Не знаєте, чим в черговий раз порадувати ласуна? Спробуйте спекти пиріг з апельсинами. Простий рецепт, мінімум витрат і зовсім небагато часу – от і всі складові приготування вишуканої випічки. Спробуйте, і ви будете приємно здивовані. А ваші рідні обов’язково оцінять особливий смак пирога з апельсиновими нотками і чудовим ароматом.
Вабливий аромат домашньої випічки
Іноді так хочеться побалувати себе і своїх домашніх смачним пирогом. Що робити, якщо кулінарна фантазія вичерпана, а всі ваші рецепти вже давно випробувані? Пропонуємо вам урізноманітнити меню і приготувати надзвичайно смачний пиріг з апельсиновою начинкою. Особливо актуальною стає така випічка в період, коли цитрусові фрукти доступні і продаються в будь-якому супермаркеті.
Тісто ви можете приготувати будь-яке: дріжджове, листкове, пісочне чи на кефірі. Любите випічку з категорії нашвидкоруч? Готуйте пироги з готового магазинного листкового тіста?
Значить, цей рецепт саме для вас!
Останнім часом господині полегшили собі життя і придбали безліч кухонних приладів, які вважаються справжніми помічниками в приготуванні різноманітних страв. Ви можете спекти пиріг з апельсинами навіть у мультиварці. Актуальним в такому випадку буде так званий перевернутий пиріг. Апельсинові часточки викладаються на дно контейнера мультиварки, а зверху заливається тісто.
Після випікання пиріг витягується вгору дном. Ви отримуєте не лише смачну, але й оригінальну випічку. Такі пироги можна прикрашати шоколадом чи іншим декорм, що дозволяє вдосталь розгулятися кондитерської фантазії.
Вирішили спекти пиріг з апельсинами і шукаєте простий рецепт з фото? Ми вам в цьому допоможемо, але для початку давайте уважно прочитаємо декілька доречних порад:
чим більше апельсинів, тим соковитішою вийде випічка;
цитрусові можна очищати від шкірки і плівки і використовувати для начинки тільки апельсинову м’якоть;
для випікання ароматного пирога краще брати цілий апельсин;
не всім припаде до смаку маловиражена гіркота цедри, і щоб її позбутися, апельсини потрібно ретельно промити щіткою, а потім проварити у відфільтрованій воді протягом 60-90 хвилин;
борошно потрібно декілька разів просіяти, а щоб випічка вийшла пористої і пишною, додайте розпушувач або харчову соду.
подрібнювати апельсини для начинки можна в м’ясорубці, блендері або кухонному комбайні;
можна спекти пиріг без додавання борошна, у такому разі вам знадобляться кілька курячих яєць і подрібнений мигдаль;
для кращого аромату додайте в птріг декілька столових ложок свіжовіджатого соку апельсина або лимона;
зверху пиріг можна прикрасити цедрою або розтопленим шоколадом.
апельсинові пироги випікаються досить швидко, приблизно півгодини. Все залежить від виду тіста;
щоб наситити пиріг ароматом прянощів, додайте щіпку кориці чи ваніль;
для приготування апельсинової шарлотки необхідно тривалий час збиватити яєчну масу з цукровим піском. Чим довше ви збиваєте, тим легшим та пишним вийде кондитерський виріб;
випікати такі пироги можна в силіконових формах;
жаростійкі металеві або скляні форми краще застеляти пекарської папером або змащувати вершковим маслом, маргариною чи соняшниковою рафінованою олією.
Шарлотка з апельсиновими нотками – вишукано і смачно
Традиційно ми звикли готувати шарлотку з частинками яблук. Але чого тільки не придумують кондитери! Сьогодні ми дізнаємося, як готується шарлотка з апельсинами. Покроковий рецепт з продемонструє вам практичний процес приготування тіста та начинки. Це все виконуватиметься покроково. Зверніть увагу, що апельсини ми будемо відварювати. Вода, яка в результаті придбає помаранчевий відтінок, нам не знадобиться, її можна вилити. Після варіння апельсини стануть м’якими, їх легко можна буде подрібнити, навіть не очищаючи.
Склад:
2 апельсина;
5 шт. яєць;
0,2 кг цукрового піску;
1 ч. л. розпушувача;
225 г. подрібленого мигдалю;
цукрова пудра за смаком;
цитрусова цедра для прикраси.
Приготування:
Отже, не будемо відступати від традиції і на початковому етапі підготуємо набір необхідних продуктів.
Апельсини ретельно промиваємо під проточною водою, використовуючи щітку.
Викладаємо апельсини у посуд з товстими стінками і заливаємо очищеною водою.
Проварюємо апельсини на помірному вогні протягом 90 хвилин.
Потім викладаємо їх на тарілку.
Як тільки цитрусові плоди охололи, нарізаємо їх частинками.
Разом зі шкіркою викладаємо апельсинові кусочки у глибоку чашу.
Блендером або кухонним комбайном подрібнюємо апельсини до консистенції пюре.
В окрему глибоку миску вбиваємо курячі яйця.
Починаємо збивати, поступово додаючи цукровий пісок.
Продовжуємо ретельно збивати цукрово-яєчну суміш.
Чим довше ми будемо збивати яйця, тим пишніше вийде пиріг. Цукрові кристали повинні повністю розчинитися.
В сухий контейнер або піалу викладаємо мигдалеве борошно.
Додаємо розпушувач і гарненько перемішуємо.
Отриману суміш додаємо в піалу з цукрово-яєчною масою.
Ложкою або віночком все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.
На завершення у тісто додаємо подрібнені апельсини.
Ще раз все добре перемішуємо.
Беремо будь-яку зручну форму, краще силіконову, і викладаємо в неї приготоване тісто.
Жарову шафу нагріваємо до 180°.
Відправляємо пиріг у духовку на 45 хвилин.
Чекаємо, поки пиріг повністю охолоне, а потім витягуємо його з форми.
Нарізаємо цитрусову цедру одинаковими смужками.
Зверху посипаємо пиріг просіяною цукровою пудрою і прикрашаємо шматочками цедри.
Приготувати ароматну випічку, яка засмакує всім без винятку, досить просто. Особливо актуальною така випічка стає в осінньо-зимовий період, коли апельсини і мандарини з’являються на прилавках усіх магазинів. Для прикраси пирога з апельсиновою начинкою можна використовувати також крем або розтоплений шоколад. У такому випадку випічку потрібно поставити в холодильник для просочення та застигання крему. Смачного!