Пиріжки з яблуками на сковороді на кефірі: смачні рецепти
Як часто ви тішете себе вишуканою випічкою? Відмовок може бути тисячі, і сучасні господині списують все на свою зайнятість. Але пиріжки з яблуками на сковороді – це ласощі, які можна приготувати буквально за годину. Готові поповнити свій кулінарний запас новими знаннями? Тоді поспішайте ознайомитися з найкращими рецептами.
Корисно, швидко і смачно – без проблем!
Якщо ви дуже втомилися, але під кінець важкого дня так хочеться посмакувати гарячою випічкою, не поспішайте заходити в кондитерську. Приготуйте краще пиріжки з яблуками на сковороді на кефірі. Тим більше – яблука доступні в будь-яку пору року. А якщо ви вирощуєте їх у своєму саду, то випічка буде вдвічі смачнішою.
Чи знаєте ви всі хитрощі приготування смажених пиріжків з солодкою начинкою?
Якщо ні, беріть швидше ручку і конспектуйте наступні нюанси:
- швидке тісто готується на кефірі;
- дріжджову основу можна зробити на воді або молоці;
- якщо в кефірне тісто додати соду, гасити кислотою її не потрібно, адже цю роль зіграє кисломолочний продукт;
- дріжджове тісто обов’язково має настоятися;
- кефірному тісту теж не завадить перед випічкою відпочити;
- зліпіть відразу цілу порцію пиріжків, оскільки вони смажаться дуже швидко, а «розірватися на частини» ви не зможете;
- для начинки можна взяти свіжі яблука або вже термічно оброблені;
- щоб соковита яблучна начинка не витекла, додамо в неї кілька ложок крохмалю;
- свіжі яблука можна замінити конфітюром або повидлом, теж буде дуже смачно;
- під час смаження накрийте сковороду кришкою, щоб пропекти тісто зсередини.
Пиріжки з яблуками, смажені на сковороді: поетапний рецепт
У цьому рецепті ми будемо використовувати найпростішу начинку – терті яблука. Як відомо, цей фрукт не тільки асоціюється зі знаннями, але й з металом. “Металеві” плоди при подрібненні починають швидко темніти. Якщо хочете цього уникнути, додайте до яблук кілька крапель свіжовичавленого соку лимона.
Склад:
- яблука для начинки;
- 0,5 л кефіру;
- 0,5 кг просіяного борошна;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. цукрового піску;
- 1 ч. л. столової соди;
- 2 ч. л. солі;
- 2 ст. л. рафінованої олії.
Приготування:
- Основа випічки – це тісто. З його приготування давайте і почнемо наш кулінарний майстер-клас;
- У піалу наллємо кефір і відразу ж додамо соду;
- Хімічна реакція довго не змусить себе чекати. Після перемішування на поверхні кефіру з’являться бульбашки;
- Тепер додамо яйце, сіль, рафіновану олію та цукор;
- Ретельно все перемішаємо. Можна використовувати ложку або вінчик;
- Пам’ятайте маленьку хитрість: борошно просіваємо 2-3 рази;
- Додаємо борошно в тісто порціями;
- Спочатку нам доведеться попрацювати ложкою, а потім руками, щоб замісити однорідне, м’яке і не дуже липке тісто;
- Тісто має бути живим. Ви зрозумієте це по консистенції;
- Перекладемо тісто в піалу, накриємо рушником і залишимо в спокої на час приготування начинки;
- Яблука промиємо, очистимо від шкірки;
- Не забуваємо вирізати кісточки і перетинки;
- Тепер у вас є два шляхи: нарізати яблука шматочками або подрібнити на тертці;
- Якщо ви вибрали перший спосіб, бланшуйте їх 2-3 хвилини в окропі, а потім швидко залийте холодною водою. Така маленька хитрість не дозволить яблукам втратити свої хрусткість та форму;
- Ми ж пропонуємо яблучка подрібнити на тертці;
- Тісто вже відпочило та готове до роботи;
- Розділимо його на рівні шматочки. Ліпимо кульку та залишаємо на столі;
- Тепер розправимо грудочку тіста. Не виходить зробити це вручну? Візьміться за качалку;
- На середину викладаємо начинку і присипаємо її цукром;
- Невелика порада: щоб підкреслити смак яблук, додайте трохи кориці або цитрусової цедри;
- Защеплюємо краї тіста, формуємо пиріжок;
- У сковороді нагріємо рафіновану олію і відправимо туди заготовки пиріжків;
- Підсмажувати їх будемо з обох боків до появи апетитної золотистої скоринки;
- Маленька хитрість: пиріжки завжди вбирають багато масла, а позбутися його залишків можна за допомогою паперових рушників;
- Ось такі ароматні пиріжки у нас вийшли. Швидше запрошуйте своїх домочадців до столу.
Пишні форми дріжджової випічки
Якщо ви взяли хороші дріжджі, то вони у будь-якому випадку піднімуть вашу випічку до небес. Але не тільки в цьому криється секрет приготування пиріжків з яблуками на дріжджах на сковороді. Потрібно ще вміти правильно працювати з дріжджами. Запам’ятайте золоте правило: оптимальна температура рідини для запуску процесу бродіння становить 35-36°. Якщо готові, тоді почнемо.
Склад:
- 1 кг борошна;
- 0,25 л води;
- 0,25 л молока;
- 20 г дріжджів;
- 2 яйця;
- 0,6 кг яблук;
- 1 ч. л. солі дрібного помолу;
- цукор за смаком;
- ½ лимона;
- 150 г родзинок;
- рафінована олія.
Приготування:
- Воду і молоко з’єднаємо у жаростійкій посудині;
- Поставимо цю суміш на плиту і нагріємо;
- Щоб зрозуміти, коли рідина готова, капніть трохи на зап’ястя. Ви нічого не повинні відчувати;
- У цій масі розводимо дріжджі і залишаємо на 10 хвилин в стороні;
- Маленька порада: якщо ви використовуєте пресовані дріжджі, а в рецепті вказаний сухий продукт, скористайтеся простим співвідношенням 1:3 – 20 г сухих дріжджів замінять 60 г пресованих;
- Коли з піали підніметься пінна шапка, додамо сіль, яйце і гарненько перемішаємо цю масу;
- Поступово почнемо додавати просіяне борошно і зробимо заміс тіста;
- Дріжджове тісто повинно відпочити перед “роботою”. Після замісу сховайте його в тепле затишне місце;
- Кулінарне правило: дріжджове тісто і холод чи протяги – люті вороги;
- Яблука ми, як і в попередньому рецепті, подрібнюємо на тертці;
- Родзинки заллємо окропом на 10 хвилин, а потім викладемо в друшляк;
- Як тільки вода стече, змішаємо родзинки з яблучною масою, додамо сік лимона;
- Тепер зліпимо пиріжки і наповнимо їх яблучною начинкою з родзинками;
- Цукор в начинку додайте за смаком;
- Хитрість: кориця виграшно підкреслить аромат яблук тільки у малій кількості. Якщо ви перестараєтеся, смак зіпсується;
- Підсмажуємо пиріжки на сковороді рівномірно;
- Подаємо гарячими до столу.
Пиріжки з яблуками! Як мелодійно звучить назва цієї випічки. Будь-яке тісто буде ідеально поєднуватися з такою соковитою та ароматною начинкою. Кондитери радять вибирати для пиріжків кисло-солодкі сорти яблук. Приємного апетиту!