Якщо запитати сучасних хазяєчок, яка страва сама проста в приготуванні, економна і в той же час смачна, багато з них відповідь – омлет. У таку страву можна додати практично все, що знайдеться в холодильнику. Сьогодні ми готуємо омлет з ковбасою. Рецепт його приготування на сковороді записуйте швидше.

Секрети пишного омлету

Як приготувати омлет з ковбасою, щоб він був смачним і пишним? Дотримуйтесь наступних правил, і у вас обов’язково все вийде:

  • Пишність омлету безпосередньо пов’язана з якістю молока. Купуйте тільки свіже, а краще домашнє молоко.
  • Досвідчені господині радять на одне яйце додавати 15 мл молока.
  • Щоб омлет зберіг свою пишність, додайте трохи крохмалю.
  • Жовтки і білкову масу бажано збивати окремо, а потім акуратно потрібно їх з’єднати.
  • Головний секрет пишного омлету – вливаємо яєчну суміш на не розігріту сковороду, а потім смажимо його на маленькому рівні конфорки.
  • Ще одна хитрість – можна додати гаряче молоко або ½ ч. л. гашеної оцтом соди.
  • Замість молока можна використовувати вершки, а масло вершкове сміливо замінюйте олією.
  • Дуже ніжним і смачним виходить омлет на топленому молоці.
  • Смажити омлет найкраще на чавунній сковороді, не відкриваючи в процесі кришку.
  • Ковбаси та інших інгредієнтів має бути в два рази менше, ніж яєць.

Готуємо смачний поживний сніданок на швидку руку

Розглянемо традиційний спосіб приготування омлету з ковбасою. Ми будемо використовувати і варену і копчену ковбасу, але не менш смачним страва вийде, якщо взяти один сорт ковбасних виробів. Такий сніданок зарядить вас енергією на цілий день.

омлет з ковбасоюСклад:

  • 2 яйця;
  • 1/3 ст. молока;
  • 150 г ковбаси;
  • 1-2 часникових зубчики;
  • за смаком зелень;
  • 1 ст. л. олії рослинної;
  • сіль;
  • купаж спецій.

Приготування:

  1. Отже, почнемо. У миску з високими бортиками вбиваємо яйця і вливаємо молоко.
  2. Тепер додамо сіль, спеції і взіб’ємо яєчно-молочну суміш, поки на поверхні не з’являться бульбашки.
  3. Ковбасу нарізаємо середніми шматочками, зелень промиваємо і подрібнюємо. Очистимо часникові зубчики і наріжемо тоненькими пластинами.
  4. На рафінованій олії обсмажуємо ковбасу і через 1-2 хвилинки додаємо часникові зубчики.
  5. Настав час влити в сковороду яєчну суміш.
  6. Накриваємо сковороду і смажимо омлет до готовності.
  7. Потім додаємо подрібнену зелень і тушкуємо омлет на невеликому вогні ще буквально хвилинку.

Омлет з ковбасою і помідорами – насолода для гурмана

Урізноманітнити смак класичного омлету можна улюбленими овочами. Пропонуємо рецепт пишного омлету з томатами і сирною скоринкою. Перед такою стравою не встоїть жоден гурман.

Склад:

омлет з помідорами і сиром

  • 4 яйця;
  • 4 ст. л. молока;
  • 100 г сиру;
  • 50 г копченої ковбаси;
  • 2 помідори;
  • пір’я зеленої цибулі;
  • кріп;
  • соняшникова рафінована олія;
  • сіль;
  • перчик мелений чорний.

Приготування:

  1. В першу чергу нам потрібно зняти з помідорів шкірку. Надріжемо їх верхівки і опустимо помідори буквально на 30 секунд в окріп, а потім обдамо холодною водичкою.
  2. Тепер зняти з помідорів шкірку не складе для нас праці.
  3. Нарізаємо кубиками томати.
  4. Пір’їнки зеленої цибулі промиваємо та нарізаємо кільцями.
  5. Пасеруємо На рафшнованій олії цибулю протягом хвилинки.
  6. Додаємо помідори і смажимо все разом кілька хвилин.
  7. Ковбасу шаткуємо кільцями і викладаємо на сковорідку, обсмажуємо з обох сторін.
  8. А поки займемося яйцями. Вбиваємо їх у миску, вливаємо молоко, додаємо сіль і перчик. Збиваємо отриману суміш до однорідності.
  9. Сир натираємо, кріп промиваємо і подрібнюємо. Додаємо сир і зелень в яєчно-молочну суміш, перемішуємо.
  10. Виливаємо яйця в сковороду, накриваємо і смажимо омлет на невеликому рівні конфорки, поки він не застигне зверху.
  11. Подаємо омлет до столу з улюбленими овочами.

Омлет з грибними нотками

Розглянемо ще один рецепт омлету з ковбасою і сиром на сковороді. Додамо в нього мариновані грибочки, і страва заграє новими яскравими фарбами. Ми візьмемо лисички, але ви можете замінити їх будь-якими іншими грибами.

омлет з ковбасою і сиром

Склад:

  • 40 г ковбаси;
  • 40 г маринованих грибочків;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. молока;
  • 40 г сиру;
  • 20 г масла вершкового;
  • сіль.

Приготування:

  1. Підготуємо потрібні нам інгредієнти, щоб все було під рукою.
  2. Ковбасу і лисички наріжемо невеликими брусочками.
  3. Злегка обсмажимо гриби з ковбасою на вершковому маслі.
  4. Яйця збиваємо, додаємо молоко і сіль. Ретельно вимішуємо суміш.
  5. В окремій сковороді на маслі вершковому смажимо омлет. Коли він, як кажуть, злегка схопиться, викладаємо посередині гриби з ковбасою і сир, подрібнений на тертці.
  6. Акуратно лопаткою звертаємо омлет, як показано на фото, і тушкуємо на мінімальному рівні конфорки 2-3 хвилинки.
  7. Можна подавати омлет з грибами до столу.

Омлет – страва, яку можна готувати кожен раз з новими смаковими нотками. Не бійтеся експериментувати і балуйте своїх домочадців корисними і смачними сніданками. До речі, омлет готують не тільки на сковороді, але і в духовці, мультиварці і навіть мікрохвильовці. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!