Вуха є непопулярним продуктом, а обумовлено це, швидше за все, тим, що люди не знають, як їх приготувати. Професійні кулінари стверджують, що з такого, здавалося б, неапетитного продукту, можна створити справжні кулінарні шедеври.
Вуха можна коптити, варити, смажити, запікати, маринувати, загалом, робити все що завгодно, оскільки результат буде неперевершеним. Урізноманітнити вушка можна соусом, який готується з різних інгредієнтів, що дозволяє отримати нові і незвичайні варіанти. Розглянемо кілька простих і доступних рецептів.
Салат зі свинячих вух
Вуха можна використовувати як для холодних, так і гарячих салатів. Поєднується вони з різними овочами та спеціями. Готується все дуже швидко. В принципі такий салат можна вважати другою стравою, оскільки він дуже ситний.
Для цього рецепту приготування свинячих вух слід взяти такі продукти: 1 вушко, моркву, 3 зубчики часнику, щіпку цукру, 100 мл рослинної олії, 2 ст. ложки яблучного оцту і спеції.
Спосіб приготування:
- Для початку займіться продуктом, який необхідно промити в проточній воді і очистити ножем. Залийте його холодною водою і залиште на ніч. На наступний день його потрібно ще раз промити і опустити в каструлю з водою. Варіть протягом 3-х годин. В результаті вухо повинне стати м’яким. Його потрібно дістати і остудити;
- Готовий інгредієнт поріжте тонкою соломкою. Візьміть сковороду, влийте туди олію і оцет, а потім, доведіть маринад до кипіння. Морквину помийте, очистіть і подрібніть її на корейській тертці. Викладіть її в посуд з маринадом, а також відправте туди шматочки вуха, додайте спеції і все гарненько перемішайте. Після повторного закипання варіть протягом 2-х хвилин, а потім зніміть ємність з плити. Коли все охолоне, дістаньте інгредієнти і викладіть їх на тарілку. Страва готова до подачі, можете прикрасити її рубаною зеленню.
Копчені свинячі вуха
Сьогодні в магазинах можна купити різні закуски і снеки, серед яких можна знайти копчені вуха. Така закуска може містити в собі різні речовини, які шкідливі для організму, тому краще всього навчитися готувати її в домашніх умовах.
Необхідні інгредієнти для цієї закуски: 2 вуха, цибулина, 3 зубчики часнику, зірочка бадьяна, пару горошин перцю, 3 стебла кропу з парасольками, лавр, 100 мл соєвого соусу, сіль і вода.
Спосіб приготування:
- Займіться підготовкою вух, з яких потрібно видалити зайвий жир і гарненько почистіть ножем. Якщо є щетина, то її обов’язково потрібно обпалити. Добре їх промийте у воді і відправте в каструлю з водою. Після закипання рідини додайте спеції, цілу очищену цибулину, кріп, соєвий соус і роздавлений часник. Тепер розберемося, скільки потрібно варити свинячі вуха. Тривалість термічної обробки становить 1 год. Рекомендується спробувати бульйон, можливо, мало солі, тоді обов’язково додайте її. Після закінчення часу вогонь вимкніть, але не витягайте субпродукти, оскільки вони повинні охолонути прямо в бульйоні;
- В мангалі розведіть вогонь і підготуйте вугілля. На дно коптильні покладіть фольгу і маленькі шматочки гілок яблуні, які можна замінити вільховими трісками. Візьміть ґрати змащені олією і викладіть на них готовий продукт. Закрийте коптильню і готуйте на вугіллі протягом півгодини. Після закінчення часу наріжте вуха дрібною соломкою і можете смакувати.
Свинячі вуха до пива
У багатьох барах до пива подають закуску з вух. Сьогодні є багато різних варіантів її приготування в домашніх умовах. Розглянемо один провірений рецепт. Підготовлених інгредієнтів вистачить на 4 порції.
У цей рецепт входять такі продукти: 4 вушка, 3 ст. ложки кетчупу, по 2 ст. ложки соєвого соусу, олії, кілька гілочок зелені, пару лаврових листочків, 4 горошини запашного і щіпку червоного перцю.
Спосіб приготування:
- Вуха залийте холодною водою і залиште на пару годин. Після закінчення часу рідину злийте, а субпродукти очистіть ножем. Після цього відправте їх в каструлю, залийте водою так, щоб вона покривала їх і поставте на плиту. Після закипання додайте лавр, перець і варіть протягом 20 хв. Субпродукти дістаньте, остудіть і наріжте соломкою;
- Приготуйте соус, для якого змішайте кетчуп, 2 види перцю і соєвий соус. Отриману масу додайте до готового інгредієнту, все добре перемішайте і залиште на 10 хв. У сковороді розігрійте олію і викладіть туди вміст миски. Готуйте на середньому вогні протягом 15 хв, помішуючи. Викладати можна на паперові рушники, щоб прибрати надлишки жиру. Подавайте з рубаною зеленню.
Мариновані свинячі вуха
Таку закуску можна їсти окремо, а можна використовувати в салатах та інших стравах. Чоловіки люблять її поєднувати разом з пивом. Можна використовувати як гарячий, так і холодний маринад. Ми розглянемо другий варіант.
Слід взяти такі продукти: вушка, 50 мл оливкової олії, 0,5 ч ложки яблучного оцту, цукор і спеції. Можна використовувати різні види перцю, паприку, чебрець, базилік та ін. Кількість спецій береться на око, але врахуйте, що чим їх більше, тим смачніша буде закуска.
Спосіб приготування:
- Як завжди, починати варто з вух, які потрібно очистити, обпалити і гарненько промити. Покладіть їх в каструлю, залийте водою і додайте лавр. Тепер розберемося, скільки потрібно варити продукт. Для цього рецепту тривалість термічної обробки становить 1,5 год. Після цього дістаньте субпродукт, остудіть його протягом декількох годин і поріжте кубиками або соломкою;
- Тепер переходимо до маринаду, для приготування якого з’єднайте інгредієнти, що залишилися, і все гарненько перемішайте. Залиште все на 10 хв. Після цього візьміть звичайний пакет, але перевірте, щоб у ньому не було дірок. Відправте в нього вуха і маринад. Закрийте край і гарненько перемішайте протягом декількох хвилин. Залиште на 30 хв. і знову перемішайте. Повторіть процедуру 3-4 рази. Ось і все, закуска готова.
Рецепт приготування свинячих вух по-корейськи
Корейська кухня виділяється використанням великої кількості спецій, серед яких особливо популярний перець. Така закуска вважається дієтичною, тому її можна сміливо їсти на дієті. Таке частування можна їсти на обід або вечерю, а також подавати на святковий стіл.
Щоб приготувати свинячі вуха, необхідно взяти такі продукти: 1 кг вух, червоний перець, коріандр, гвоздику, велику цибулину, 3 морквини, кілька горошин перцю, півголівки часнику, пару лаврових листів, 0,5 ст. рослинної олії, столового оцту 9% за смаком, а ще 1 ч. ложку соєвого соусу.
Спосіб приготування:
- Куплені вуха гарненько почистіть, помийте, а потім, їх треба варити на невеликому вогні в підсоленій воді протягом пари годин. В кінці приготування додайте спеції, щоб поліпшити смак субпродукту. Дістаньте його з каструлі, остудіть і наріжте тонкою соломкою;
- У миску покладіть субпродукти, додайте цукор, оцет і спеції. Все добре перемішуйте, щоб цукор розчинився. Поріжте очищені овочі: цибулю – півкільцями, а моркву – на корейській тертці. У сковороді розігрійте масло і викладіть туди овочі, а також основний інгредієнт. Смажте на великому вогні протягом хвилини. Викладіть в тарілку, а потім, додайте в салат по-корейськи спеції, сіль і подрібнений часник. Залиште в холодильнику на кілька годин і можна подавати до столу.
Це не всі рецепти, в яких можна використовувати свинячі вуха. З них виходять смачні страви. Обов’язково спробуйте такі закуски і страви, оскільки це справжній шедевр.