Існує безліч способів приготування «Мімози». Це дуже легкий у приготуванні салат, а процес приготування займе трохи часу.
Рекомендується подавати цей салат в прозорій посуді (мисочці або креманці), щоб видно було його різноманітний і яскравий вміст. Ваші гості будуть зачаровані цією смачною закускою.
Назва говорить сама за себе. Салат «Мімоза» так названий в честь легкого і дуже красивої квітки жовтого кольору, тому прийнято прикрашати його тертим жовтком. Ми розглянемо кілька найбільш поширених варіантів приготування. Мабуть, почнемо з класичного рецепту.
Для приготування класичного варіанту нам знадобляться:
Для початку почнемо готувати продукти: натираємо на тертці сир, рибу розминаємо виделкою і відварюємо яйця. Потім нарізаємо цибулю кубиками невеликого розміру. Висипаємо цибулю в миску і заправляємо його 9% столовим оцтом. Коли зваряться яйця, поділяємо їх на жовтки і білки, після поділу натираємо на дрібній тертці.
На дно салатниці кладемо натерті яєчні білки. Слідом викладаємо натертий сир, поверх сиру половину розім’ятої риби. Змащуємо все майонезом і солимо за смаком. Зливаємо з лука оцет і викладаємо його в салатницю.
Поверх цибулі кладеться залишилася риба. Заправляємо майонезом. Тепер залишилося тільки зробити прикрасу. Для цього беремо заздалегідь натерті яєчні жовтки і посипаємо ними зверху наш салат.
Сир можна взяти практично будь-який, головне щоб його можна було натерти. В результаті салат виходить повітряний і ніжний, а риб’ячий смак практично непомітний.
Для тих, хто не боїться погладшати і любить смачно поїсти рекомендують на шар з цибулею додати 100 гр натертого вершкового масла, а перед подачею до столу за 10-15 хвилин дістати «Мімозу» з холодильника і дати маслу трішки прогрітися.
Історія цього варіанту салату почалася ще в 70-ті роки, коли «Мімоза» змогла витиснути з новорічних столів оселедець під шубою і олів’є.
Саме загальна любов до цього салату привела до появи різноманітних варіантів приготування.
Щоб приготувати салат «Мімоза» з сиром, нам знадобиться:
Спосіб приготування:
Тепер, коли всі продукти готові, починаємо викладати шар за шаром:
1 шар – картопля (його потрібно посолити).
2 шар – цибуля.
3 шар – твердий сир.
4 шар – розім’ята риба.
5 шар – яєчний білок.
6 шар – морква.
7 шар – терті жовтки в ролі прикраси.
При цьому кожен шар промазуємо майонезом і рівномірно розрівнюємо.
Напевно, багато хто знає, що замінити твердий сир можна плавленим, при цьому салат не втратить своєї ніжності, а тільки придбає контраст смаків.
Для того щоб приготувати «Мімозу» з плавленим сиром нам знадобитися:
Спосіб приготування:
Готуємо всі продукти, як було описано вище. Починаємо викладати шар за шаром на блюдо. При цьому кожен шар промазуємо майонезом.
1 – картопля.
2 – риба.
3 – натираємо плавлений сирок.
4 – натертий білок.
5 – морква.
6 – прикрашаємо тертим жовтком і кропом.
Приємного вам апетиту!