Пиріг з кабачків в духовці: рецепти
Сезон кабачків можна вважати відкритим. І ось ви вже не раз смажили цей овоч з майонезним соусом, тушкували ікру, зробили всі заготовки на зиму. А на грядці він продовжує дозрівати. Настав час спекти пиріг з кабачків в духовці. Солодкий, м’ясний або овочевий – вибирайте будь-який.
Заглянемо на кухню
Кабачок – універсальний овоч. З нього можна зробити солодку випічку, яка приємно здивує навіть самого вибагливого гурмана.
Як приготувати пиріг з кабачків в духовці? Дуже просто. Напевно ви смажили кабачкові оладки. Принцип приготування пирога практично такий самий. Традиційно в нього прийнято додавати просіяне борошно, розпушувач і яйця.
Кабачковий пиріг-запіканка в духовці – це справжній шедевр. Давайте скоріше розкриємо основні секрети його приготування:
- зверніть увагу на вік овоча;
- молоденький кабачок можна подрібнити разом зі шкіркою, а ось овоч у віці потрібно очистити, та ще й позбутися від насіння;
- тертка – універсальне пристосування для подрібнення кабачків, просунуті господині користуються блендером або кухонним комбайном;
- якщо хочете посмакувати кабачковою випічкою, наріжте овоч шматочками і обсмажте його практично до готовності;
- немає розпушувача – на виручку прийде харчова сода, погашена оцтом;
- кабачки – дуже соковиті овочі, зайвий сік потрібно зливати;
- сир твердого сорту додасть випічці вишуканий аромат і золотисту скоринку;
- поєднувати кабачкове тісто можна з м’ясом, фаршем, рибою;
- солодкий пиріг можна приготувати з додаванням шоколаду або порошку какао.
Їжачки на сирній галявині
Звичайно, фарш або м’ясне філе можна використовувати в якості начинки. Але якщо ви прагнете до кулінарної досконалості, приготуйте не зовсім звичайний пиріг з кабачків в духовці з фаршем. З м’яса ми зробимо фрикадельки, які на лоні сирної галявини будуть виглядати красиво і апетитно.
Склад:
- 1 кг кабачків;
- 0,2 кг сиру твердого сорту;
- 0,2 кг просіяного борошна;
- 1 яйце;
- прянощі, сіль і спеції – за смаком;
- 0,5 кг фаршу;
- 1 ч. л. розпушувача.
Приготування:
- Маленька обмовка: можна зробити пиріг з кабачків в духовці без сиру, але у такому разі ви не насолодитеся ароматом і смаком цього тягучого продукту.
- Попрацюємо над кабачками. Очистимо їх. Якщо овоч вже досяг пенсійного віку, вичистимо насіння.
- Подрібнимо кабачок будь-яким способом: на тертці або в блендері. Другий варіант кращий.
- Додамо відразу яйце і сіль.
- Все активно перемішаємо.
- У гру вступає розпушувач, додамо його безпосередньо у кабачкове пюре.
- Ще раз все добре перемішаємо.
- Просіємо борошно і додамо в кабачкову масу.
- Маленький секрет: чим більше разів ми просіємо борошно, тим пишніше вийде випічка.
- Зверніть увагу – маса повинна придбати світлий відтінок.
- Подрібнимо на середній або великій тертці сир твердого сорту. Альтернатива – плавлений сирок.
- 2/3 подрібненого сиру додамо в кабачкову масу і перемішаємо.
- Нехай тісто поки відпочине, а ми займемося приготуванням родзинки нашого пирога.
- Подрібнимо м’ясо у фарш або розморозимо напівфабрикатний продукт.
- Очистимо і подрібнимо цибулю. Не забувайте про маленьку хитрість: поки ріжемо цибулю, ніж періодично змочуюємо холодною водою.
- Додамо цибульку у фарш. Відразу ж приправимо його сіллю і прянощами.
- Творчий момент: зліпимо фрикадельки.
- Щоб фарш не прилипав до рук, долоні змастимо олією або змочимо злегка водою.
- Візьмемо будь-яку форму, змастимо її олією і викладемо спочатку кабачкове тісто.
- Тепер викладемо зверху фрикадельки, злегка утоплюючи їх у тісто.
- Зверху все прикрасимо подрібненим сиром, який залишився.
- Завершальна стадія: відправимо наш пиріг в духовку на 50 хвилин.
- Подавати таку випічку краще в гарячому вигляді, поки сирна скоринка ще тягнеться і виглядає так привабливо.
Пиріг з кабачка в духовці: рецепт
Солодкий пиріг з кабачків в духовці. Погодьтеся, звучить не особливо смачно. Як можна поєднати овоч із солодощами? Але якщо ви хоч раз спробуєте такий десерт, він займе почесне місце у вашій кухонної книзі. Домочадці приємно здивуються і отримають небачене гастрономічне задоволення. Поспішаємо з вами поділитися простим рецептом.
Склад:
- кабачок – 1 шт.;
- 1 скл. цукрового піску;
- 1 ч. л. харчової соди;
- 2 яйця;
- 4 ст. л. рафінованої соняшникової олії;
- 2 ч. л. порошку какао;
- кориця – за смаком;
- 1 скл. просіяного борошна.
Приготування:
- Десерт повинен бути смачним і однорідним. А як радує око вигляд красивої і ароматної домашньої випічки!
- Для початку займемося основою: подрібнимо кабачок.
- Краще вибрати молоденький плід, але і старий кінь, як кажуть, борозни не зіпсує.
- З кабачків похилого віку видаліть насіння і зніміть шкірку.
- Кабачки подрібніть: можна на тертці або в блендері.
- До утворення піни нам потрібно гарненько збити яйця з цукровим піском.
- Якщо ви це робите вручну, то вам доведеться потрудитися і навіть трохи помучитися.
- Змішуємо масу з кабачком.
- Відразу ж додамо 3 ст. л. рафінованої олії та порошок какао.
- Для надання десерту вишуканості і ароматних ноток додамо трохи кориці.
- Тепер все ще раз перемішаємо і введемо соду.
- Щоб нейтралізувати смак соди, погасимо її столовим оцтом або соком лимона.
- В останню чергу додаємо просіяне борошно.
- Рафінованою олією змастимо жароміцну форму і викладемо в неї тісто.
- Воно має бути ідеально однорідним. Грудки – це табу.
- Відправимо наш десерт в духовку на 40 хвилин.
- Оптимальний температурний поріг для випікання кабачкового десерту варіюється від 140 до 160°.
- Відчуваєте, який аромат доноситься з кухні? Швидше поспішайте дістати пиріг з духовки.
- Порада: з форми випічку виймайте після охолодження.
- Перед подачею до столу кабачковий пиріг можна посипати цукровою пудрою.
Іноді так хочеться побалувати себе чим-небудь смачненьким. Чому б не приготувати пиріг з кабачків? Тим більше що виростити чи купити цей овоч зовсім нескладно. Ви встигли записати кращі рецепти ароматної випічки? Не затягуйте час і поспішайте втілити в життя отримані знання. Приємного апетиту!