Говорити про переваги приготування печива власними руками в домашніх умовах можна нескінченно довго! У число цих переваг входять: незрівнянний смак, унікальний склад і повна впевненість у тому, що печиво приготовлене з натуральних і свіжих продуктів. До складу свого домашнього печива можна додати свої улюблені інгредієнти, наприклад, родзинки, курагу, мак або горіхи, це допоможе зробити його смак незабутнім.
Крім цього, готувати і потім з апетитом «знищувати» домашнє печиво дуже подобається дітям, які при цьому відчувають себе дуже потрібними і важливими помічниками на кухні 😉
Одним з найбільш популярних виробів, яким господині люблять балувати своїх домочадців є печиво на смальці. По можливості необхідно використовувати смалець власного виробництва, адже зробити його в домашніх умовах дуже просто.
Використання цього натурального продукту тваринного походження робить печиво дуже смачним і неймовірно розсипчастим.
Печиво – це одне з найулюбленіших ласощів дітей і дорослих, його можна подавати як до святкового столу, так і в повсякденному житті вживати у вигляді смачної перекуски. У кулінарній книзі будь-якої хазяєчки обов’язково повинен бути записаний швидкий спосіб приготування страви на випадок раптового приходу гостей, наприклад, рецепт печива на смальці.
Для його приготування знадобляться такі інгредієнти:
Всі інгредієнти ретельно вимішуються до отримання м’якого і еластичного тіста. Готувати печиво з такого тіста можна абсолютно будь-якої форми. Можна вирізати його за допомогою спеціальних формочок або нарізати на ромбики або квадратики звичайним ножем.
За наявності бажання і в запасі зайвої баночки джему можна приготувати з цього тіста смачні рогалики на свинячому смальці.
Нарізане печиво укладається на посипане борошном деко і поміщається в духовку на 5-15 хвилин в залежності від товщини виробів.Печиво виходить дуже смачне і розсипчасте, а зверху посипана пудра робить його ще і неймовірно красивим.
Для приготування цього печива використовується три види продуктів, які містять жир, звідси і походить його назва.
Для його приготування знадобляться такі інгредієнти:
Розтоплене масло, смалець і половина борошна (400 грам) перемішуються до однорідної маси і поміщаються в холодильник на годину або в морозилку на 20 хвилин.
Тим часом цукор і яйця збиваються за допомогою міксера або блендера до отримання пишної однорідної маси. До неї додається сметана і погашена оцтом сода. Отримана яєчно-сметанна суміш перемішується з охолодженим тістом і вимішується з іншою мукою.
Таке тісто на смальці повинно вийти однорідним, пружним і добре зберігати задану форму навіть через 30 хвилин після формування фігурок.
Готове тісто розкочується в пласт товщиною 5-7 мм, з якого потім вирізають фігурки. Потім вони поміщаються в духовку на 10-15 хвилин, після закінчення запікання готові коржики ще у гарячому вигляді посипаються цукровою пудрою.
Тим, у кого немає спеціальних форм для вирізання печива, для формування гарних і оригінальних коржиків і печеньок, можна використовувати звичайну ручну м’ясорубку.
В комплекті практично всіх м’ясорубок, особливо радянського виробництва, можна знайти спеціальні насадки, використання яких дозволяє робити вдома печиво найрізноманітнішої форми. Для приготування печива на смальці через м’ясорубку можна використовувати рецепт тіста «3 в 1» додавши в нього ще 200 грам борошна.
Смачної вам випічки і приємного апетиту!