Курка – це птиця, м’ясо якої біле, ніжне і дієтичне. Воно багате фосфором, білком, вітамінами групи В, РР, Н, цинком, хромом, сіркою, кобальтом. Куряче м’ясо є прекрасною заміною тваринного м’яса, оскільки легко засвоюється і містить мало калорій.
Сама нежирна частина курки – це грудка, а жирна – окіст. Кожен вибирає ту частину, яка найбільше подобається – м’якоть або кісточку.
Зберігати свіже куряче м’ясо потрібно в холодильнику протягом 2 днів. Заморожену курку – в морозильній камері можна протриматися близько 8 місяців. Але розморожувати бажано в пароварці, холодильнику або духовці, але не при кімнатній температурі. Це дозволить зберегти всі її чудові властивості.
Особливо корисна домашня курка, оскільки вона не містить тієї хімії, яку дають на птахофермах разом з їжею для росту. Але м’ясо курки, яку виростили в будинку, жорсткувате, трохи темніше і його дуже мало.
Відварне або тушковане філе курки або бульйончик добре використовувати для відновлення сил і імунітету під час хвороби.
Смажена або на грилі курка не містить великої користі. Зате приготовлена з соусом, овочами або деякими фруктами, курка буде дуже смачним святковим блюдом. Наприклад, курка з ананасами в духовці – чудова гаряча закуска на всі випадки життя!
до Речі, ананас – це наземна тропічна рослина. Смак його дуже вишуканий, а аромат дуже тонкий. Дуже добре сприяє травної функції.
Тому куряче філе з ананасами – не тільки корисна їжа для нашого організму, але і прекрасне головна страва святкового столу. Розглянемо кілька рецептів:
Для запікання в духовці курки з ананасами нам буде потрібно:
Процес приготування:
Ось така м’яка і соковита, трохи солодкувата курка під ананасом та сиром чудово порадує ваших гостей своїм апетитним виглядом.
Для тих, кому набридло вживати запечені або смажені страви з духовки, цілком можуть використовувати популярну в даний час мультиварку. В ній виходять смачні, корисні страви.
Ось тільки вона вміщує в собі мало продуктів. Нам потрібно буде викладати шматочки тільки на дно, а не один на одного. Тому курка з ананасами в мультиварці розрахована для сімейного вечері.
Інгредієнти практично такі, як у попередньому рецепті: філе, ананаси (свіжі або консервовані), сир твердий, олія, спеції, трави.
таке блюдо Готується досить швидко. Філе миємо, ріжемо шарами по 0,5 див. Трохи відбиваємо молоточком, зовсім небагато. Приправляємо сіллю, перцем, травками для курки.
В чашу мультиварки наливаємо трохи олії, кладемо шматочки філе один біля одного, закриваємо. Потрібно поставити режим «смажити». Обсмажуємо таким способом по 5 хвилин з кожного боку.
Потім зверху кладемо ананасові кільця, сир, натертий на крупній тертці, закриваємо. Ставимо режим «випічка» з температурою 150 градусів. Час приблизно 25-30 хвилин. Стартуємо.
Поки готується, ми сервіруємо стіл для вечері. Готова курка з ананасами в мультиварці обережно виймається на блюдо. Така закуска чудово підходить до вареної рісу.
Використовувані продукти:
М’ясо курки промиваємо під холодною водою, якщо потрібно ріжемо невеликими шматочками, обсипаємо спеціями. Вкладаємо в форму для запікання.
Гірчицю, борошно, нарізані ананаси перемішуємо, кладемо до м’яса курки. Розігріваємо духовку до 220 градусів, ставимо форму з куркою і ананасами. Випікати 10 хвилин до утворення скоринки. Потім виймаємо, додаємо вершки рівномірно, розподіляючи. І знову в духовку на півгодини.
Як тільки помітили, що вершки зникли, дістаємо. Викладаємо і посипаємо рубаною зеленню. Курка з ананасами в духовці з вершками готова, можна подати до столу!
Рецептів з ананасами і курячим м’ясом дуже багато. Можна з цих продуктів готувати салати, гарячі страви в духовці і мультиварці. В останньому випадку дуже пікантний смак додадуть різні соуси. Тому експериментуйте і радуйте оточуючих!