Смачні та хрусткі чіпси, приготовані в домашніх умовах, відрізняються від промислових аналогів натуральними інгредієнтами і використанням невеликої кількості олії. Приготувати їх можна в вафельниці, духовці або мікрохвильовій печі.

Розглянемо всі можливі варіанти виготовлення чіпсів в домашніх умовах.

Чіпси в мікрохвильовці

Чіпси в мікрохвильовціІнгредієнти:

  • картопля – три великих штуки;
  • солодка паприка – чайна ложечка;
  • оливкова олія – пів-ложки;
  • сіль – щіпка.

Приготування:

  • Картоплю почистити, промити і обсушити паперовим рушником або серветкою;
  • Потім нашаткувати її тонкими кільцями за допомогою овочерізки;
  • Тарілку мікрохвильовки змастити оливковою олією і викласти картопляні кільця в один шар;
  • Присипати меленою паприкою і сіллю;
  • Виставити потужність 800 Вт і готувати протягом п’яти хвилин.

Цього часу цілком достатньо, для того щоб картопля підрум’янилася і стала хрусткою.

Рецепт чіпсів з картопляного пюре в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • картоплини – чотири середні;
  • олія – 30 грам;
  • яйце – одне;
  • молоко – 50 мл;
  • борошно;
  • рослинна олія;
  • сіль, спеції.

Приготування:

  • Картоплю почистити, порізати і відварити до готовності, як звичайно;
  • Потім розім’яти її в пюре, додавши вершкове масло, молоко і яєчко;
  • Все гарненько перемішати;
  • Далі потроху всипати борошно, щоб маса стала кремоподібною;
  • Потім покласти сіль і спеції;
  • Добре розігріти вафельницю, змастити рослинним маслом і ложкою викласти на неї картопляне тісто;
  • Щільно закрити вафельницю і смажити;
  • Чипсину акуратно зняти з приладу і поламати на шматочки;
  • Зверху посипати сіллю або паприкою.

Чіпси в духовці

Інгредієнти:

  • рослинна олія;
  • картоплини – дві.

Приготування:

Почистити і промити картоплю. Потім нарізати її спеціальною овочерізкою тонкими пластинками завтовшки близько двох міліметрів. Додати рослинне масло і покласти за смаком спеції, все ретельно перемішати рукою.

Деко застелити пекарським папером, обробити олією і викласти скибочки. Поставити в розігріту духовку і випікати близько 20 хвилин при 200 градусах.

Виготовлення м’ясних чіпсів до пива

Інгредієнти:

  • Виготовлення м'ясних чіпсів до пиваяловича вирізка – півкіло;
  • цукровий пісок – три ложки;
  • часник – три зубця;
  • мелений коріандр – чайна ложечка;
  • каррі – чайна ложечка;
  • лимон – один;
  • соєвий соус – ложка.

Приготування:

Поставити духовку розігріватися до 100 градусів. М’ясо нарізати тонкими скибочками, покласти в будь-який емальований посуд. В мисочці змішати карі, цукровий пісок, мелений коріандр і роздавлений часник.

Залити суміш спецій соком лимона і соєвим соусом, ретельно перемішати. Обваляти шматочки м’яса в маринаді, помістити на решітку, а саму сітку поставити на деко, покрите папером для випічки, щоб вся волога і жир туди стікали.

Такі м’ясні ласощі готуються близько 40 хвилин.

М’ясні чіпси «з димком» в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • яловичина – півкіло;
  • вустерширський соус – чверть склянки;
  • соєвий соус – чверть склянки;
  • мед – чайна ложечка;
  • сушений лук – чайна ложечка;
  • сушений часник – щіпка;
  • рідкий дим – щіпка;
  • червоний перець – щіпка.

Приготування:

М’ясо помити, очистити від плівок, заморозити і нарізати. Укласти шматочки в пакет і залити сумішшю соусів, рідкого диму і спецій. Повернути м’ясо в холодильник і залишити маринуватися до шести годин. Дістати шматочки з пакету і обсушити паперовим рушником.

Розкласти на деко для випікання і поставити в духовку на годину при ста градусах.

Рецепт чіпсів з м’яса по-тайськи

Склад:

  • свининий фарш – кілограм;
  • цукор – пісок-120 грам;
  • суміш спецій – дві чайні ложечки;
  • рибний соус – три ложки;
  • соєвий соус – чотири ложки;
  • рисове вино – три ложки;
  • мед – три ложки;
  • кунжутне масло – п’ять крапель.

Приготування:

Рецепт чіпсів з м'яса по-тайськиУ невеликій мисці змішати всі спеції і соуси, отриману суміш додати у фарш. Ще раз все добре перемішати і залишити маринуватися на ніч у холодильнику. Маринований фарш рівномірно розподілити тонким шаром на накритому фольгою деко.

Поставити м’ясо в духовку на 25 хвилин при ста градусах. Коли поверхня м’яса висохне, зняти шар з фольги і нарізати кухонними ножицями. Отримані м’ясні квадратики помістити на гриль до тих пір, поки вони не стануть золотисто-карамельного кольору.

Сьогодні ви дізналися, як приготувати картопляні чіпси в домашніх умовах. Погодьтеся, домашні ласощі набагато смачніше, корисніше і економніше!