Сало люблять в різних куточках світу і його навіть готують в шоколаді. Не будемо експериментувати, а поговоримо про класику. Самим смачним і ароматним вважається сальце, приготоване з часничком. Його можна використовувати для різних бутербродів, закусок та інших страв. Для приготування підходять різні способи обробки, про які і поговоримо.
Рецепт сухого засолювання сала з часником
Такі калорійні ласощі особливо люблять чоловіки, які готові їсти його просто з цибулею і чорним хлібом. Сальце виходить дуже ніжним і буквально тане в роті. Якщо ви збираєтеся на пікнік, то обов’язково візьміть його з собою і злегка підсмажте на багатті, і вийде відмінна закуска з димком.
Для засолювання необхідно взяти такі продукти: сальце, сіль, спеції і часник. Всі інгредієнти беріть за смаком.
Етапи готування:
- краще всього використовувати натуральні спеції, наприклад, чорний перець, лавр і кмин. Просто подрібніть їх в кавомолці, а потім змішайте з сіллю;
- головний продукт цієї страви помийте і обсушіть паперовими серветками. Поріжте на бажані шматочки, а потім натріть їх підготовленою сумішшю прянощів. Не варто боятися, що продукт вийде надто солоним або перченим, оскільки сальце візьме стільки, скільки йому потрібно;
- покладіть його в миску, закрийте кришкою і залиште на добу при кімнатній температурі. На наступний день візьміть часничок, зазвичай на середню порцію вистачає головки, і почистіть його. Розчавіть і натріть їм промариновані шматочки. Складіть їх щільно в ємність з кришкою. Поставте її в холодильник на добу, але все залежить від розмірів шматочків і чим вони будуть менше, тим швидше приготується. Після закінчення часу розкладіть шматочки в окремі пакети і якщо не збираєтеся його відразу їсти, тоді відправте в морозильну камеру.
Рецепт приготування сала в розсолі з часником
Розглянемо ще один варіант приготування, для якого сальце буде маринуватися в розсолі. Готується так само просто, тому виберіть для себе найбільш прийнятний спосіб.
Підготуйте такі продукти: 1 л води, сало, кілька часточок часничку, 200 г солі, спеції, лавровий лист і перець горошком.
Етапи готування:
- для початку необхідно головний інгредієнт порізати скибочками, конкретного розміру немає, просто, щоб було зручно. Після цього зробіть на ньому невеликі розрізи по периметру. Очищені від лушпиння зубочки порізати пластинками і вставити їх в отвори. Після цього обваляйте шматочки в солі, щоб вони були повністю покриті нею;
- у каструлі нагрійте воду і розчиніть там решту солі. Візьміть чисту банку і викладіть туди шарами сальце, укладаючи між ними лавр і спеції. Наступний крок – влийте розсіл, щоб його рівень повністю покривав вміст. Накрийте її пластиковою кришкою і залиште в розсолі на 5 днів у холодильнику або якщо холодно, то на балконі. Після закінчення часу додайте шматочки, обсушіть їх, оберніть пергаментом і зберігайте в холодильнику.
Рецепт приготування сала з часником через м’ясорубку
Хочете приготувати суміш для приготування різних бутербродів, які ідеально підходять до перших страв. Чоловіки від такого частування просто в захваті. У такої закуски дуже пікантний смак і неперевершений аромат. Підготовлених інгредієнтів вистачить на 8 порцій.
Для цього рецепта необхідно взяти такі продукти: 0,5 г сала, 6 часточок часничку, 0,5 ч. ложки червоного меленого перцю, 35 г зелені, сіль і перець.
Етапи готування:
- візьміть головний інгредієнт видаліть шкірку, наріжте його на шматочки і пропустіть через м’ясорубку. Краще всього зробити це два рази, що дозволить отримати однорідну масу. Після цього посипте його сіллю і перцем за смаком;
- очистіть від лушпиння зубочки, подрібніть їх будь-яким способом і додайте до готової суміші. Відправте туди ж рубану зелень і червоний перець. Сформуйте з отриманої маси колобок або ковбаску і оберніть харчовою плівкою. Відправте все в холодильник і вже через пару годин закуска готова до вживання.
Рецепт вареного сала з часником
Страви із сала користуються популярністю, оскільки їх подають на звичайні прийоми їжі, а також на свято. Пропонуємо його зварити в оригінальному розсолі. При бажанні можна експериментувати зі спеціями.
Підготуйте такі продукти: 1 кг сальця, 1 ст. солі, 7 горошин чорного перцю, 3 лаврових листа, 3 гвоздики, головку часнику, сушений базилік, кмин і прованські трави.
Етапи готування:
- починаємо з розсолу, для якого необхідно в каструлю додати води, нагріти її і розчинити там сіль. Не переживайте, що додається така кількість, оскільки сальце візьме свою норму і не більше. Додайте туди, інші прянощі і розрізаний на шматочки часник;
- самий головний інгредієнт поріжте на шматочки, вага яких повинна бути 200-250 г. Відправте їх у підготовлений розсіл і варіть протягом години. Після закінчення дістаньте сальце, охолодіть його і зробіть ножем невеликі надрізи, в які необхідно вставити подрібнені зубочки. Покладіть шматочки в пакет, зафіксуйте його і залиште в холодильнику на добу. Якщо відразу з’їсти закуску не вийде, тоді зберігайте її краще всього в морозилці.
Варене сало в лушпинні цибулі з часником
Таким рецептом користувалися ще наші предки. Завдяки лушпинню продукт придбає красивий коричневий відтінок, а також варто сказати про його ніжну консистенцію і приємний смак. Виходить ідеальна закуска для відвареної картоплі та інших гарнірів, а також вона підходить для пікніка.
Візьміть такі продукти: 1 кг сальця, 0,5 склянки солі, 3 лаврові листки, 7 горошин перцю, жменю лушпиння цибулі, 10 часточок часнику і 1 л води.
Етапи готування:
- головний продукт нашої страви поріжте шматочками. Для приготування цибульного розсолу в каструлю, яку не шкода, влийте воду, додайте сіль, лушпиння, перець і лавр. Поставте на плиту і доведіть до кипіння;
- відправте в розсіл сальце і варіть протягом 10 хвилин. Після закінчення часу дістаньте його і остудіть. У підсумку шматочки будуть виглядати, як ніби вони підкопчені. Очищений від лушпиння часник пропустіть через прес, і присипте їм сальце. Загорніть його у фольгу і залиште в холодильнику або морозилці. Через 8 год. закуска буде готова.
Як солити сало з часником і імбиром?
Якщо ви любите пікантні страви, тоді зупиніть свій вибір на цьому рецепті. Імбир не тільки надає оригінальний смак, але і додає аромат. Варто також зауважити, що часник з імбиром – природні антисептики, а значить, вони ідеально підходять для приготування сала.
Необхідно взяти такий набір продуктів: шматок сала, сіль, однакову кількість імбиру і часнику, а ще спеції. Можете використовувати пластівці перцю, набір прянощів для свинини, індійські і мексиканські спеції і лавр.
Етапи готування:
- головний інгредієнт поріжте на шматочки розміром 20х20 см. Після цього зробіть надрізи по периметру через кожні 5 см. Очищений часник дрібно поріжте і змішайте його зі спеціями;
- Отриманою масою гарненько натріть сальце не тільки зовні, але і в зроблених надрізах. Після цього присипте все сіллю. Щільно викладіть їх в ємність з кришкою або пакет. Залиште при кімнатній температурі на добу, а потім, потримайте в холодильнику на 2-3 дні. Після цього шматочки заморозьте.
Рецепт засолки сала по-домашньому
Ще один оригінальний варіант, який дозволить приготувати смачну закуску, ідеально підходить для свята. Оригінальний маринад додасть страві неймовірний смак і аромат.
Візьміть такі продукти: 5 кг сала, 0,5 кг морської крупної солі, 15 г очищеного часнику, 50 г меленого перцю, 2 ст. ложки аджики, 4 ст. ложки гірчиці в зернах і 200 г журавлини або брусниці.
Етапи готування:
- сальце помийте, очистіть і поділіть на шматочки. Натріть їх сіллю і перцем, а потім зробіть в них надрізи, куди необхідно вкласти подрібнений часник. Після цього з усіх боків натріть сальце гірчицею і аджикою;
- укладіть шматочки щільно в підходящу ємність. Присипте розчавленими ягодами і закрийте кришку. Поставте в холодильник на 5 днів.
Ми представили вам найбільш популярні і перевірені рецепти засолювання сала, яке можна заготовити з лишком і зберігати в холодильнику. В такому випадку у вас завжди буде під рукою смачна закуска. Приємного апетиту!