо за смаком. Зливаємо з лука оцет і викладаємо його в салатницю.

Поверх цибулі кладеться залишилася риба. Заправляємо майонезом. Тепер залишилося тільки зробити прикрасу. Для цього беремо заздалегідь натерті яєчні жовтки і посипаємо ними зверху наш салат.

Сир можна взяти практично будь-який, головне щоб його можна було натерти. В результаті салат виходить повітряний і ніжний, а риб’ячий смак практично непомітний.

Для тих, хто не боїться погладшати і любить смачно поїсти рекомендують на шар з цибулею додати 100 гр натертого вершкового масла, а перед подачею до столу за 10-15 хвилин дістати «Мімозу» з холодильника і дати маслу трішки прогрітися.

«Мімоза»» салат, рецепт з сиром – старовинний рецепт

салат «Мімоза»2

Історія цього варіанту салату почалася ще в 70-ті роки, коли «Мімоза» змогла витиснути з новорічних столів оселедець під шубою і олів’є.

Саме загальна любов до цього салату привела до появи різноманітних варіантів приготування.

Щоб приготувати салат «Мімоза» з сиром, нам знадобиться:

  1. Картопля – 4 шт.;
  2. Яйця – 6 шт.;
  3. Морква – 2 шт.;
  4. Сир твердий – 50 гр;
  5. Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  6. Скумбрія консервована – 1 банка;
  7. Майонез – 200 гр;
  8. Сіль.

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо моркву і картоплю в мундирі, потім викладаємо овочі на тарілку і даємо охолонути. Паралельно з овочами ставимо варитися яйця (круто), коли вони готові, опускаємо їх у холодну воду і даємо охолонути.
  2. цибуля Ріпчаста дрібно ножем нарізаємо і заливаємо окропом на 2 хвилини, після чого воду зливаємо.
  3. Рибу розминаємо виделкою.
  4. Натираємо картоплю і моркву на тертці. Охолоджені яйця відділяємо від жовтків і білків. Жовтки і білки окремо натираємо на крупній тертці. Сир теж натираємо, тільки тепер на дрібній тертці.

Тепер, коли всі продукти готові, починаємо викладати шар за шаром:

1 шар – картопля (його потрібно посолити).

2 шар – цибуля.

3 шар – твердий сир.

4 шар – розім’ята риба.

5 шар – яєчний білок.

6 шар – морква.

7 шар – терті жовтки в ролі прикраси.

При цьому кожен шар промазуємо майонезом і рівномірно розрівнюємо.

Салат «Мімоза» з плавленим сиром

салат «Мімоза»4

Напевно, багато хто знає, що замінити твердий сир можна плавленим, при цьому салат не втратить своєї ніжності, а тільки придбає контраст смаків.

Для того щоб приготувати «Мімозу» з плавленим сиром нам знадобитися:

  1. Картопля – 4 шт.;
  2. Морква – 2 шт.;
  3. цибуля Ріпчаста – 1 шт.;
  4. Яйця – 4 шт.;
  5. Плавлені сирки – 2 шт. (чим жирніше, тим краще);
  6. Консервована риба – 1 банку;
  7. Майонез – 300 гр.;
  8. Сіль і кріп;

Спосіб приготування:

Готуємо всі продукти, як було описано вище. Починаємо викладати шар за шаром на блюдо. При цьому кожен шар промазуємо майонезом.

1 – картопля.

2 – риба.

3 – натираємо плавлений сирок.

4 – натертий білок.

5 – морква.

6 – прикрашаємо тертим жовтком і кропом.

Приємного вам апетиту!