Панкейки на молоці: смачні покрокові рецепти
Вітчизняні млинці досить сильно відрізняються від тих, які печуть в Європі. Наші млинці тоненькі, майже прозорі, найчастіше спечені на дріжджовому тісті. Іноземні, навпаки, товсті, невеликі за розміром і нагадують оладки. Схожість лише одна – вони надзвичайно смачні. Не вірите? Рецепт панкейків на молоці допоможе вам у цьому переконатися.
Секрети і тонкощі випікання
Варіантів приготування панкейків існує багато – без начинки, з шоколадом, бананом, полуницею і навіть з харчовими барвниками. Всі вони готуються за принципом звичних для нас оладок, але володіють своїми кулінарними особливостями:
- щоб випічка вийшла дійсно пишною, в тісто додають тільки охолоджене молоко;
- панкейкі ніколи не смажать на сильному вогні, інакше серединка залишиться неповноцінною;
- сковороду зазвичай не змащують ніякими видами жирів, в іншому випадку млинці будуть схожі на оладки;
- якщо не хочете отримати плоскі коржі, ніколи повторно не перевертайте панкейкі;
- замість цукрового піску у традиційному варіанті в тісто додають натуральний мед та інші цукрозамінники.
Ось і всі секрети, а тепер настав час приступати до приготування ароматного сніданку. І тут вам на допомогу прийдуть кілька популярних рецептів.
Класичний варіант
Готувати європейські млинці дуже просто. Але за традицією у початківців кулінарів перший млинець виходить комом. Щоб не допустити подібних помилок, для проби скористайтеся цим традиційним покроковим рецептом панкейків на молоці.
Склад на 1 порцію:
- ¼ скл. борошна вищого сорту;
- 2 ч. л. цукрового піску;
- ¼ скл. молока;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 1 яйце.
Приготування:
- У невеликій мисці ретельно змішайте просіяне борошно і цукор.
- Додайте трохи молока і розтоплене вершкове масло. Збийте суміш віночком до однорідності.
- Відокремте жовток від білка. В окремій мисці збийте білок до отримання м’яких стійких піків.
- Акуратно введіть білкову масу в тісто. Швидко і впевнено перемішайте суміш силіконовою лопаткою.
- Поставте сковороду на середній вогонь, при необхідності змастіть її поверхню чайною ложкою рослинної олії.
- Вилийте на сковороду столову ложку готового тіста і почекайте, поки на поверхні утворюються бульбашки.
- Переверніть панкейк лопаткою і обсмажте з іншого боку ще 2-3 хвилини. Повторіть попередні 2 дії з рештою тіста.
- Готові панкейкі змастіть вершковим маслом і подавайте до столу.
- Дуже добре класичні англійські млинці поєднуються з кленовим або медовим сиропом.
Млинці «Тропікана»
Панкейкі на молоці з бананом дуже популярні серед жителів заморських країн. З такою добавкою повітряний млинець виходить особливо корисним, смачним та калорійним. Особливо легкий банановеий післясмак по достоїнству оцінять діти.
Склад:
- 1 яйце;
- 1 стиглий банан;
- 2 ст. л. цукрового піску;
- 1 скл. молока;
- 1 ст. ложка пшеничного борошна;
- 1 ст. л. пекарського порошку;
- 2 ст. л. соняшникової олії;
- щіпка солі.
Приготування:
- Борошно просіємо і змішаємо з 1 столовою ложкою цукрового піску, пекарським порошком і сіллю.
- В окрему миску вбиваємо яйце, додаємо цукор, що залишився і гарненько збиваємо суміш віночком.
- Тепер сюди ж додаємо рослинну олію і знову перемішуємо.
- На наступному етапі до рідких інгредієнтів вливаємо прохолодне молоко.
- Очищаємо один стиглий банан від шкірки і нарізаємо його тонкими кільцями.
- Викладаємо банан в миску і ретельно розминаємо виделкою до отримання кашки.
- Додаємо банан в миску до рідких інгредієнтів і перемішуємо.
- Тепер в рідку суміш в кілька підходів, постійно помішуючи лопаткою, всипаємо борошно.
- Накриваємо миску харчовою плівкою і прибираємо в холодильник настоятися приблизно на 30 хвилин.
- Коли час закінчиться, ставимо на вогонь сковороду без олії.
- Вливаємо по центру сковороди приблизно половину ополоника тіста і чекаємо, коли на поверхні з’являться бульбашки.
- Перевертаємо панкейк лопаткою і обсмажуємо з іншого боку близько 2-3 хвилин.
- Перед подачею на стіл змащуємо кожен млинець вершковим маслом і поливаємо медом.
- Подаємо панкейкі до столу разом зі свіжими бананами. Приємного апетиту!
З карамельною начинкою
Приготувати панкейкі можна навіть на кислому молоці, кефірі або кисляку. Смаку від цього вони не втратять, але стануть більш легкими і пишними. Дуже смачними такі млинці вийдуть, якщо ви спечете їх з шоколадною начинкою.
Склад:
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 і ½ скл. борошна;
- 100 г «Нутелли»;
- 2 ст. л. цукрового піску;
- 1 скл. кислого молока;
- ½ ч. л. соди;
- 1 яйце;
- щіпка солі.
Приготування:
- Вбиваємо яйце в миску з високими бортиками. Туди ж додаємо цукровий пісок і збиваємо всі інгредієнти міксером на середніх обертах до освітлення яєчної маси.
- Тепер вливаємо кисляк і додаємо за рецептом рослинну олійку. Знову збиваємо суміш міксером.
- Змішуємо борошно з содою і вводимо в тісто. Не поспішаючи вимішуємо масу лопаткою.
- Розігріваємо на середньому вогні сковороду виливаємо по центру днища столову ложку рідкого тіста.
- Обсмажуємо панкейк до появи перших бульбашок, а потім викладаємо поверх тіста трохи «Нутелли».
- Закриваємо млинець другою порцією тіста, обсмажуємо близько 1 хвилини і перевертаємо.
- Доводимо панкейк до готовності і перекладаємо на тарілку. Те ж саме повторити з рештою тіста.
- Готові шоколадні панкейкі подаємо до столу гарячими, попередньо прикрасивши їх цукровою пудрою. Приємного вам апетиту!
Ось і всі секрети європейсько-американської їжі. Сподіваємося, що вам сподобались наші рецепти, а смачні і різноманітні сніданки на вашому столі будуть з’являтися з завидною регулярністю.