Таке традиційне японське блюдо як роли, завдяки своєму смаку, корисності і малокалорийності легко увійшло в меню сучасної людини. Роли підходять як для швидких перекусів і обідів в офісі, так і для фуршетів, вечірок або романтичних вечерь вдома.
Для того щоб приготувати це цікаве блюдо в домашніх умовах не потрібно багато грошей і часу. Достатньо лише набратися трохи терпіння і все у вас вийде.
Для приготування цієї японської страви нам знадобиться:
Стандартний набір продуктів необхідний для приготування:
Всі інші інгредієнти вважаються додатковими і вже залежать від конкретного рецепту.
Інгредієнти:
Приготування
Варимо рис як зазначено в інструкції на звороті упаковки. Зливаємо, злегка охолоджуємо і додаємо рисовий оцет, добре перемішуємо, накриваємо каструлю з рисом кришкою і даємо настоятися близько 15 хвилин. Поки він остигає, моєму в гарячій воді огірок і авокадо, витираємо і нарізаємо тонкими смужками.
Крабові палички (або креветки) теж нарізаємо, як і огірок, авокадо. Кладемо лист норі на макісу, зверху рівномірно розподіляємо рис, намазуємо гірчицею, кладемо порізані авокадо, огірок і крабове м’ясо (креветки). Звертаємо в рулет і даємо трохи полежати в холодильнику. Подаємо разом з комплексом для суші: васабі, імбиром і соєвим соусом.
Нам знадобиться :
Приготування
Рис для ролів приготувати, як було описано в рецепті вище. Огірочок Помити в теплій проточній воді, витерти і нарізати смужками. Вугор очистити і нарізати тонкими скибочками по півсантиметра.
Далі, все як описано в попередньому рецепті: на норі покласти рис і рівномірно розподілити, додати начинку і акуратно загорнути. Залишити в прохолодному місці на кілька хвилин, після нарізати на вісім шматочків і поставити на стіл разом з набором для суші.
Інгредієнти:
Приготування
У каструльку налити холодну воду (у два рази більше, ніж рису), підсолити за смаком, накрити кришкою і поставити на сильний вогонь. Поки закипає вода, добре промити рис і обережно опустити в киплячу воду.
Дочекатися, поки все закипить, зменшити вогонь до самого слабкого, накрити кришкою і варити до повного вбирання води – приблизно півгодини. Потім вимкнути вогонь і залишити під кришкою в каструльці на десять хвилин.
Поки настоюється крупа, підготувати всі інші продукти. Очистити авокадо нарізати поздовжніми смужками. Огірок вимити, очистити від шкірки і нарізати брусками.
Як приготувати королівські креветки для ролів? Очистити від панцира і злегка обсмажити на сковорідці, або кинути і відварити в киплячій воді.
Потім змішати гарненько все інгредієнти: креветки, огірок, авокадо і сир. Додати в рис оцет і перемішати.
Викласти тонким шаром на половину аркуша норії, в центр покласти приготовлену начинку. Акуратно загорнути рулетом і закріпити край. Розрізати трубочку на вісім (десять) частин. Ось і все, страва готова! Подати в холодному вигляді разом з імбиром і васабі!
Пропонуємо рецепт гарячих домашніх суші з лососем і огірком:
Приготування ролів «Філадельфія»
Основні інгредієнти (на порцію):
Приготування
Промиваємо рис у великій кількості холодної води. Кладемо його в каструлю і заливаємо водою. Води має бути на 1/5 більше, ніж використовуваної крупи. Після того як рис дійде до кипіння, варимо його на слабкому вогні протягом 15 хвилин, поки вся вода не вбереться. Після цього знімаємо каструлю з вогню і даємо постояти кілька хвилин.
Кладемо готовий продукт в глибоку дерев’яну ємність і поливаємо оцтової сумішшю. Покриваємо рогожу або бамбуковий килимок харчовою плівкою, на яку розкладаємо норі блискучою стороною вниз.
Мокрими руками формуємо з вареного рису грудочку і розкладаємо його рівномірним шаром на водоростях. Потім акуратно згинаємо рогожу і перевертаємо її, в результаті цієї маніпуляції крупа виявляється знизу, а зверху – водорості.
Сир викладаємо «доріжкою» по центру норі. Поряд з сиром розкладаємо огірок і авокадо, нарізаємо тонкими смужками. Тепер звертаємо рогожу і формуємо акуратний рол. Зверху покриваємо його шматочками лосося.
Щоб нарізати акуратні порційні шматочки, потрібно попередньо змочити ніж в холодній воді. Подаємо з соєвим соусом, імбиром і васабі.
Тепер ви вже знаєте, як приготувати це екзотичне блюдо в домашніх умовах! Приємного апетиту!