Коржі для торта на сковороді: рецепти приготування
Ви думаєте, що неможливо приготувати вишуканий десерт за лічені хвилини? Сьогодні ваше уявлення про кондитерські шедеври перевернеться з ніг на голову. Ви навчитеся робити коржі для торта на сковороді. Трохи часу, крапля терпіння, необхідний набір продуктів і крем – ось все, що вам знадобиться для кулінарного творіння.
Ламаємо стереотипи
Ось вже не перший рік господині цікавляться, як приготувати коржі для торта на сковороді. Такий спосіб випікання основи значно спрощує завдання. Нам не потрібно користуватися духовкою. Подібного роду рецепти стали знахідкою для берегинь домашнього вогнища, у яких не оснащена кухня жарочною шафою. Буквально пару хвилин – і коржі готові.
Перш ніж ми перейдемо від слів до справи і приготуємо прості коржі для торта, хотілося б звернути увагу на деякі нюанси:
- поверхня сковороди повинна бути ідеально чистою і сухою;
- для випічки ми не використовуємо олію;
- форму коржу надаємо за допомогою тарілки, кришки, загалом, будь-якого круглого предмета, що знаходиться під рукою;
- кефір, згущене молоко, сметана, вершки, молоко – будь-який інгредієнт може стати основою для коржів;
- випікаємо кожен корж не більше 2 хвилин;
- щоб тісто не підіймалося від бульбашок, виделкою робимо проколи на ньому;
- кремом приправляємо тільки остиглі коржі;
- щоб торт довше зберіг м’якість, у холодильник поміщаємо його через пару годин після нанесення крему;
- не поспішайте викидати обрізки коржів, вони можуть зіграти роль прикраси вашого кондитерського творіння.
Пройдіть початковий рівень – отримайте три зірки
Багато дівчат люблять дивитися різні кулінарні шоу. А ігри на подібну тематику просто зачаровують своїм оформленням. Давайте перетворимо гру в життя і приготуємо коржі для святкової випічки.
Як зробити коржі для торта на сковороді? Цим питанням в основному задаються новачки кондитерської справи. Приготувавши найпростішу випічку, ви станете майстром і отримаєте найвищу нагороду у вигляді посмішок своїх домочадців.
Склад:
- 100 г вершкового масла;
- ½ ч. л. столової соди;
- 1/3 скл. цукрового піску;
- 2 ст. л. сметани;
- 2 скл. просіяного борошна;
- 1 яйце.
Приготування:
- Такий торт ви зможете приготувати навіть у польових умовах. Головне, щоб був вогонь і відповідний посуд.
- Для початку в жароміцний посуд викладемо вершкове масло і розтоплюємо його.
- Зробити це можна по-старому на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Залишаємо на водяній бані або на мінімальному вогні масло, продовжуємо його топити.
- Настав час внести розпушувач – харчову соду.
- Все гарненько розмішуємо і спостерігаємо за реакцією. Через кілька хвилин сода почне пінитися.
- Тепер можна додати яйце.
- Швидко додаємо цукровий пісок і все активно розмішуємо.
- Зверніть увагу – вогонь повинен бути мінімальним, щоб наша маса не зварилася.
- Тепер додамо сметану, ще раз все розмішуємо.
- Відразу ж відставляємо приготовану масу з плити.
- Просіємо борошно і додамо його в рідку основу.
- Спочатку замішуємо тісто лопаткою або ложкою.
- Як тільки тісто взялося брижами, потрібно попрацювати руками і виконати заміс за всіма правилами.
- Тісто має вийти в міру еластичним і тугим.
- Все тісто ділимо на рівноцінні частини. Їх число – це кількість коржів.
- Розкачуємо коржі тоненько, не лінуємося.
- Буквально за 2 хвилини випікаємо кожен корж на розпеченій сухій і чистій сковороді.
- Тепер можемо приготувати улюблений крем і змастити коржі.
Сирна радість – ніжний смак
Ви вперше вирішили спекти коржі для торта на сковороді? Рецепт без згущеного молока вас приємно здивує. Основу тіста складатиме сир. Завдяки його дивовижному смаку, легкості і ніжній текстурі коржі вийдуть кондитерською досконалістю. Такі сирні торти чудово гармонують з будь-яким кремом.
Склад:
- 2 ½ скл. просіяного борошна;
- 250 г сиру;
- 1 яйце;
- 1 скл. цукрового піску;
- 1 ч. л. столової соди;
- за смаком ваніль.
Приготування:
- Для початку ми підготуємо всі продукти.
- Сир повинен бути сухим і розсипчастим.
- Маленька порада: занадто вологий сир потрібно помістити в марлю і віджати.
- У глибокій піалі з’єднуємо цукровий пісок з яйцем і ретельно перемішуємо вінчиком.
- В яєчно-цукрову суміш додаємо сирну масу і ваніль за смаком.
- Ще раз попрацюємо віночком і все ретельно перемішуємо.
- Щоб коржі вийшли пишними, нам просто не обійтися без розпушувача. Харчову соду погасимо оцтом і додамо в сирне тісто.
- Ви помітите, як буквально на очах маса почне збільшуватися в об’ємі.
- Тепер порційно додамо борошно, не перестаючи помішувати тісто.
- Продовжимо вимішувати його руками. А щоб воно не прилипало до робочої поверхні, посиплемо її борошном.
- З тіста сформуємо ковбаску, яку розділимо на 7-8 рівних частин.
- Ставимо сковороду на вогонь і нагріваємо її.
- Тепер невелика хитрість: присипаємо дно і бортики сковороди борошном. Завдяки такій паніровці наші коржі не прилипнуть і не зламаються.
- Розкотимо коржі, а форму дамо їм за допомогою сита або тарілки.
- Щоб коржі не здулися, проколюємо їх виделкою в декількох місцях.
- Тепер можемо обсмажити коржі з обох сторін і скласти їх в стопку.
- Після охолодження приступаємо до змазування торта кремом.
Смачно, просто і без зусиль!
Якщо ви не любите возитися з замісом тіста, то вам потрібно підшукати спрощений варіант випічки коржів для святкового торта. На кефірній основі ми приготуємо тісто, яке по консистенції виходить трохи щільніше, ніж на оладки. Родзинкою нашої випічки стане какао. Шоколадні коржі – це яскраво і смачно.
Склад:
- 50 г порошку какао;
- 1 ч. л. соди;
- 150 мл води;
- 350 мл кефіру;
- 0,2 кг цукрового піску;
- 0,4 кг просіяного борошна;
- 2 яйця;
- 80 г вершкового масла.
Приготування:
- Щоб коржі отримали насичений шоколадний смак і колір, ми заваримо какао-порошок окропом.
- Розмішуємо цю масу до тих пір, поки вона не стане однорідною.
- Кефір попередньо дістанемо з холодильника. Він повинен бути теплим.
- Кефір змішаємо з харчовою содою.
- Гасити соду не потрібно, цю функцію візьме на себе кефір.
- В окремій піалі з’єднаємо яйця з цукровим піском.
- Будемо збивати яйця до тих пір, поки кристалики цукру не розчиняться повністю.
- З’єднаємо яєчно-цукрову суміш з розтопленим, але не гарячим, вершковим маслом.
- Тепер додамо какао і ретельно зіб’ємо цю масу.
- Маленький секрет: по черзі додаємо в суміш кефір і просіяне борошно.
- Замішуємо тісто. Воно буде рідким, тому випікати коржі потрібно, як млинці.
- Такий торт вийде смачним і неймовірно пористим. Правильно підберіть крем, який вигідно підкреслить аромат і м’якість коржів.
На сковороді можна приготувати практично будь-які коржі для торта. Такі рецепти – справжня знахідка для господинь, які ще не обзавелися духовою шафою. Якщо вам на швидку руку потрібно придумати, що подати на десерт, торт на сковороді – вірне рішення. Приємного апетиту!