Як посмажити картоплю з цибулею на сковороді зі скоринкою?
Смажена картопелька та з цибулькою – що може бути смачніше? Правда, деякі господині скаржаться, що красиві картопляні брусочки на сковороді перетворюються в кашу або пригорають. У чому ж секрет цієї страви? Ми розповімо, як посмажити картоплю зі скоринкою на сковороді, щоб вона була не тільки смачною, але і красивою.
Секрети хрусткої смаженої картоплі
Ця проста і дуже смачна страва досить капризна в приготуванні. Так, щоб отримати картоплю з хрусткою скоринкою, потрібно правильно її вибрати, підготувати і, звичайно ж, посмажити. А допоможуть нам в цьому поради досвідчених хазяєчок:
- Для смаження вибирайте тверді бульби з шкіркою рожевого відтінку сортів, які не сильно розварюються.
- Домогтися хрусткої скоринки у картоплі можна швидше, якщо обсмажити заздалегідь відварені коренеплоди.
- Як правило, картоплю смажать на рафінованій рослинній олії. А якщо ви вибираєте для цих цілей вершкове, то стежте, щоб картопля не пригоріла.
- Нарізати коренеплоди можна різними способами – брусочками, кружечками, соломкою і т. д. Головне, щоб шматочки були тоненькими.
- Перед приготуванням картоплю рекомендується залити холодною водою і потримати в ній коренеплоди близько півгодини. Так картопля не буде злипатися при смаженні, але і частина її корисних властивостей загубиться.
- Смажити картоплю можна з цибулею, грибочками, м’ясом і морквою. Тут все залежить від ваших смакових уподобань.
- Картоплю викладайте на сковороду тільки тоді, коли олія в ній розжариться.
- Щоб всі шматочки рівномірно просмажилися, картопляний шар повинен бути не вище 5 см.
- Солити картоплю потрібно, коли вона вже майже готова.
- Щоб картопля покрилася хрусткою скоринкою, смажте її спочатку на великому рівні конфорки, а потім на середньому.
- Якщо ви не хочете в результаті отримати тушковану картоплю, не накривайте сковороду.
- Не перемішуйте коренеплоди часто, а робити це краще акуратно дерев’яною лопаткою.
- Щоб картопля добре підрум’янилася, присипте її злегка просіяним борошном.
Що ж, саме час перейти від теорії до практики і посмажити смачну хрустку картоплю.
Хрумка картопля фрі
Найулюбленішою стравою багатьох дітей і дорослих є картопля фрі. І хоча її відносять до розряду висококалорійних і шкідливих, іноді так хочеться побалувати себе нею. Звичайно, найпростіше приготувати таку картоплю у фритюрниці, але якщо такої на вашій кухні немає, скористайтеся звичайною сковородою.
Склад:
- 6-7 картоплин;
- олія рафінована рослинна;
- сіль.
Приготування:
- Картоплю чистимо і нарізаємо рівною красивою соломкою.
- Заливаємо коренеплоди водою і залишаємо хоча б на десять хвилин.
- Викладаємо картоплю на рушник або серветку й обсушуємо. Можна зверху промокнути її іншою серветкою.
- Нагріваємо олію в сковороді і викладаємо картоплю. Спочатку обсмажуємо її з одного боку на сильному вогні буквально пару хвилин, потім перевертаємо.
- Як тільки картопля покриється рум’яною скоринкою, викладаємо її на серветку і чекаємо, поки зайва олія стече.
- Потім знову викладаємо картопляні шматочки на сковороду і смажимо протягом п’яти хвилин, солимо, перемішуємо і вимикаємо конфорку.
Картопелька, смажена з цибулею і грибами
Якщо ви не знаєте, як посмажити картоплю зі скоринкою на сковороді з цибулею і грибами, скористайтеся цим рецептом. Гриби в таку страву можете додавати будь-які, виходячи з власних смакових переваг.
Склад:
- 7-8 картоплин;
- 500 г грибів;
- цибулина;
- 200 мл сметани;
- олія рафінована рослинна;
- сіль і суміш перців.
Приготування:
- Цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями.
- Гриби чистимо, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо їх середніми шматочками.
- Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками. Заливаємо її водою.
- На рослинній олії обсмажуємо злегка гриби і додаємо до них цибулю, солимо.
- Обсмажуємо все разом, а коли грибочки підрум’яняться, викладаємо сметану і доводимо страву до готовності.
- На іншій сковороді смажимо картоплю на олії спочатку на великому вогні, а потім на середньому, додаємо сіль і суміш перців.
- Тепер в сковороду з картоплею викладаємо гриби з цибулею.
Як посмажити молоду картоплю?
А тепер розглянемо, як молоду картоплю посмажити на сковороді цілком зі скоринкою. Готувати молоді коренеплоди досить легко, нам навіть не потрібно чистити їх, а просто варто добре промити. А смажити таку картоплю краще на основі суміші оливкової олії і вершкового масла. Додайте трохи зеленої цибулі, і ароматна хрустка картопелька “вб’є всіх наповал”.
Склад:
- 0,5 кг молодої картоплі;
- масло вершкове і оливкове;
- пір’я зеленої цибулі;
- спеції і сіль.
Приготування:
- Картоплю добре промиваємо щіточкою й обсушуємо.
- Розрізаємо коренеплоди на кілька частин, в сковороді нагріваємо олію.
- Викладаємо в сковороду картоплю і обсмажуємо її з одного боку хвилин 7-8.
- Потім перевертаємо картоплю і обсмажуємо її з іншого боку.
- Зелену цибулю промиваємо та нарізаємо. Коли картопля буде майже готова, солимо її і приправляємо спеціями, а потім викладаємо цибулю і перемішуємо.
- Страва готова! Приємного апетиту!
Ось такими нескладними способами можна посмажити смачну і хрустку картоплю. До речі, деякі господині доводять її до готовності в духовці. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!