Куряче м’ясо – це смачний дієтичний продукт. На 100 г м’яса припадає до 190 ккал, при цьому при варінні зберігається тільки 137 ккал, в процесі смаження калорії збільшуються до 210 ккал, а в ході тушкування знижуються до 164 ккал. Не забувайте про ці показники, коли будете готувати, наприклад, курку з апельсинами в сковороді.
Про властивості даного виду м’яса чули всі. Воно не тільки багате білком, що стимулює імунітет і нервову систему, але і корисно при серцевих захворюваннях. Курка набагато швидше засвоюється, ніж інші види м’яса.
Апельсин – це цитрусовий фрукт з узбережжя Середземного моря і Центральної Америки. У ньому містяться вітаміни А, В, РР, С, магній, кальцій, залізо, фосфор, натрій. У 150 м фрукта є 80 мг аскорбінової кислоти, це достатня денна норма для нашого організму.
Цитрусові корисні для всіх наших органів, особливо в період авітамінозу і зниження імунітету. Також вони діють як протизапальну, загальнозміцнюючу і протимікробний засіб. Його сік тонізує, покращує обмін речовин, що сприяє збудженню апетиту.
Шкірка фрукта також складається з багатьох корисних речовин, тому використовується в кулінарії у вигляді цедри, настою або варення.
Беремо наступні інгредієнти:
Етапи приготування:
Готова курка з апельсинами відправляється на стіл.
Беремо наступні інгредієнти:
Етапи приготування:
Подавати куряче філе з апельсинами краще до рисовому гарніру. Приємного апетиту!
Беремо наступні інгредієнти:
Етапи приготування:
Курка в мультиварці з апельсинами виходить ніжна, дійсно корисна і смачна.
Беремо наступні інгредієнти:
Етапи приготування:
Таке блюдо відмінно підійде до макаронів, круп і вареної картоплі.
Беремо наступні інгредієнти:
Етапи приготування:
У нас вийшла гарна ніжна курка з апельсинами і медом!
Беремо наступні інгредієнти:
Етапи приготування:
1. Натираємо цедру з апельсина, вичавлюємо сік з м’якоті, подрібнюємо зубчики часнику.
2. Змішуємо розтоплене масло з цедрою, джемом, часником, трьома ложками соку.
3. Філе моєму, витираємо паперовим рушником, обсипаємо сіллю і перцем.
4. Форму для випікання застеляємо фольгою, кладемо туди філе, намазуємо рясно сумішшю, зверху закриваємо фольгою.
5. Ставимо випікати в нагріту духовку до 180 градусів на п’ятнадцять хвилин. Потім знімаємо фольгу, запікаємо про готовності, поливаючи м’ясо соусом.
При виборі курячого м’яса обов’язково звертайте увагу на її запах і колір. Якщо відчули, хоча б трошки неприємний запах, відмовтеся від цього продукту. За кольором м’ясо повинно бути блідо-жовтого кольору з рожевим відтінком, а м’ясна частина з округлостями в області грудки, без різко виділяються кісток.
найкраще вживати домашню птицю, оскільки в її м’ясі немає антибіотиків, які часто використовують для вирощування птиці у виробничих масштабах. З цієї ж причини варити супи рекомендують на вторинному бульйоні.
Проте варто відзначити, що домашня курка буде більш жорсткою, і для того, щоб м’ясо стало м’яким, його потрібно буде попередньо замаринувати і тривалий час тушкувати на повільному вогні.
Зберігають філе і стегна в холодильнику в герметичній упаковці не більше двох днів. Смажити курку потрібно на пластиковій дошці, але не дерев’яною, оскільки пластик вимивається, а дерево вбирає бактерії і може зберігати їх близько місяця.
Готується цілісна птах близько години-півтори, щоб біля кісточок м’ясо не було червоного кольору.
Куряче філе з апельсинами – кращий варіант гарячого основного страви для святкового столу. Готуйте на здоров’я!