Хата красна квітами, а стіл – пирогами. У Київській Русі пиріжки вважалися винятково святковою стравою. Ми можемо влаштувати бенкет вже сьогодні. М’ясна начинка для пиріжків стане тією родзинкою, яка вразить і здивує усіх гурманів. Розкриємо всі кулінарні секрети, нічого не приховуючи.

Хто кого на кухні?

Начинка для пиріжків з м’яса – це класика. Пам’ятаєте жарт: «- З чим пиріжки? – З м’ясом. – А воно гавкало чи мявчало?». Цей жарт викликає скептичне настрій серед шанувальників магазинної продукції. Саме тому краще готувати смачні пиріжки вдома. Ви вже напевно будете знати, що всередині.

начинка з м'яса для пиріжківНа перший погляд може здатися, що м’ясна начинка для пиріжків з дріжджового тіста має єдиний варіант приготування. Готові перевернути свою кулінарну свідомість? Тоді поспішайте вивчити основні види начинок:

  • з сирого м’яса;
  • з відвареного філе;
  • з обсмаженого м’яса;
  • з додаванням сиру, зелені, грибів та овочів.

Можна до безкінечності перераховувати варіанти приготування м’ясної начинки. Але класика залишається незмінною: її основа – м’ясо або фарш.

Перш ніж ми почнемо кулінарний батл, давайте обговоримо деякі нюанси:

  • для начинки підійдуть свинина, яловичина, телятина або куряче філе;
  • соковитість криється в кількості доданої цибулі;
  • чим дрібніше ви поріжете цибулю, тим смачнішою вийде начинка;
  • перекрутіть м’ясо до консистенції фаршу, піддайте його термообробці, а потім повторно подрібніть;
  • можна додати відварну картоплю або обсмажені гриби;
  • гриби виділяють додаткову вологу, але позбавитися від неї просто: спочатку трохи обсмажте їх сирими на сухій сковороді, і лише потім додавайте масло;
  • спеції додавати, звичайно, можна і потрібно;
  • прованські прянощі, майоран і базилік, перець, чилі, часник, сушена зелень – чого душа бажає;
  • філе курки саме по собі сухувате, але ми усунемо цей недолік за допомогою заливки;
  • заливку готують з молока і підсмаженого борошна;
  • ситна начинка буде з поєднання м’яса та відварного рису або гречи;
  • м’якость м’ясній начинці додасть варена печінка, але її обов’язково потрібно подрібнювати до консистенції пюре.

Утолим голод

Начинка для пиріжків з фаршу м’ясного готується дуже просто. Ледачі господині можуть купити готовий фарш, досвідчені – зроблять його самостійно. Свинина – жирно, соковито і смачно, яловичина – ніжно. А їх поєднання – неймовірно смачно і ароматно. У виборі м’яса для фаршу ви абсолютно вільні. Не будемо нав’язувати вам чужу думку і смаки.

начинка з м'ясного фаршу для пиріжківСклад:

  • 0,5 кг. м’ясного фаршу;
  • 50 г. вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. л. рафінованої рослинної олії;
  • ½ ч. л. солі.

Приготування:

  1. Почнемо з підготовки основи до фаршу.
  2. Готовий продукт розморозимо, а м’ясо перекрутимо на м’ясорубці.
  3. Поплачемо? Так, нам потрібно очистити і нашаткувати цибулю.
  4. Відчуйте себе ювеліром. Наша мета – порізати цибулю як можна дрібніше.
  5. На рослинні рафінованій олії почнемо пасерувати цибулю.
  6. Як тільки шматочки цибулі стануть прозорими, додамо фарш.
  7. Родзинка м’ясної начинки – вершкове масло.
  8. А аромат і пікантність додамо начинці за допомогою улюблених приправ і прянощів.
  9. Все ретельно перемішати і будемо тушкувати до повної готовності.
  10. Це займе трохи часу. Не поспішайте. У процесі приготування пиріжків на сковороді начинка не встигне просмажиться.
  11. Маленька порада: з начинкою, яка вже добре охолола, краще і легше потім працювати.

Зробимо кулінарний фурор

Безумовно, м’ясо – ситний продукт. Але щоб після пиріжків ви не залишилися голодними, додамо в начинку трохи відвареного рису. Ваш особистий рекорд в такому випадку складе 3-4 пиріжка за один присід.

начинка з м'яса і рису для пиріжківСклад:

  • 450 г. фаршу;
  • орегано і чебрець – за смаком;
  • 450 г. рису;
  • 1-2 цибулини;
  • 1-2 шт. солодких болгарських перців.

Приготування:

  1. Ми не обговорюємо сьогодні особливості приготування тіста, але маленьку пораду все-таки дамо: починайте завжди з замісу основи.
  2. Створимо красиву картину з овочів: поріжемо цибулю і солодкі болгарські перці.
  3. Візьмемо рафіновану рослинну олія і обсмажимо на ній овочі.
  4. Приблизно в середині процесу приготування овочів внесемо пікантні нотки, додавши прянощі.
  5. Тепер можна і фарш відправити до гурту, тобто в сковороду.
  6. Тушкуємо начинку до повної готовності.
  7. Порада: як тільки м’ясо просмажиться, відставте сковороду з плити, інакше з часом буде випаровуватися сік.
  8. Рисову крупу обов’язково промиємо. Остання вода повинна бути кришталево чистою.
  9. Дотримуючись кулінарних канонів, доведемо рис до готовності.
  10. Перед додаванням рису у фарш викладемо його в друшляк. Зайва вода нам не потрібна, тим більше, що вона може стати ложкою дьогтю в бочці нашої м’ясної начинки.

«Дайте мені точку опори і пиріжок»

Крилата фраза Архімеда для багатьох з нас стала життєвим кредо. Щоб добре попрацювати або здійснити подвиг, потрібно підкріпитися. Пироги з м’ясною начинкою – це те, що потрібно. Селера додасть соковитість, печериці – пікантність, а картопля – ситність.

пироги з м'ясною начинкоюСклад:

  • 150 г. відвареної картоплі;
  • 2-3 цибулини;
  • 3-4 шт. зубчиків часнику;
  • 200-300 г. свіжих грибів;
  • селера – за смаком;
  • 500 г. фаршу;
  • шавлія і розмарин – за смаком;
  • вершкове масло.

Приготування:

  1. Картоплю підготуємо відразу: спершу виконаємо чорнову роботу, а потім її відваримо.
  2. Картопляне пюре або брусочки – як бажаєте.
  3. Вершкове масло є найкращим для смаження грибів, цибулі та селери.
  4. Відчуваєте, який вишуканий аромат виходить з цієї суміші?
  5. Маленька хитрість: для цієї начинки ми будемо використовувати харчову морську сіль дрібного помелу.
  6. На цьому ж етапі додамо приправи.
  7. Якщо ви використовуєте гілочки, то після того, як вони виконають свою роботу, викиньте їх.
  8. Додамо в сковороду м’ясний фарш.
  9. Доведемо все до повної готовності.
  10. Останній штрих кулінарної пензлем: додамо картоплю і все гарненько перемішати.
  11. Тепер можна і з тістом попрацювати.

Описані рецепти – це лише крапля в морі. Якщо ви смілива людина, то можете поекспериментувати на кулінарному терені, додаючи щось нове. Хто знає, може, саме ви станете новим автором оригінального рецепту м’ясної начинки для пирогів. Смачного!