Запіканка з печінки в духовці – куряча та яловича
Печінка – корисний і смачний субпродукт, якщо, звичайно, її правильно приготувати. Сьогодні у нас в меню – ніжна запіканка з печінки в духовці. Всі запропоновані рецепти підходять для приготування будь-якої печінки курячої, яловичої і навіть свинячої. Отже, вирушаємо в нашу кулінарну подорож.
Ароматна печінкова запіканка з овочами
Запіканка з яловичої печінки в духовці стане повноцінною ідеальною вечерею. По-перше, таке блюдо не містить багато калорій, по-друге, ідеальне поєднання компонентів дає просто чудовий смак. Яловичу печінку бажано попередньо вимочити в молоці. Спробуємо?
Склад:
- 0,6 кг яловичої печінки;
- 3 цибулини;
- 2 моркви;
- 2 ст. л. манки;
- 200 мл кефіру;
- яйце;
- масло рослинне і вершкове;
- кухонна сіль;
- сухарі для панірування;
- чорний перчик мелений.
Приготування:
- У глибоку ємність вливаємо кефір, вбиваємо яйце і додаємо манну крупу.
- Печінку і одну головку цибулі подрібнюємо, пропустивши через м’ясорубку, або за допомогою блендера.
- З’єднуємо печінкову і яєчно-кефірну суміш, розмішуємо до однорідності. Стежимо, щоб не залишилося грудочок.
- Накриваємо ємність харчовою плівкою і ставимо в холодильник на годинку.
- Дві цибулини, які залишилися, чистимо і ріжемо дрібненькими кубиками, а моркву крупно натираємо.
- Пасеруємо овочі на рослинному маслі до готовності.
- Тепер нам потрібно змастити деко або форму вершковим маслом і посипати сухарями для панірування.
- Виливаємо на деко половину печінкового тіста.
- Потім розподіляємо пасеровані овочі, розрівнюємо їх лопаткою.
- Заливаємо овочі печінковим тістом, яке залишилось.
- Запікаємо нашу страву протягом сорока хвилин при температурі 180°.
- Трохи охолоджуємо запіканку, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу. Зверху її можна прикрасити пір’ям зеленої цибулі і вареним яйцем.
Ніжне суфле з курячого субпродукту
Запіканка з курячої печінки в духовці – страва, яку сміливо можна давати діткам. Ніжний вершковий смак і неповторний аромат такої запіканки обов’язково сподобається вашому малюку. А про користь цієї страви і говорити не доводиться. До речі, ви можете трохи видозмінити рецепт. Так, печінка підійде і яловича, а вершки можна сміливо замінити майонезом або сметаною. Але тоді і калорійність страви збільшиться.
Склад:
- 0,5 кг курячої печінки;
- ½ склянки рису;
- 2 яйця;
- 100 мл вершків;
- ½ ст. просіяного борошна;
- цибулина;
- кухонна сіль;
- олія рослинна;
- купаж спецій.
Приготування:
- Чистимо цибулину і подрібнюємо кубиками. Пасеруємо цибулю на рослинній олії до рум’яного кольору.
- В злегка підсоленій воді відварюємо рис до повної готовності.
- Курячу печінку чистимо і промиваємо. Нарізаємо субпродукт невеликими шматочками.
- З’єднуємо курячу печінку з яйцями і вершками, збиваємо блендером до однорідності.
- Тепер викладемо в чашу борошно і знову взіб’єм печінкове тісто, доки не розійдуться всі грудочки.
- Викладаємо рис, пасеровану цибулю, приправляємо спеціями і солимо. Не забуваємо добре розмішати тісто.
- Змастимо деко рослинним маслом, можна вершковим, і виллємо печінкове тісто.
- Запікаємо страву протягом 20-25 хвилин при температурі до 190 градусів. Важливо: необхідно стежити за процесом приготування, щоб не пересушити запіканку. Як тільки вона візьметься скоринкою, вийміть деко з духовки.
- Запіканка з печінки з рисом в духовці готова!
Суфле з курячої печінки – просто тане в роті!
Бажаєте урізноманітнити сімейне меню? Запечіть печінкове суфле. По суті, це запіканка, тільки готувати її ми будемо в маленьких формочках. Таке блюдо можна подавати і до святкового столу. Печінку вибирайте курячу, оскільки вона ніжніша і м’якша.
Склад:
- 0,5 кг печінки;
- яйце;
- 100 г масла вершкового;
- кухонна сіль;
- мускат;
- коричний порошок;
- часник сушений;
- чорний перчик мелений.
Приготування:
- Субпродукт промиваємо і обсушуємо. Розрізаємо курячу печінку на кілька частин, щоб зручніше було подрібнювати.
- Перекладаємо печінкові шматочки в чашку блендера і вбиваємо туди яйце. Додаємо кухонну сіль і спеції – мускат, коричний порошок, сушений часник і перчик чорний.
- Збиваємо блендером печінкову масу до однорідної консистенції. Основа для нашого суфле готова.
- Тепер нам потрібно підготувати формочки. Звичайно, можна просто запекти страву у великому деку, але смачніше і оригінальніше запіканка вийде в маленьких стаканчиках.
- Вершкове масло розтоплюємо і додаємо його у всі формочки. Особливу увагу приділяємо бортикам: маслом потрібно змазати їх, щоб потім без проблем можна було вийняти суфле.
- Печінкове тісто розливаємо в формочки, але не заповнюємо їх до верху, щоб в процесі запікання воно не витікало.
- Невелика хитрість: у деко наливаємо воду і виставляємо форми з суфле. Це дозволить нам отримати м’яке і ніжне блюдо.
- Запікаємо страву в жаровій шафі при температурі 190 градусів протягом півгодини. Готово!
Ось так смачно і з користю можна нагодувати своїх домочадців. Експериментуйте і освоюйте нові кулінарні вершини. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!