У радянські часи практично в кожній сім’ї була вафельниця, в якій готували трубочки, наповнюючи їх різними начинками. Особливою популярністю користувалося згущене молоко, яке люди відварювали в домашніх умовах.
Сьогодні в магазинах можна знайти величезну кількість різних десертів, але ми пропонуємо повернути традицію і готувати десерт вдома. Розглянемо кілька рецептів, серед яких ви неодмінно знайдете для себе ідеальний варіант.
Рецепт класичних вафельних трубочок зі згущеним молоком
Почнемо із найпростішого варіанту, який дозволяє приготувати хрусткі форми. Для готування потрібно обов’язково мати вафельницю.
Підготуйте такий набір продуктів: 425 г вершкового масла, 5 яєць, 1 ст. борошна і цукру і 400 г вареного згущеного молока.
Покрокова інструкція приготування:
- розтопити на водяній бані половину масла і трохи його охолодити. Окремо збийте яйця до отримання піни і змішайте його з вершковим маслом, а ще всипте борошно і цукор. Усе перемішуйте, щоб отримати однорідне тісто;
- вафельницю включіть і гарненько її розігрійте. Використовуючи ополоник, на нижню частину наливайте тісто і притискайте зверху другою половинкою. Смажте до появи рум’яного кольору. Відразу після цього вафельку перекладіть на дошку і, використовуючи дерев’яну паличку або ручку ополоника, поверніть форму, щоб всередині залишилася порожнеча. Приготуйте таким чином й інші трубочки;
- вершкове масло збийте разом зі згущеним молоком до однорідності. Зазвичай на цей процес йде 10 хв. Використовуючи кухонний шприц або мішок, наповніть заготівлі готовим кремом. Якщо ви хочете, щоб десерт вийшов м’яким, накрийте все рушником і залиште на 7 год просочитися.
Вафельні трубочки зі згущеним молоком і горішками
Горішки роблять десерт дуже смачним, а також додають йому оригінального аромату. Можна використовувати волоські горіхи, арахіс, мигдаль тощо.
Візьміть такий набір продуктів: по 1 ст. борошна і цукру, 200 г маргарину, 5 яєць, банка вареного згущеного молока і горіхи.
Покрокова інструкція приготування:
- розтопіть маргарин в мікрохвильовці або на водяній бані. Яйця збийте до стану піни, а потім, додайте до них маргарин. Усе перемішайте, покладіть цукор і борошно. Вимісіть до однорідності. У результаті тісто має бути негустим;
- приготуйте вафлі, як зазначено в попередньому рецепті, і згорніть трубочки або ріжки. Горіхи подрібніть і змішайте зі згущеним молоком. Наповніть кремом десерт і можете подавати.
Рецепт приготування трубочок у вафельниці зі згущеним молоком і фруктами
Пропонуємо приготувати тісто на основі вершків, що зробить його більш ніжним. Ще ми навчимо вас оригінально подавати десерт, щоб він нічим не поступався ресторанним варіантами.
Підготуйте такі продукти: 1,5 склянки борошна, 6 яєць, 300 г масла, 2 ст. ложки цукру, 200 мл вершків, півбанки згущеного молока. Для подачі і прикраси слід взяти: 100 г малини, листя м’яти, півшоколадки і морозиво.
Покрокова інструкція приготування:
- відокремте жовтки і розітріть їх з цукром, а потім, додайте м’яке і розрізане на шматочки масло, 100 г. Усе перемішайте і всипте борошно. Вимішуйте до отримання однорідності;
- за допомогою блендера збийте вершки з білками, а потім, додайте жовткову суміш. Змішуйте, поки не вийде однорідне тісто. Поставте хоча б на 30 хв його в холодильник. Випікайте і загортайте пластинки. У цей час приготуйте крем, з’єднавши за допомогою міксера розм’якшене масло і згущене молоко;
- переходимо до презентації десерту. У порційні тарілки викладіть по дві вафельні трубочки і присипте їх подрібненим на тертці шоколадом. Прикрасьте ягодами малини і цілими листочками м’яти. Поруч покладіть кульку морозива.
Рецепт трубочок на молоці
Десерт виходить смачним не тільки на вершковому маслі, але й на молоці. Зараз ми вам це доведемо, запропонувавши простий і доступний рецепт. Запропонованих інгредієнтів вистачить на 30 шт.
Підготуйте такий набір продуктів: 4 яйця, 200 г цукрового піску, кілька дрібок солі, 2 склянки молока, 3,5-4 ст. борошна, 2 ст. ложки олії без запаху і варене згущене молоко.
Покрокова інструкція приготування:
- за допомогою міксера збийте яйця з цукром, а потім влийте молоко і продовжуйте змішувати. Порційно додайте борошно і замішуйте однорідне тісто. Після цього влийте олію і перемішайте. Це запобігає прилипанню вафель до розпеченої поверхні;
- гарненько змастіть поверхню вафельниці олією і прогрійте її протягом 5-ти хв. Виливаючи по 2 ст. ложки, готуйте вафлі, які відразу ж після утворення золотистого кольору потрібно загорнути в трубочки. Наповніть їх згущеним молоком і можна насолоджуватися оригінальним десертом.
Як зробити бананові трубочки зі згущеним молоком?
Пропонуємо незвичайний рецепт, оскільки в тісто будемо додавати банани, які гарантують оригінальний смак і аромат. Частування неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. Підготовлених продуктів вистачить на 10 вафель.
Необхідно взяти такі компоненти: по 50 г вершкового масла, мінеральної газованої води і меленого мигдалю, 70 г цукрового піску, 3 яйця, 200 г борошна, 0,5 ч. ложки порошку для випічки, по 2 ст. ложки лимонного соку і сметани, 2 банани, 100 г гіркого шоколаду, 200 мл вершків, олія, мигдальні пластівці і згущене молоко.
Покрокова інструкція:
- для приготування вафель зробіть тісто, для якого в глибокій ємності змішайте розм’якшене масло і цукор. За допомогою міксера збийте до кремоподібного стану. Не припиняючи змішувати, вбийте яйця. Окремо змішайте просіяне борошно, порошок для випічки і мелений мигдаль. Отриману суміш порційно введіть до мокрих інгредієнтів, щоб запобігти утворенню грудочок. Влийте сметану, воду і замісіть тісто. Залиште його на 20 хв;
- очистіть банани і поріжте їх великими шматочками. Збризніть лимонним соком і перетворіть на пюре. Це можна зробити за допомогою блендера або виделки. Пюре введіть в тісто і акуратно перемішайте. Випікайте вафлі до рум’яності, а потім, загорніть трубочки і наповніть їх;
- приготуйте соус, для якого подрібніть шоколад. У сковороду влийте вершки і додайте до них шоколад. Постійно помішуючи, варити на мінімальному вогні. Коли консистенція буде однорідною, вогонь можна вимикати. Полийте трубочки соусом і подавайте.
Як зробити трубочки з кремом і глазур’ю?
Ще один рецепт приготування некалорійного десерту, оскільки в рецепт не входить вершкове масло. Врахуйте, що наповнюючи його згущеним молоком, ви істотно підвищуєте калорійність, але зате як смачно виходить, просто пальчики оближеш.
Слід взяти такі компоненти: 2 яйця, 115 г цукру, по 1 ст. кефіру і борошна, а ще 1 ст. ложку олії. Для начинки беріть згущене молоко, яке потрібно зварити або купити вже готове в магазині. Щоб зробити глазур візьміть: 2 ст. ложки води, 155 г цукрової пудри і какао, а ще 20 г розтопленого вершкового масла.
Покрокова інструкція приготування:
- як і в попередніх рецептах починати необхідно зі збивання яєць із цукром. Додайте кефір і збийте все ще один раз. Просійте борошно, порційно введіть його в яйця і замісіть тісто, яке за консистенцією має бути як на оладки. Влийте олію, щоб нічого не прилипло, і випікайте вафлі. Наповніть отримані трубочки кремом, а точніше, згущеним молоком;
- для приготування глазурі розігрійте воду і додайте туди пудру і какао. Після закипання влийте масло. Готові трубочки занурте з двох сторін в глазур і присипте їх пудрою.
Ми впевнені, що використовуючи запропоновані в цій статті рецепти, ви зможете приготувати дуже смачний десерт, який можна не тільки їсти кожен день, але й подавати на свято. Готуйте із задоволенням.