Омлет з ковбасою: рецепт на сковороді з сиром
Якщо запитати сучасних хазяєчок, яка страва сама проста в приготуванні, економна і в той же час смачна, багато з них відповідь – омлет. У таку страву можна додати практично все, що знайдеться в холодильнику. Сьогодні ми готуємо омлет з ковбасою. Рецепт його приготування на сковороді записуйте швидше.
Секрети пишного омлету
Як приготувати омлет з ковбасою, щоб він був смачним і пишним? Дотримуйтесь наступних правил, і у вас обов’язково все вийде:
- Пишність омлету безпосередньо пов’язана з якістю молока. Купуйте тільки свіже, а краще домашнє молоко.
- Досвідчені господині радять на одне яйце додавати 15 мл молока.
- Щоб омлет зберіг свою пишність, додайте трохи крохмалю.
- Жовтки і білкову масу бажано збивати окремо, а потім акуратно потрібно їх з’єднати.
- Головний секрет пишного омлету – вливаємо яєчну суміш на не розігріту сковороду, а потім смажимо його на маленькому рівні конфорки.
- Ще одна хитрість – можна додати гаряче молоко або ½ ч. л. гашеної оцтом соди.
- Замість молока можна використовувати вершки, а масло вершкове сміливо замінюйте олією.
- Дуже ніжним і смачним виходить омлет на топленому молоці.
- Смажити омлет найкраще на чавунній сковороді, не відкриваючи в процесі кришку.
- Ковбаси та інших інгредієнтів має бути в два рази менше, ніж яєць.
Готуємо смачний поживний сніданок на швидку руку
Розглянемо традиційний спосіб приготування омлету з ковбасою. Ми будемо використовувати і варену і копчену ковбасу, але не менш смачним страва вийде, якщо взяти один сорт ковбасних виробів. Такий сніданок зарядить вас енергією на цілий день.
Склад:
- 2 яйця;
- 1/3 ст. молока;
- 150 г ковбаси;
- 1-2 часникових зубчики;
- за смаком зелень;
- 1 ст. л. олії рослинної;
- сіль;
- купаж спецій.
Приготування:
- Отже, почнемо. У миску з високими бортиками вбиваємо яйця і вливаємо молоко.
- Тепер додамо сіль, спеції і взіб’ємо яєчно-молочну суміш, поки на поверхні не з’являться бульбашки.
- Ковбасу нарізаємо середніми шматочками, зелень промиваємо і подрібнюємо. Очистимо часникові зубчики і наріжемо тоненькими пластинами.
- На рафінованій олії обсмажуємо ковбасу і через 1-2 хвилинки додаємо часникові зубчики.
- Настав час влити в сковороду яєчну суміш.
- Накриваємо сковороду і смажимо омлет до готовності.
- Потім додаємо подрібнену зелень і тушкуємо омлет на невеликому вогні ще буквально хвилинку.
Омлет з ковбасою і помідорами – насолода для гурмана
Урізноманітнити смак класичного омлету можна улюбленими овочами. Пропонуємо рецепт пишного омлету з томатами і сирною скоринкою. Перед такою стравою не встоїть жоден гурман.
Склад:
- 4 яйця;
- 4 ст. л. молока;
- 100 г сиру;
- 50 г копченої ковбаси;
- 2 помідори;
- пір’я зеленої цибулі;
- кріп;
- соняшникова рафінована олія;
- сіль;
- перчик мелений чорний.
Приготування:
- В першу чергу нам потрібно зняти з помідорів шкірку. Надріжемо їх верхівки і опустимо помідори буквально на 30 секунд в окріп, а потім обдамо холодною водичкою.
- Тепер зняти з помідорів шкірку не складе для нас праці.
- Нарізаємо кубиками томати.
- Пір’їнки зеленої цибулі промиваємо та нарізаємо кільцями.
- Пасеруємо На рафшнованій олії цибулю протягом хвилинки.
- Додаємо помідори і смажимо все разом кілька хвилин.
- Ковбасу шаткуємо кільцями і викладаємо на сковорідку, обсмажуємо з обох сторін.
- А поки займемося яйцями. Вбиваємо їх у миску, вливаємо молоко, додаємо сіль і перчик. Збиваємо отриману суміш до однорідності.
- Сир натираємо, кріп промиваємо і подрібнюємо. Додаємо сир і зелень в яєчно-молочну суміш, перемішуємо.
- Виливаємо яйця в сковороду, накриваємо і смажимо омлет на невеликому рівні конфорки, поки він не застигне зверху.
- Подаємо омлет до столу з улюбленими овочами.
Омлет з грибними нотками
Розглянемо ще один рецепт омлету з ковбасою і сиром на сковороді. Додамо в нього мариновані грибочки, і страва заграє новими яскравими фарбами. Ми візьмемо лисички, але ви можете замінити їх будь-якими іншими грибами.
Склад:
- 40 г ковбаси;
- 40 г маринованих грибочків;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. молока;
- 40 г сиру;
- 20 г масла вершкового;
- сіль.
Приготування:
- Підготуємо потрібні нам інгредієнти, щоб все було під рукою.
- Ковбасу і лисички наріжемо невеликими брусочками.
- Злегка обсмажимо гриби з ковбасою на вершковому маслі.
- Яйця збиваємо, додаємо молоко і сіль. Ретельно вимішуємо суміш.
- В окремій сковороді на маслі вершковому смажимо омлет. Коли він, як кажуть, злегка схопиться, викладаємо посередині гриби з ковбасою і сир, подрібнений на тертці.
- Акуратно лопаткою звертаємо омлет, як показано на фото, і тушкуємо на мінімальному рівні конфорки 2-3 хвилинки.
- Можна подавати омлет з грибами до столу.
Омлет – страва, яку можна готувати кожен раз з новими смаковими нотками. Не бійтеся експериментувати і балуйте своїх домочадців корисними і смачними сніданками. До речі, омлет готують не тільки на сковороді, але і в духовці, мультиварці і навіть мікрохвильовці. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!