Як часто ви тішете себе вишуканою випічкою? Відмовок може бути тисячі, і сучасні господині списують все на свою зайнятість. Але пиріжки з яблуками на сковороді – це ласощі, які можна приготувати буквально за годину. Готові поповнити свій кулінарний запас новими знаннями? Тоді поспішайте ознайомитися з найкращими рецептами.

Корисно, швидко і смачно – без проблем!

Якщо ви дуже  втомилися, але під кінець важкого дня так хочеться посмакувати гарячою випічкою, не поспішайте заходити в кондитерську. Приготуйте краще пиріжки з яблуками на сковороді на кефірі. Тим більше – яблука доступні в будь-яку пору року. А якщо ви вирощуєте їх у своєму саду, то випічка буде вдвічі смачнішою.

Чи знаєте ви всі хитрощі приготування смажених пиріжків з солодкою начинкою?

пиріжки з яблукЯкщо ні, беріть швидше ручку і конспектуйте наступні нюанси:

  • швидке тісто готується на кефірі;
  • дріжджову основу можна зробити на воді або молоці;
  • якщо в кефірне тісто додати соду, гасити кислотою її не потрібно, адже цю роль зіграє кисломолочний продукт;
  • дріжджове тісто обов’язково має настоятися;
  • кефірному тісту теж не завадить перед випічкою відпочити;
  • зліпіть відразу цілу порцію пиріжків, оскільки вони смажаться дуже швидко, а «розірватися на частини» ви не зможете;
  • для начинки можна взяти свіжі яблука або вже термічно оброблені;
  • щоб соковита яблучна начинка не витекла, додамо в неї кілька ложок крохмалю;
  • свіжі яблука можна замінити конфітюром або повидлом, теж буде дуже смачно;
  • під час смаження накрийте сковороду кришкою, щоб пропекти тісто зсередини.

Пиріжки з яблуками, смажені на сковороді: поетапний рецепт

У цьому рецепті ми будемо використовувати найпростішу начинку – терті яблука. Як відомо, цей фрукт не тільки асоціюється зі знаннями, але й з металом. “Металеві” плоди при подрібненні починають швидко темніти. Якщо хочете цього уникнути, додайте до яблук кілька крапель свіжовичавленого соку лимона.

пиріжки на сковороді з яблукамиСклад:

  • яблука для начинки;
  • 0,5 л кефіру;
  • 0,5 кг просіяного борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. цукрового піску;
  • 1 ч. л. столової соди;
  • 2 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. рафінованої олії.

Приготування:

  1. Основа випічки – це тісто. З його приготування давайте і почнемо наш кулінарний майстер-клас;
  2. У піалу наллємо кефір і відразу ж додамо соду;
  3. Хімічна реакція довго не змусить себе чекати. Після перемішування на поверхні кефіру з’являться бульбашки;
  4. Тепер додамо яйце, сіль, рафіновану олію та цукор;
  5. Ретельно все перемішаємо. Можна використовувати ложку або вінчик;
  6. Пам’ятайте маленьку хитрість: борошно просіваємо 2-3 рази;
  7. Додаємо борошно в тісто порціями;
  8. Спочатку нам доведеться попрацювати ложкою, а потім руками, щоб замісити однорідне, м’яке і не дуже липке тісто;
  9. Тісто має бути живим. Ви зрозумієте це по консистенції;
  10. Перекладемо тісто в піалу, накриємо рушником і залишимо в спокої на час приготування начинки;
  11. Яблука промиємо, очистимо від шкірки;
  12. Не забуваємо вирізати кісточки і перетинки;
  13. Тепер у вас є два шляхи: нарізати яблука шматочками або подрібнити на тертці;
  14. Якщо ви вибрали перший спосіб, бланшуйте їх 2-3 хвилини в окропі, а потім швидко залийте холодною водою. Така маленька хитрість не дозволить яблукам втратити свої хрусткість та форму;
  15. Ми ж пропонуємо яблучка подрібнити на тертці;
  16. Тісто вже відпочило та готове до роботи;
  17. Розділимо його на рівні шматочки. Ліпимо кульку та залишаємо на столі;
  18. Тепер розправимо грудочку тіста. Не виходить зробити це вручну? Візьміться за качалку;
  19. На середину викладаємо начинку і присипаємо її цукром;
  20. Невелика порада: щоб підкреслити смак яблук, додайте трохи кориці або цитрусової цедри;
  21. Защеплюємо краї тіста, формуємо пиріжок;
  22. У сковороді нагріємо рафіновану олію і відправимо туди заготовки пиріжків;
  23. Підсмажувати їх будемо з обох боків до появи апетитної золотистої скоринки;
  24. Маленька хитрість: пиріжки завжди вбирають багато масла, а позбутися його залишків можна за допомогою паперових рушників;
  25. Ось такі ароматні пиріжки у нас вийшли. Швидше запрошуйте своїх домочадців до столу.

Пишні форми дріжджової випічки

Якщо ви взяли хороші дріжджі, то вони у будь-якому випадку піднімуть вашу випічку до небес. Але не тільки в цьому криється секрет приготування пиріжків з яблуками на дріжджах на сковороді. Потрібно ще вміти правильно працювати з дріжджами. Запам’ятайте золоте правило: оптимальна температура рідини для запуску процесу бродіння становить 35-36°. Якщо готові, тоді почнемо.

Склад:

пиріжки з яблуками на дріжджах

  • 1 кг борошна;
  • 0,25 л води;
  • 0,25 л молока;
  • 20 г дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 0,6 кг яблук;
  • 1 ч. л. солі дрібного помолу;
  • цукор за смаком;
  • ½ лимона;
  • 150 г родзинок;
  • рафінована олія.

Приготування:

  1. Воду і молоко з’єднаємо у жаростійкій посудині;
  2. Поставимо цю суміш на плиту і нагріємо;
  3. Щоб зрозуміти, коли рідина готова, капніть трохи на зап’ястя. Ви нічого не повинні відчувати;
  4. У цій масі розводимо дріжджі і залишаємо на 10 хвилин в стороні;
  5. Маленька порада: якщо ви використовуєте пресовані дріжджі, а в рецепті вказаний сухий продукт, скористайтеся простим співвідношенням 1:3 – 20 г сухих дріжджів замінять 60 г пресованих;
  6. Коли з піали підніметься пінна шапка, додамо сіль, яйце і гарненько перемішаємо цю масу;
  7. Поступово почнемо додавати просіяне борошно і зробимо заміс тіста;
  8. Дріжджове тісто повинно відпочити перед “роботою”. Після замісу сховайте його в тепле затишне місце;
  9. Кулінарне правило: дріжджове тісто і холод чи протяги – люті вороги;
  10. Яблука ми, як і в попередньому рецепті, подрібнюємо на тертці;
  11. Родзинки заллємо окропом на 10 хвилин, а потім викладемо в друшляк;
  12. Як тільки вода стече, змішаємо родзинки з яблучною масою, додамо сік лимона;
  13. Тепер зліпимо пиріжки і наповнимо їх яблучною начинкою з родзинками;
  14. Цукор в начинку додайте за смаком;
  15. Хитрість: кориця виграшно підкреслить аромат яблук тільки у малій кількості. Якщо ви перестараєтеся, смак зіпсується;
  16. Підсмажуємо пиріжки на сковороді рівномірно;
  17. Подаємо гарячими до столу.

Пиріжки з яблуками! Як мелодійно звучить назва цієї випічки. Будь-яке тісто буде ідеально поєднуватися з такою соковитою та ароматною начинкою. Кондитери радять вибирати для пиріжків кисло-солодкі сорти яблук. Приємного апетиту!