Скільки страв можна приготувати зі звичайних субпродуктів, і не злічити! Сьогодні у нас на порядку денному досить популярна і улюблена багатьма куряча печінка в духовці. Якщо ви думали, що цю частину курки можна готувати лише на сковороді, то глибоко помилялися. Печінка в духовій шафі виходить ніжною і ароматною.
Кулінарні хитрості
Готувати печінку досить просто, а процес її запікання в духовці нічим особливо не відрізняється від смаження. Субпродукт необхідно буде розморозити, очистити від зайвого жиру і плівки. Курячу печінку попередньо вимочувати в оцті, молоці або воді не потрібно, оскільки вона і так сама по собі досить м’яка.
Для духовки печінку краще купувати в свіжому вигляді. А якщо у вас знайшовся тільки заморожений продукт, з нього після розморожування необхідно злити всю воду і бажано попередньо обдати окропом.
В якості додаткових інгредієнтів підійде практично все, що забажає ваша душа.
Одні додають до субпродуктів дорогі трюфеля. Інші ж вважають страву з картоплею самою смачною. Тут все залежить від ваших власних смакових переваг.
Додайте в свою кулінарну книгу і наші рецепти приготування курячої печінки в духовці.
Ніжне суфле
Навіть ті, хто не особливо любить дієтичне меню, по достоїнству оцінять суфле з курячої печінки, запечене в духовці. Ця страва сама по собі дуже корисна, багата вітамінами, залізом і білками, але головне – надзвичайно смачна. Саме за ці якості печінкове суфле так люблять діти. Однак врахуйте, що якщо ви будете готувати його за нашим рецептом, із складу необхідно виключити гірчицю.
Склад:
- 150 г курячої печінки;
- 1 морква;
- 1 головка цибулі;
- 1 ст. л. манки;
- 1 яйце;
- ½ склянки молока;
- ½ скл. твердого сиру;
- ½ ч. л. гірчиці;
- мускатний горіх на кінчику ножа;
- сіль і перчик.
Приготування:
- Для початку відокремлюємо білок від жовтка. Додаємо в білок трішечки солі і прибираємо охолоджуватися в холодильник.
- Промиваємо і чистимо моркву з цибулею, нарізаємо овочі довільними шматочками і подрібнюємо блендером.
- Додаємо до овочів промиту і очищену від плівки печінку, збиваємо. В отриману суміш додаємо манну крупу.
- Перекладаємо печінкову пасту в миску і додаємо до неї збитий до стійких піків білок.
- Силіконові формочки щедро присмачуємо вершковим маслом і наповнюємо на 2/3 печінковою сумішшю.
- Прибираємо формочки в духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
- Тим часом займемося приготуванням підливи. Для цього на водяній бані розтираємо жовтки з мускатним горіхом, сіллю, перцем і гірчицею.
- Доводимо молоко до кипіння і відразу вимикаємо конфорку.
- Змішуємо жовток з молоком і тертим сиром, не знімаючи каструльку з водяної бані.
- Доводимо соус до загустіння і знімаємо з плити.
- Готове суфле перекладаємо на тарілку і поливаємо вершковою підливою.
- Подаємо до столу разом з овочевою нарізкою. Приємного апетиту!
Овочева насолода
Картопля з курячою печінкою в духовці – це класична страва. Що ще тут можна додати? Кулінари і господині люблять її за простоту приготування і доступність інгредієнтів, а чоловіки і діти – за відмінний смак і запаморочливий запах. Якщо ви ще жодного разу не запікали печінку з овочами, скористайтесь нашим рецептом.
Склад:
- 0,5 кг курячої печінки;
- 1 кг картоплі;
- 100 г твердого сиру;
- 1 морква;
- 1 головка цибулі.
Приготування:
- Промиваємо і очищаємо від шкірки картоплю. Нарізаємо овоч шматочками і ставимо на плиту варитися до готовності.
- У сотейнику на середньому вогні обсмажуємо дрібно нашатковану моркву і цибулю. Додаємо до вже готових овочів промиту печінку.
- Періодично помішуючи, доводимо печінку до повної готовності.
- Тим часом картопля вже повинна відваритися. Перетираємо ступкою готовий овоч в пюре і даємо йому охолонути.
- Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і розподіляємо рівним шаром по всьому дну половину картопляного пюре.
- Поверх овочевої подушки викладаємо всю печінкову начинку, розрівнюємо виделкою.
- Закриваємо шар з печінки картоплею, яка залишилася, а зверху прикрашаємо страву тертим сиром.
- Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і даємо сиру розплавитися.
- Через 25 хвилин смачна картопля готова. Витягуємо форму з духовки і нарізаємо запіканку.
- Подаємо разом зі свіжими овочами або салатом.
Пиріг з печінки
Ви досі вважаєте, що запіканку можна приготувати тільки з манки, сиру і фруктів? Насправді ця страва поєднується практично з усіма продуктами харчування. Але особливо смачною і повітряною виходить запіканка з курячої печінки в духовці. Цей простий рецепт дозволить вам нагодувати велику родину.
Склад:
- 1 кг курячої печінки;
- 1 скл. гречки;
- 2 головки цибулі;
- 1 морква;
- сіль і перчик мелений.
Приготування:
- Гречку промиваємо і відварюємо на воді або бульйоні.
- Шаткуємо цибулю і моркву. Обсмажуємо овочі на рослинній олії в сотейнику.
- Даємо овочам повністю охолонути, а потім перекладаємо в чашу блендера разом з печінкою.
- Збиваємо моркву з цибулею і печінку блендером до отримання однорідної маси.
- В окремій мисці збиваємо яйця з сіллю і перцем. Домішуємо яєчну суміш до основи.
- Перекладаємо готову гречку в печінкову масу і перемішуємо лопаткою.
- Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і переливаємо в неї основу.
- Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
- Через годину дістаємо форму з духовки і викладаємо поверх запіканки натертий на крупній тертці сир.
- Знову відправляємо форму в духовку, але вже на 10-15 хвилин, поки сир повністю не розплавиться.
- Готову запіканку подаємо разом з овочами, сметаною чи іншими соусами.
Хочете урізноманітнити своє меню чимось незвичайним? Набридли каші, супи і макарони? Скористайтеся нашими рецептами і порадуйте своїх домочадців новими кулінарними відкриттями. Приємного вам апетиту!