У цукерці головне – це не обгортка, а вміст. Так само говорять і про людину. А ось про домашню випічку так сказати не можна, оскільки і тісто, і начинка повинні бути надзвичайно смачними і гармонійними. Сьогодні ми розкриємо всі секрети і розповімо, як готувати начинку для пиріжків з дріжджового тіста. Розташовуйтеся зручніше і записуйте рецепти.

Геть заборони, видаємо секрети

Рецепти начинок для пиріжків з дріжджового тіста можуть бути настільки різноманітними, що якщо спробувати записати їх усі, не вистачить і Китайської стіни. Традиції ніхто не відміняв, і пироги до сьогоднішнього дня залишаються провідною випічкою слов’янської кухні.

начинки для пиріжківЩо стосується начинок, то про смаки не сперечаються. Одним до душі м’ясна начинка для пиріжків з дріжджового тіста, а інші просто не уявляють свого життя без ароматної шарлотки або ситного сиру. Звичайно, перерахувати всі рецепти світу неможливо, а от розповісти про найбільш оригінальні та смачні варіанти цілком реально.

Кожна господиня знає, що смачні начинки для пиріжків з дріжджового тіста мають свої секрети приготування. Давайте розглянемо всі тонкощі і хитрощі кондитерського справи:

  • тісто на дріжджовій основі має кислуватий присмак, тому начинка повинна його нейтралізовувати;
  • м’ясною начинкою в чистому вигляді нікого не здивуєш, а ви спробуйте додати гриби, овочі або відварений рис;
  • якщо полюбляєте фрукти, використовуйте їх для начинки, тільки попередньо піддайте термообробці;
  • яблука і груші можна бланшувати, а ось полуницю та їй подібних краще не подрібнювати;
  • начинка, що розтіклася, пригоріле деко – проблема всіх господинь, а виправити це можна за допомогою крохмалю;
  • крохмаль або сухарі для панірування скріплять начинку в міцну суміш, не нашкодивши її смаку і аромату;
  • якщо любите прянощі, можна додати мускат, корицю, подрібнені горіхи або цитрусову цедру;
  • рибна начинка – це скринька з секретом: смак вареної риби подобається не всім, а змінити це можна за допомогою яєць, цибулі і зелені;
  • мак – традиційна начинка для російських пирогів, тільки потрібно перетерти чорні крупинки старанно дочиста;
  • гриби надто вологі, позбавтеся від води за допомогою сухої сковороди;
  • пом’якшити смак начинки, овочевої або м’ясної, можна за допомогою вершкового масла.

І запам’ятайте, що будь-яку начинку краще за все довести до готовності. Хто знає, може, вона не пропечеться всередині тіста. Тоді вас чекає цілковите фіаско. Хочете святкувати кулінарний тріумф? Неухильно виконуйте всі рекомендації.

Яблучна начинка для пиріжків з дріжджового тіста отримує пальму першості. Бажаєте здивувати домочадців новими вишуканими рецептами? Приготуйте сироп. Карамельна текстура і аромат виграшно підкреслить смак забороненого плоду.

Від макової росинки до вишуканої начинки

Начинка для пиріжків з дріжджового тіста. Саме з цією проблемою стикаються всі жінки, які вирішили приготувати пиріжки. Мак – класичний наповнювач для дріжджової випічки. Тільки приготувати ці непоказні чорні крупинки потрібно правильно. А для цього нам знадобляться вміння, терпіння і декілька хитрощів.

макова начинка для пиріжківСклад:

  • 125 г маку;
  • 1 ст. л. манки;
  • 180 мл молока;
  • 3 ст. л. цукрового піску;
  • 1 ч. л. ванілі.

Приготування:

  1. Для початку мак потрібно гарненько промити водою. Робіть це акуратно, інакше макові зернятка вислизнуть крізь пальці і готувати пиріжки нам буде ні з чим.
  2. Тепер у вас є два шляхи: попрацювати ступкою або насолодитися шумом працюючого блендера.
  3. Другий варіант полегшує життя, оскільки чорні макові зернятка нам потрібно перетворити в білувату масу.
  4. Потім додаємо цукровий пісок і трохи ще попрацюємо блендером.
  5. У жароміцний посуд наливаємо молоко.
  6. Доводимо його до стану кипіння.
  7. Викладаємо в молоко підготовлений мак.
  8. Додаємо ароматні нотки ванілі.
  9. Масу ще трохи покип’ятимо, але не більше п’яти хвилин.
  10. Поступово додаємо манну крупу.
  11. Як тільки вируюча маса загусне, остужаємо її і надалі будемо використовувати для приготування пиріжків.

Сир – це не тільки корисно, але й смачно

Сирна начинка для пиріжків з дріжджового тіста – це безумовна класика. Від того, як ви приготуєте наповнювач для випічки, залежить успіх усієї кампанії. Ми не будемо винаходити велосипед, а займемося приготуванням звичайної традиційної рядової начинки.

начинка з сиру для пиріжківСклад:

  • 0,2 кг сиру;
  • 1 яйце;
  • за смаком ваніль;
  • 4 ст. л. цукрового піску.

Приготування:

  1. Пам’ятаєте фільм «Дівчата»? Як говорили лісоруби, а мені більше і жирніше. Тося відповідала, що обійдуться. Ми ж не будемо економити і купимо жирний сир, щоб зерна його нагадували снігові пластівці.
  2. Якщо сир водянистий, можна помістити його під прес. У крайньому випадку, можна віджати масу за допомогою марлі.
  3. Змішуємо сирну масу з цукровим піском.
  4. Вносимо нотки аромату і додаємо ваніль.
  5. Виконуємо ювелірну роботу: відокремлюємо білкову частину яйця від жовтка.
  6. З’єднуємо білок з сирною масою.
  7. Активно все розмішуємо.
  8. Ледачі або зайняті господині можуть скористатися блендером.
  9. Ось і все: начинка готова. Любителі експериментів можуть додати ще й цитрусову цедру.

Якщо ви звикли дивувати друзів і своїх близьких новими кондитерськими шедеврами, не варто експериментувати з тістом. Готуйте його за улюбленим рецептом. А ось начинка – це роздолля. Настрій з’їсти що-небудь солоне? Приготуйте сирну начинку з зеленню. Хочете наїстися до відвалу – зробіть м’ясний або рибний наповнювач. А ласуни оцінять ягідну, шоколадну або фруктову начинку. Приємного апетиту!