Простий рецепт для домашньої вечері або обіду. Картопля з м’ясом, ще з давніх пір вважалася першою стравою в Україні. І в наш час ні один стіл не обходиться без цих інгредієнтів. Хочу розповісти дуже нескладний рецепт тушкованої картоплі зі свининою.

Для приготування нам знадобиться:

  • свинина 400-500 гр.
  • картопля 1-1,5 кг
  • моркву
  • цибуля ріпчаста
  • сіль
  • сухий кріп
  • лавровий лист

Начинаемс приготування м’яса. Її потрібно порізати кубиками, викласти в каструлю. Якщо у вас є жаровня, то це взагалі здорово. Залити невеликою кількістю води, але так, щоб м’ясо повністю приховував, і варити на повільному вогні 30-40 хвилин. Тим часом порізати цибулю на дрібній тертці потерти 1 середню моркву. Цибулю з морквою обсмажити до золотистого кольору.

Через 30 хвилин після того, як свинина началавариться, нарізати середніми кубиками картоплю. Потім картоплю додати в м’ясо, через 15 хвилин додати цибулю з морквою, посолити. (для того, щоб страва була смачніше, і щоб корисні властивості йодованої солі не пропадали, солити потрібно тоді, коли страва майже готова)Тушкувати до повної готовності.

Додати лавровий лист, сухий кріп. Після готовності дати 10-15 хвилин потомитися на вимкненій плиті. Тушкована картопелька зі свининою готова. Приємного апетиту!