Сирна коржик – це їжа з розряду тих смачних страв, які швиденько готуються і ще швидше поїдаються. Коли немає часу піти в магазин до приходу гостей або банально немає бажання відвідувати в черговий раз супермаркет, якщо закінчився хліб – завжди можна приготувати смачне домашнє «сирне диво».
Причому продуктів для цього потрібно мінімум, а сам процес займає не більше 20 хвилин! Також гарячі коржики з сиром – просто чудовий сніданок!
Вони такі ароматні, ніжні, вранці до чашки чаю або кави такі сирні коржики – це те, що потрібно. Легко можуть створити конкуренцію навіть всіма улюбленим гарячих бутербродів!
Вони не вимагають особливого вміння і навичок, і тому їх рецепт чудово підійде навіть зовсім недосвідченою господині, яка з легкістю зможе порадувати всю свою сім’ю таким «диво-сніданком».
Для їх приготування нам знадобиться:
Кефір (несолодкий йогурт) – стакан;
Цукор – чайна ложечка;
Сіль – ? чайної ложечки;
Сода – ? чайної ложки;
Борошно – 450 грам;
Твердий сир – 250 грам (або суміш плавленого сиру сулугуні і т. д.).
Приготування:
йогурт або кефір кімнатної температури потрібно додати цукор, соду і сіль. Перемішати і залишити на десять хвилин;
За цей час можна зайнятися підготовкою сиру. Натерти його на дрібній тертці. Якщо сковорідка з тефлоновим покриттям, то можна натерти сир, не змащуючи її олією, на крупній тертці, він у коржику розплавиться, і створить незвичайну текстуру тесту в дірочки. Якщо використовується плавлений сир, його краще попередньо заморозити, для зручності натирання;
Додати в рідину борошно і замісити ніжне тісто, в кінці висипати сир, трохи його перемішавши;
Розділити тісто на три частини, з кожної зробити корж за розміром вашої сковорідки;
Розігріти невелику кількість олії, зменшити вогонь і викласти її туди, наколоти тісто виделкою. Смажити під кришкою до рум’яності з двох сторін;
Викласти на паперову серветку або кухонний рушничок, щоб видалити зайвий жир.
Сирні коржики з шинкою за 15 хвилин
Цей швидкий рецепт сирних смачних коржиків на кефірі з начинкою можна приготувати навіть на пікнік.
Склад:
пшеничне борошно – дві склянки;
кефір – стакан;
сир (твердий) – 150 грам;
шинка (або ковбаса) – 250 грам;
сіль, сода, цукровий пісок – ? чайної ложки;
рубана зелень;
масло соняшникове.
Приготування:
Для приготування сирних лепешечек не кефірі потрібно вилити в миску склянка кефіру, насипати сіль, цукор, соду, розмішати. Додати борошно, знову перемішати, натерти на крупній тертці туди ж сир, вимішати;
З отриманого тіста розкачати джгут і порізати на часточки, потім їх скачати в кульки;
Кожен кульку розкачуємо в коржик і ложем на неї начинку: тремо на дрібній тертці, шинку з додаємо рубану зелень;
Накриваємо начинку інший коржем і защипуємо краї, трохи розкачати качалкою;
Підготовлені сирні коржики з шинкою смажити під кришкою на розпеченій сковорідці в олії з обох сторін;
Викласти готовий виріб на блюдо, за бажанням змастити вершковим маслом.
Сирні коржики з начинкою
Склад:
Тертий сир – 2 склянки (стакан в тісто і склянку в начинку);
Поки тісто замішується, можна приготувати начинку: дрібно нарізаємо свіжу петрушку, додаємо часник і той інгредієнт, який вибрали на свій розсуд. Якщо це ковбаски або шинка, то їх потрібно попередньо потерти на середній тертці, а якщо м’ясо – просто викласти, посоливши і поперчив, посуд. До нашої начинки додаємо повний стакан тертого сиру і все ретельно перемішуємо;
Руки і стіл посипаємо борошном, виймаємо готове тісто з хлібопічки;
Скачуємо тісто в джгут і розрізаємо на однакових 10 частин;
Кожен шматок тесту окремо розкачуємо в тонкий коржик;
Кладемо на її середину приблизно столову ложку начинки;
Акуратно збираємо наше виріб в “мішечок”;
Потім тонко розкачуємо його качалкою, стежимо за тим, щоб начинка не вилазила;
В розігріту сковорідку з олією викладаємо наші заготовки;
Смажимо їх з двох сторін на середньому вогні, попередньо накривши сковороду кришкою.
Ці смачні сирні вироби просто мрія для любителів сирної випічки, адже вони універсальні! Таке блюдо підійде як на сніданок, так і на обід і вечерю.
Їх можна вживати як індивідуально на пікніку або просто на природі, в дорозі в якості перекусу, так і замість хліба до першого, другого, а можна заправивши їх часничком, використовувати замість пампушок з борщем.
Приємного апетиту! Нехай ці дивовижні сирні коржики стануть потрібними та улюбленими у вас в будинку!