М’ясо по-албанськи зі свинини: рецепти приготування
Сьогодні ми розглянемо рецепт приготування м’яса по-албанськи зі свинини. Це ніжна страва, яка за смаком і зовнішнім виглядом нагадує рубані котлети чи відбивні. Спробуйте її приготувати, і вона обов’язково займе гідне місце у вашому сімейному меню.
Вишукана м’ясна страва
Спочатку розглянемо, як приготувати м’ясо по-албанськи простим способом. Для цього нам потрібно вибрати свіже м’ясо, бажано з прошарками сала. Якщо у вас заморожена свинина, то розморожуйте її в природних умовах при кімнатній температурі.
Інгредієнти:
- 0,7 кг свинини;
- 2 яйця;
- цибулина;
- 3-4 зубчики часнику;
- 2-3 ст. л. сметани з жирністю 35%;
- 3 ст. л. картопляного крохмалю;
- 3 ст. л. манки;
- 1 ч. л. дрібнозернистої гірчиці;
- олія соняшникова рафінована;
- чорний мелений перець;
- поварена сіль.
Приготування:
- Свинину обов’язково потрібно промити і обсушити. Потім нарізаємо м’ясо маленькими кубиками й викладаємо в глибокий посуд.
- Чистимо цибулину і дрібно нарізаємо. Викладаємо цибулю до свинини.
- Тепер видавлюємо зубчики часнику в так званий фарш. Додаємо картопляний крохмаль, манку, сметану, дрібнозернисту гірчицю і вбиваємо яйця. Приправляємо фарш сіллю і чорним перцем.
- Перемішуємо акуратно суміш, поки вона не стане однорідною. Потім накриваємо ємність харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
- Нам залишилося тільки посмажити наші котлетки. Нагріваємо соняшникову олію і ложкою викладаємо фарш на сковороду.
- Смажимо котлети з обох сторін на середньому вогні. Про готовність страви нам підкаже гарна золотава скоринка.
- Викладаємо биточки на паперові кухонні рушники, щоб з них стекли надлишки олії, а потім подаємо з улюбленим гарніром до столу.
Соковите м’ясо з грибними нотками
Рецептів м’яса по-албанськи зі свинини насправді не так вже і багато. Ми пропонуємо вам оригінальний спосіб його приготування. Деякі знають таку страву, як ромштекс. Але як її не назви, результат буде приголомшливим, а ваші домочадці залишаться задоволеними. Секрет цієї страви простий: чим більше овочів, тим соковитішим буде м’ясо. А якщо на гарнір подати запечені на грилі овочі, то вийде воістину королівська вечеря.
Інгредієнти:
- 0,7 кг свинини;
- 100 г свіжих грибів;
- за смаком гострий перець;
- цибулина;
- 3-4 зубчики часнику;
- 1 шт. болгарського перцю;
- спеції і сіль.
Приготування:
- Свинину промиваємо, обсушуємо й дрібненько нарізаємо. М’ясо повинне нагадувати по консистенції фарш.
- Овочі та гриби чистимо, промиваємо і подрібнюємо так само, як і м’ясо.
- У глибокій ємності з’єднуємо м’ясо з овочами і грибочками, додаємо улюблені спеції і сіль та перемішуємо до однорідності.
- Руки злегка змащуємо рослинною олією і ліпимо акуратні котлетки.
- Обсмажуємо з обох сторін котлети на сковороді-гриль. Одночасно можна приготувати і овочі для гарніру. Тільки попередньо розріжте їх на дві частини і окропіть оливковою олією.
- Якщо у вас звичайна сковорода, тоді обсмажуйте биточки на рослинній олії.
- Ось такі красиві і соковиті котлети по-албанськи зі свинини у нас вийшли.
Котлетки по-албанськи в духовці
Смачні свинячі битки можна запекти і в духовці. Чебрець та гілочки свіжої зелені додадуть їм весняної нотки, а терта картопля – соковитості. Із зелені краще вибирати зелену цибульку, коріандр і петрушку. Спробуємо?
Інгредієнти:
- 1 кг свинини;
- 3 невеликі картоплини;
- 2 цибулини;
- 2 яйця;
- 50 г зелені;
- за смаком чебрець;
- кухонна сіль;
- рослинна олія;
- чорний мелений перець.
Приготування:
- Промиваємо свинину, подрібнюємо її за допомогою м’ясорубки. При бажанні ви можете просто дрібно нарізати м’ясо ножем, але так котлетки можуть вийти сухуватими.
- Чистимо цибулю і подрібнюємо на м’ясорубці.
- Гілочки зелені промиваємо і також пропускаємо через м’ясорубку.
- Додаємо овочі і зелень до м’яса та вбиваємо яйця. Приправляємо сіллю і перцем.
- Вимішуємо фарш, накриваємо його харчовою плівкою і злегка відбиваємо кухонним молоточком.
- Чистимо картоплю, промиваємо і натираємо на крупній тертці, додаємо у фарш і розмішуємо.
- Формуємо биточки і кладемо на деко, яке щедро змащене олією.
- Зверху м’ясні заготовки змащуємо рослинною олією і поміщаємо їх у духовку, яка вже нагріта до 200 градусів.
- Запікаємо м’ясо протягом десяти хвилин, а потім знижуємо температуру духовки до 180 градусів і продовжуємо готувати котлетки близько півгодини.
- Ось такі биточки у нас вийшли. Приємного апетиту!
Відомий вислів: «Як корабель назвеш, так він і попливе», – не належить до кулінарії. Як би ми не назвали страву – биточками, котлетами, ромштексом або м’ясом по-албанськи, головне – правильно його приготувати, чітко дотримуючись рецепту. І тоді результат вас точно не розчарує. Готуйте із задоволенням та приємного апетиту!