Буквально кілька років тому на вітчизняний кухонний олімп увірвався печінковий торт зі свинячої печінки. Незвичайна закуска, погодьтеся? Якщо знати всі секрети її приготування, то навіть самий затятий гурман із задоволенням буде наминати такий десерт з субпродуктів за обидві щоки. Готові? Давайте швидше приступимо до справи.

Секрет на базарі не купиш

У слов’янській кухні з’явилося стільки заморських гостей, що їх неможливо на пальцях порахувати. А деякі страви і зовсім затрималися і давним-давно отримали вітчизняне кулінарне громадянство.

приготування торту зі свинячої печінки

Багато хто з нас пробував таку закуску, як печінковий торт. В основному його готують з яловичої або курячої печінки. Але деякі господині для цих цілей застосовують свинячий субпродукт.

Як приготувати печінковий торт зі свинячої печінки? Точно так само, як і з інших видів цього субпродукту. Але відомий факт не сховаєш: свиняча печінка має гіркуватий присмак.

Щоб не зіпсувати закусочну страву, пропонуємо розсекретити всі її нюанси:

  • свинячий субпродукт потрібно дуже добре промивати;
  • неозброєним оком видно жилки і протоки, від них нам необхідно позбавлятися;
  • визначити вік свинячої печінки просто: подивіться на зріз;
  • рожевий відтінок і однорідна текстура – ось головні ознаки молодості субпродукту;
  • гіркота зникне назавжди, якщо печінку вимочити в незбираному молоці протягом 2-3 годин;
  • печінкове тісто готується на основі борошна або манної крупи;
  • додавайте сипучі інгредієнти потрохи, тут головне – не перестаратися;
  • на сковороду печінкове тісто викладайте ложкою або ополоником, як на млинці;
  • чим тонше корж, тим ніжніше, смачніше і соковитіше вийде закуска;
  • поєднувати смак коржів з свинячої печінки можна з пасерованими або свіжими овочами, грибами;
  • будь-якому торту, навіть печінковому, потрібне просочення;
  • крем, точніше, соус готується з майонезу або сметани.

Печінковий торт з свинячої печінки: рецепт покроково

Ви вже підковані в питанні обробки свинячого субпродукту. Не пошкодуйте часу. Чим довше ви будете вимочувати печінку в молоці, тим смачніше і ніжніше вийде закуска. Молоко – це панацея для нашої страви. Воно може впоратися навіть з гіркотою печінки немолодої свині. Маленька порада: перш ніж поставити таку закуску на святковий стіл, уважно вивчіть цільову аудиторію. Не всі позитивно ставляться до субпродуктів, навіть в такому вигляді.

печінковий торт

Склад:

  • 500 г свинячої печінки;
  • 0,2 л молока;
  • 1 скл. просіяного борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 2 огірка;
  • 3-4 шт. часникових зубчиків;
  • майонез для просочення;
  • пучок зелені;
  • сіль, прянощі і суміш перців – за смаком;
  • 5-6 ст. л. рафінованої олії.

Приготування:

  1. Створимо свою кулінарну історію? Тоді почнемо. Викладемо на стіл перед собою свинячий субпродукт.
  2. Влаштуємо печінці водні процедури, а потім їй зробимо харакірі, точніше, усунемо прожилки і протоки.
  3. Подрібнимо свинячу печінку шматками.
  4. М’ясорубкою або блендером перетворимо свинячий субпродукт в однорідну напіврідку масу.
  5. Додамо тепер в цю суміш яйця.
  6. Ретельно перемішаємо всі компоненти.
  7. Прийшла черга борошна. Просіємо його і додамо в печінкову масу.
  8. Маленька порада: додавайте борошно поступово, щоб не перетворити печінкове тісто в камінь.
  9. Віночком, ложкою або лопаткою розмішуєм тісто.
  10. Комкам скажімо ні, маса повинна бути максимально однорідною.
  11. Тепер додамо молоко.
  12. Уточнення: молоко, в якому ви попередньо вимочували печінку, не підійде.
  13. Ще раз все перемішуємо, і у нас вийде млинцеве тісто з свинячого субпродукту.
  14. Очистимо ріпчасту цибулю. Ми не будемо проливати сльози, коли будемо роздягати цей овоч, тому що всі дії виконаємо ножем, лезо якого смочимо у воді.
  15. Нашинкуем цибулю.
  16. Відправимо цибулю в сковороду з рафінованою олією і обсмажимо до золотистого кольору.
  17. Викладемо пасеровану цибулю в ємність з печінковим тістом.
  18. Ще раз все перемішаємо. Смак цибулі ви не відчуєте, зате цей овоч додасть свинячому продукту додаткову соковитість і м’якість.
  19. На сковороді нагріємо рафіновану соняшникову олію.
  20. У центр викладемо буквально пару столових ложок тіста і розподілимо його по всій поверхні сковороди.
  21. Обсмажимо корж з обох сторін.
  22. Маленьке уточнення: чим тонше печінковий корж, тим легше його перевернути.
  23. Викладаємо готові коржі на блюдо.
  24. Огірки ретельно промиємо і подрібнимо на тертці.
  25. Шкірку з них можна видалити.
  26. Подрібнимо зелень.
  27. Часник пропустимо через прес і додамо в огіркову масу.
  28. З’єднуємо огіркову масу з зеленню, майонезом та спеціями.
  29. Приготованою заправкою змастимо по черзі кожен печінковий млинець.
  30. Перед дегустацією дамо закусочному торту настоятися в холодильнику протягом кількох годин.

Закусочна ідея

Приготування коржів з свинячої печінки для закусочного торта практично у всіх рецептах однакове. Відмінність полягає лише в просоченні і начинці.

закусочний торт зі свинячої печінки

Склад:

  • 0,8 кг свинячої печінки;
  • 0,1 л молока;
  • борошно – 2/3 скл.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • свіжі гриби – 500 г;
  • 3 яйця;
  • майонез;
  • сіль, мускат і прянощі – за смаком.

Приготування:

  1. Уважно прочитайте попередній рецепт.
  2. За аналогією приготуйте тісто з свинячого субпродукту, а потім випікайте коржі.
  3. Гриби промиємо і нашинкуемо.
  4. На рафінованій олії спочатку почнемо обсмажувати гриби.
  5. Маленька хитрість: щоб рідина швидше випарувалася, пару хвилин потушкуємо гриби на розпеченій сухій сковороді.
  6. Додамо в гриби, цибулю, прянощі, сіль і продовжуємо обсмажувати до повної готовності начинки.
  7. Готові печінкові коржі рясно змащуємо майонезом.
  8. Нотки пікантності майонезу додасть подрібнений часник.
  9. Зверху рівномірним шаром викладаємо обсмажену начинку.
  10. Крок за кроком збираємо печінковий закусочний торт.
  11. Зверху закуску можна прикрасити зеленню або вареним яєчним жовтком.

Якщо у вас вдома печінка – головна страва на будь-якому столі, то ця добірка рецептів саме для вас. Важливо позбутися гіркоти, яка є у свинячому субпродукте. В іншому випадку ви ризикуєте зіпсувати страву і дуже сильно засмутитися. Приємного апетиту!